”Den røde, vilde vin…”

”Den røde, vilde vin…”

27. juli 2011 - kl. 0:03 - af

Den svenske troudadour Martin Bagge er atter i Skagen. Den svenske Bellman-specialist Martin Bagge op træder 6. og 7. august i Drachmanns Hus. Det hører til én af husets mange traditioner, at den fornemme fortolker af Carl Michael Bellmans omfattende univers slår gækken løs i Drachmanns hyggelige atelier.

Martin Bagge har dyrket svensk visetradition i årtier, og han kan sin Bellman på fingrene. Han rasper de meterlange epistler af sig, så ikke et øje er tørt. Bagge er en fremragende musiker, sanger – og skuespiller. I Drachmanns Hus bruger han hele registeret.

 Gennem årene er Martin Bagge også blevet ganske fortrolig med en stor del af Holger Drachmanns lyrik, og han har efterhånden sat ny musik til et pænt antal af Drachmanns viser. Selv den lokale nationalsang ”Erindring” har han skrevet en ny og meget iørefaldende melodi til, som hyppigt benyttes af Drachmannkvartetten ved deres Drachmannaftener.

I år kan man glæde sig til at høre hans nykomponerede musik til Drachmanns smukke digt ”Den røde, vilde vin”. 

Det er altså Bellman og Drachmann, det handler om, men et par af Evert Taubes viser bliver sædvanligvis også blandet i gryden.

Der venter publikum en viseaften på meget højt niveau med et program, der bæres frem af Martin Bagges humoristiske kommentarer.

Ganske vist er Drachmanns Hus nyrestaureret, men mon ikke taget alligevel løfter sig den 6. og 7. august?

Arrangementer i Drachmanns Hus er sædvanligvis udsolgte, og Martin Bagges koncerter er bestemt ingen undtagelse. Man bør derfor absolut sikre sig en billet på forhånd.

Forestillingerne begynder begge aftener kl. 20. Billetter købes i Drachmanns Hus, tlf. 98445188 eller bestilles på hnielsen@ofir.dk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Den røde, vilde vin...”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger