Læs her om SKAT´s tjek i Skagen

arkivfoto

Læs her om SKAT´s tjek i Skagen

26. juli 2011 - kl. 11:28 - af

Nedenstående er en pressemeddelse fra SKAT: Biler og motorcykler tjekket i Skagen.

SKAT og Nordjyllands politi har i samarbejde tjekket motorcykler og biler på vej til Skagen torsdag og fredag. En beslaglagt motorcykel, en fisker med farvet diesel i tanken og flere sager om manglende beskatning af dyre frie biler er resultatet af de to dage i Skagen.

Traditionen tro har SKAT og Nordjyllands politi besøgt Skagen i forbindelse med motorcykeltræf og den såkaldte Hellerup-uge. I løbet af torsdag og fredag har SKAT og Nordjyllands politi i samarbejde haft 3.800 biler og motorcykler igennem kontrolområdet lige uden for Skagen.

Styr på motorcyklerne

Det blev undersøgt om motorcyklerne var originale og i overensstemmelse med registreringsattesten. I alt blev 30 motorcykler kontrolleret dybere og en blev herefter beslaglagt. Sidste år blev otte motorcykler beslaglagt som sikkerhed for registreringsafgiften.

– I år beslaglagde vi heldigvis kun en enkelt motorcykel. Det viser os, at der er sket en holdningsændring blandt motorcykelførerne. Faktisk mødte vi en genganger, som fik beslaglagt motorcyklen sidste år, fordi der var foretaget så omfattende ændringer, at han skulle betale cirka 90.000 kr. i registreringsafgift. Da han så os i år, trak han glad papirerne frem, der viste, at han i år kørte helt lovligt, fortæller Søren Marling, der er SKATs tovholder for aktionen i Skagen.

Farvet diesel koster en bøde

Omkring 200 gulplade-biler fik tjekket, at der ikke var bagsæde i bilen. Omkring 50 autocampere på lav afgift fik tjekket, at campingudstyret stadig var monteret i bilerne, så de fortsat er berettiget til den lave registreringsafgift. Ni lokale biler fik undersøgt om der skulle være afgiftsfri – eller farvet diesel i tanken.

– Vi tager en prøve af tankens indhold og testet det. Og der var en enkelt fisker, der helt tydeligt havde fyldt bilens tank med den billige diesel, som ellers er forbeholdt landbrug og fiskekuttere. Han kan nu se frem til en bøde, forklarer Søren Marling.

Millioner i fri bil

200 dyre virksomhedsejede biler i millionklassen blev udtaget til nærmere kontrol. I 16 tilfælde manglede føreren at blive beskattet af fri bil. Derudover vil 60 sager bliver undersøgt nærmere.

– Aktionen her i Skagen bekræfter, at det er det samme billede vi møder overalt i landet. Vi forventede måske, at det særligt var danskere på ferie i Nordjylland vi stødte ind i, men det er ikke tilfældet. Det var hovedsageligt lokale, hvor vi fandt problemer, fortæller Mikael Petersen, der er tovholder for SKATs projekt dyre biler.

En kommentar til “Læs her om SKAT´s tjek i Skagen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Læs her om SKAT´s tjek i Skagen”

  • Det kan ikke være rigtig, det er Skawboer – Det må være Frederikshavnere, de er da også lokale idag. Paul

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs her om SKAT´s tjek i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger