Sidste chance for at høre om månedens billede

Sidste chance for at høre om månedens billede

11. september 2011 - kl. 13:05 - af

Torsdag d. 15. september kl. 13 er sidste mulighed for at høre om september måneds billede.

En genial måde at få et dybere indblik i et museets klassiske værker fra samlingen på kun 20 minutter.

I september måned vil omviser Ane Bjerg Thomsen fortælle om værket ”Fiskere der trækker vod på Skagen Nordstrand. Sildig eftermiddag” fra 1883, af P.S. Krøyer.

-Krøyers smukke og stemningsfulde maleri af en gruppe fiskere i færd med at trække vod i det gyldne eftermiddags lys er et fredeligt, næsten idyllisk, billede, og det adskiller sig derfor noget fra de andre skagensmaleres skildringer af livet som fisker som værende farefuldt og dramatisk, fortæller Ane.

Krøyer kom første gang til Skagen i 1882 og begyndte straks at male på stranden og i købmandsboden. Han blev begejstret for Skagen og motiverne, og han vendte derfor tilbage år efter år.

Med udgangspunkt i maleriet vil Ane Bjerg Thomsen fortælle om Krøyers liv samt sætte spørgsmålstegn ved, hvorvidt kunstnernes ønske om at lave realistiske malerier af livet i Skagen nu også holder, set i et lidt større perspektiv.

Månedens Billede er en mindre omvisning, hvor museets omvisere på 20 minutter vil gå i dybden med et af værkerne fra museets samling. Hver måned sættes der fokus på et nyt værk.

Omvisningerne er gratis for museets gæster og alle er velkomne! Omvisningen varer ca. 20 minutter, og der vil være lejlighed til at stille spørgsmål.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sidste chance for at høre om månedens billede' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger