Det sker i Skagen/Aalbæk 27. – 30. september

Det sker i Skagen/Aalbæk 27. – 30. september

27. september 2011 - kl. 12:18 - af

Nedenstående arrangements kalender er udarbejdet af Skagen Turistforening.

Tirsdag d. 27. september  

kl. 11.00: Byvandring – Fiskere og andet godtfolk. Med fødderne i sild og overkroppen i køjen. Sildeeventyret, hvor flere tusinde svenske fiskere landede deres fangst i Skagen, gav af og til store problemer mellem dem og de kun 2.500 skagboere. Svenskerne ”stjal” de kønne skagbo-piger, og det udmøntede sig i et stort slagsmål, der afstedkom blødende sår, iturevne klæder og betjentens knuste finger. Hvad kom der så ud af det? Tilmelding til Skagen Turistbureau. Max. 20 deltagere. Pris kr. 75,- som betales ved tilmelding.

 

kl. 14.00: Rundgang mit deutschsprachiger Führung. Erleben Sie Skagen zu Fuss und hören Sie die Geschichte über die gelb getünchten Häuser und über die Zeit der Maler in der Jahrhundertwende. Die Tour führt auch zum Hafen. Dauer: 1 ½ Stunde. Treffpunkt und Anmeldung beim Skagen Turistenbüro. Max. 20 Personen. Preis dkk. 90,-.

 

kl. 19.30: THE CRESCENT – FRA BEDDING TIL VRAG – Foredrag i Kulturhus Kappelborg v/Anders Østerby. For 200 år siden forliste den engelske fregat HMS Crescent udfor Rubjerg

Knude. Anders Østerby har sat sig for at undersøge skibets færd, fra det blev søsat og til det forliste. Foredraget om Crescent rammes ind af de vigtigste historiske begivenheder i perioden, der især præges af Napoleonskrigene, som af mange regnes for den første verdensomspændende krig. Kom med på togter mod Napoleons flåde i Den engelske kanal, til det indiske Ocean og Sydafrika, hvor der var mytteri på skibet og til Vestindien, hvor Crescent traf flere danske skibe på sine togter. Foredraget giver også et indblik i, hvordan livet var ombord for den knap 300 mand store besætning. Anders Østerby har arbejdet som lærer i Nordsøen Oceanariums skoletjeneste siden 1987. Han har desuden undervist på aftenskole og lavet rejseforedrag siden 1982. Entré: 50 kr. Billetter kan bestilles på Skagens Bibliotek – tlf. 98 45 92 00 fra 13. september. Sted: Skagens Bibliotek – Kulturhus Kappelborg.

Onsdag d. 28. september  

kl. 11.00-12.30: Bustur i Skagen By- og Egnsmuseums gamle Bedford Bus fra før 2. verdenskrig. Turen går til havnen, fyrene samt et kort ophold på Grenen. Billetter købes på Skagen By- og Egnsmuseum. Pris: Voksne kr. 100,-, børn kr. 35,-. Prisen er inkl. entré til museet.

 kl. 13.00-13.30: Månedens historie på Skagen By- og Egnsmuseum: Korte, men gode og spændende historier, der går tæt på forskellige emner, enkelte genstande eller livet i Skagen gennem tiderne. September måneds historie bliver “Livet i Skagen under 2. Verdenskrig”. I besættelsesårene blev det vanskeligt og farligt at være fisker. Drivende miner var et dagligdags syn og nogle fiskere oplevede at få meterlange torpedoer i garnet. Tyskerne byggede flere hundrede større og mindre bunkers i landskabet, besatte hotellerne og nedstøbte sprængstof i havnemolerne.

Gratis for museets gæster. 

kl. 14.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris Kr. 110,- pr. pers. inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 – www.skagenbryghus.dk.


kl. 14.00: Kirkegårdsvandring – Turen udgår fra perronen på Skagen Station, hvorfra vi går til Skagen Kirkegård, hvor der ud fra udvalgte gravsteder fortælles om personer, der har betydet noget for byen. Det samme gælder på den store Assistens Kirkegård, hvor man blandt andet ser kunstnergravene. Turen slutter i kirken, hvor der fortælles om Skagens kirker. Tilmelding på Skagen Turistbureau. Max. 20 deltagere. Pris kr. 90,- som betales ved tilmelding.

 

kl. 17.00: Aftensang i Skagen Kirke. En halv times musikandagt. Alle er velkomne.

Torsdag d. 29. september  

kl. 11.00: Besøg Bolcheriet som er et vaskeægte bolchekogeri, og lav selv din egen slikkepind. Få hjælp af de professionelle bolchekogere, prøv selv og hyg dig sammen med din familie.

Forkæl familie og venner med en ægte håndlavet slikkepind som du selv har lavet, eller…. spis den selv.

kl. 13.00: Foredrag på Ankermedet Aktivitetscenter. ”Livet på et kvinde-krisecenter” v/Inge Bergstedt fra Frederikshavn Kvindecenter som vil berette om skæbner, hun har mødt. Tilmelding og betaling senest ugen før på Ankermedet Aktivitetscenter, Skagavej 132. Pris kr. 60,- incl. kaffe og kage.

kl. 14.00: Rundvisning med smagsprøver på Skagen Bryghus. Pris Kr. 110,- pr. pers. inkl. smagsprøver. Tilmelding på tlf. 98 45 00 50 – www.skagenbryghus.dk.

kl. 19.00: Danseaften i Klitrosen, Markvej 121A. Skagen Viseklubs husorkester spiller op til dans. Entré kr. 60,- incl. kaffe og brød. Tilmelding senest tirsdagen før kl. 12-14 el. 18-20 på tlf. 98444554 el. 20864554. 

 

Fredag d. 30. september  

kl. 13.00: Temaomvisning på Skagens Museum. “Det åndelige røre…” og kunstnerne. Omviser Ane Bjerg Thomsen sætter fokus på vækkelsen i Skagen og på hvordan det religiøse blev skildret af Anna Ancher. To af Anna Anchers malerier Kirkegængere og I missionshuset er udgangs-punkt for temaomvisningen. I slutningen af 1800-tallet var Skagen stadig et traditionelt fiskersamfund, men samtidig også en by i rivende udvikling: Havnen blev indviet i 1907 til stor gavn for fiskeriet, butikker og hoteller skød op langs byens hovedstrøg til glæde for de velhavende feriegæster, som efter jernbanens anlæggelse i 1890 fik nem adgang til byen. Generelt var det en tid præget af store omvæltninger og nye strømninger, der for Skagens vedkommende bl.a. viste sig i den Indre Missionske bevægelse, som bevirkede to omfattende religiøse vækkelser i byen i 1885 og i 1896. Men kun ganske få kunstnere skildrede disse ændringer i byens liv i deres malerier. Som en af de få kunstnere hentede Anna Ancher motiver fra missionshus, kirke og bønnemøder i klitterne. Omvisningen giver et indblik i familien Brøndums og kunstnernes forhold til missionen og til Skagens udvikling sidst i 1800-tallet. Temaomvisningen er gratis for museets gæster og alle er velkomne! Omvisningen varer ca. 45 minutter, og der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs.

 

Særudstillinger og gallerier:

 

Skagen Rådhus, Sct. Laurentii Vej 87, Skagen: Særudstilling med Elisabeth Asli (Oliemaling) og Bodil Dam (Bronze). Elisabeth Asli har malet og udstillet i godt 30 år. Billederne er olie på lærred. De er alle fri fantasi, og med få undtagelser forestiller de ikke bestemte steder, selv om de har titler. Hun maler kun i sit atelier og bruger ikke forlæg, men lader sig udelukkende styre af lysten til at bruge bestemte farver. Motivet opstår undervejs. De sidste 27 år har hun boet i Dronninglund Storskov, omgivet af kæmpestore bøgetræer, naboens marker og et vildnis, der bliver kaldt have. Disse omgivelser er meget inspirerende. Se mere på www.elisabeth-asli.dk .  Billedhugger Bodil Dam har lært skulptur hos Valdemar Foersom Hegndal, Aarhus Universitet og bronzestøbning hos Peter Jensen, Bagsværd. Siden 1999 arbejdet udelukkende som professionel kunstner. Iagttagelse er udgangspunktet for alle hendes skulpturer. Hun arbejder med skulpturen ud fra klassiske principper, hvilket vil sige, hun ofte arbejder i leret direkte efter model og primært interesserer sig for mennesket som motiv, hun arbejder med en stram form og en klar kontur samt en vis forenkling. Skulpturerne er i stentøj og bronze. Hun støber selv bronzeskulpturerne i cire perdue metoden og hun laver også portrætbuster og indimellem skulpturer med motiver fra dyreverdenen f. eks. heste og fugle. For tiden mest fugle. Se mere på www.bodildam.dk . Mandag-onsdag kl. 9.00-15.00, torsdag kl. 9.00-17.00 samt fredag kl. 9.00-14.00. 

Skagens Museum, Brøndumsvej 4, Skagen: Særudstilling. ”Skagen Guld”. Med udstillingen ”Skagen GULD” ønsker museet at vise en stor del de malerier af skagensmalerne, som er i privateje. Udstillingen vil give både museet, byens borgere og de mange feriegæster en sjælden mulighed for at opleve mange af de fine og vigtige værker, som til dagligt hænger rundt omkring i private hjem i både Skagen, resten af Danmark og i udlandet. Størstedelen af værkerne har aldrig været udstillet før, og mange af dem har indtil nu været ukendte for museet og for offentligheden. Malerierne er fra årene mellem 1875 og 1930. Følgende kunstnere er præsenterede på udstillingen: Anna Ancher, Helga Ancher, Michael Ancher, Oscar Björck, Tupsy Clement, Holger Drachmann, Ella Heide, Einar Hein, Oscar Herschend, Viggo Johansen, Christian Krohg, Peder Severin Krøyer, Carl Locher, Jo Hahn Locher, Karl Madsen, Johan Neumann, Thorvald Niss, Alfred Olsen, Julius Paulsen, Walter Schwartz, William Stuhr, Frits Thaulow, Laurits Tuxen, Johannes Wilhjelm og Wilhelm Xylander.

Michael og Anna Anchers Hus, Markvej 2-4, Skagen: UNGPIGEBILLEDER – ny udstilling i Saxilds Gaard med værker af Anna, Helga og Michael Ancher. Udstillingen kan ses resten af året. 

Skagen By- og Egnsmuseum, P.K. Nielsensvej 8-10, Skagen: Særudstilling. ”Hen Ad Vejen” – fotoudstilling om Sct. Laurentii Vej gennem tiderne. Udstillingen hænger i museumscaféen og kan ses i den normale åbningstid. 

Drachmanns Hus, Hans Baghsvej 21, Skagen: Fotoudstilling i udhuset ved Drachmanns Hus – ”Holger Drachmann i fotografier”. Fotoudstillingen i Drachmanns udhus er nu blevet genetableret i et nyt design og fremstår som et godt supplement til besøget i kunstnerboligen. Digteren og marinemaleren Holger Drachmann var vist ikke så svær at lokke til fotografen.. Portrætfotografier af den store lyriker findes i hvert fald i betydelige mængder, men i dette tilfællde har man dog valgt at koncentrere sig om billedmateriale, der relaterer til hans ophold i “Pax” samt ligfærden i 1908, hvor hans aske blev ført til gravkammeret på Grenen. Fotoudstillingen fortæller også om dele af den store personkreds, der omgav Holger Drachmann i hans samtid. Og så vises digteren naturligvis i fuld størrelse – samtlige ca. 195 centimeter. Der er gratis adgang til udstillingen, hvis man har betalt entré til museet.

Skagen Odde Naturcenter, Bøjlevejen 66, Skagen: Sæsonen 2011 slutter med en fantastisk udstilling af Per Arnoldi. Der ud over kan der ses kunstværker af en række danske kunstnere bl.a. Robert Jacobsen, Carsten Rudolfsen, Susanne Ahrenkiel, Rene Lacroix og Bente Linnemann m.fl. Der er mulighed for at købe de udstillede kunstværker.


Grenen Kunstmuseum, Fyrvej 40, Skagen: ”Hommage a Axel Lind”Udstilling med Billedkunstner Torben Stæhr, Glaskunstner Jonas Stæhr og Keramiker Dorte Visby. Samtidig kan museets permanente udstilling ses. Åbningstider: tirsdag og lørdag kl. 11.00-15.00.

 

Skagen Potteri, Sct. Laurentii Vej 27, Skagen: Kunst og brugskunst i stentøj. Udsmyk dit hjem og dit liv med unikke stentøjsværker i både drilske, sanselige og fantasifulde udformninger. Eller forkæl fx dit morgenbord med dejlige kopper, krus og kander. Skagen Potteri er endvidere kendt for sine fantastisk smukke og unikke stentøjsvaske til hjem og fritidshuse. Åbningstider: Mandag-fredag kl. 10.00-17.00. Lørdag kl. 10.00-13.00. www.skagenpotteri.dk

 

Galleri Bo, Havnevej 10, Skagen: Galleri Bo udstiller kunst fra hele verden. Faste udstillere er Mariann Byrdal – glas, Hanne Munk Kure – raku/keramik, Yianni Souvatzoglou – bronzemalerier af bl.a. Maibrit Bo, Lars Kristian Hansen, Gagik Manoukian, Pia Hørlyck og Jarl Andersen plus mange flere. Åbningstider: 26.-30.: Mandag – Fredag kl. 11.00-17.30. eller ring for aftale på tlf. 40 30 51 01. Hjemmeside: www.galleribo.dk  Mail: info@galleribo.dk


Galleri Beka, Sct. Laurentii Vej 37, 1. sal, Skagen: Bente Karlsen og Kirsten Sølvkjær udstiller akvareller og malerier ovenpå Jørgensens Boghandel (lige overfor stationen). Åbningstider: Torsdag-lørdag kl. 11.00-17.00. 

 

Kunststuen, Sct. Laurentii Vej 64, Skagen: Kom og se et nyt og spændende kunsthåndværk, hvor rav og stearin er sat sammen til unikke fyrfadslamper. Lampen smelter ikke, da strålevarmen stiger lige op. Kig ind til kunstneren og få en hyggelig snak. Åbent hele året, men ikke alle dage. Se opslag på døren. Telefon: 62 50 10 40. www.kunststuen.dk

 

Galleri Friis, Værftsvej 2, Skagen: Galleri Friis består af ca. 250 m2 indendørs udstillingsareal og værksted, samt en gårdhave. Faste udstillere: Anders Friis, skulptur – Dorte Friis, keramik – Christian Friis, maleri – Lisbet Friis, tekstil og Kirsten Beate Friis Pedersen, maleri. Gæsteudstillere 2011: Maleri: Bardur Jakupsen, Thorbjørn Olsen m.fl. Marna Rix, Jørgen Nash, Hans Helge Nielsen, Maria Leer, Eigil Mørch, Karen Thyssen, Inger Houbak. Glas: Britta og Søren Gøttrup, Peter Küchinke. Derudover ny udstilling med skagensmaleren Bente Lindeman som er tilbage med nye oliemalerier og akvareller. Åbningstider: Alle dage kl. 14.00-17.00. Se mere på www.gallerifriis.dk


Peder Ravn, Vestkajen 6, Skagen: ”Det er ikke en skrøne, at lyset i Skagen er noget særligt, men også forskelligheden fra sommer til vinter, og fra dag til dag, er meget inspirerende og motiverende. Derfor er det optimalt, at udfolde sig med kunstnerisk skabelse i Skagen” – citat Peder Ravn. Arbejdende værksted. Åbent efter aftale per telefon 40 20 71 08. www.pravn.dk 


Skagen Glasværksted, Sct. Laurentii Vej 95, Skagen: Arbejdende glasværksted med udstilling og salg. Åbningstider: Mandag-lørdag Kl. 10.00-17.00 eller ring for aftale på telefon: 98 44 60 50.


Glaspusterblæser, Sct. Laurentii Vej 63, Skagen: Spændende udstilling af Grete-Lis og Niels Chr. Olesens glaskunst. Åbningstider: Fredag kl. 13.00-17.00 & Lørdag kl. 10.00-13.00. eller ring for aftale på telefon: 98 44 58 75.

 

Ulla Egholm, Carl Johansensvej 29, Skagen: Ulla arbejder med billeder og skulpturer i glas og raku som ofte er sammensat af glas, keramik, metal og fundne “skatte”. Værksted og udstilling har åben hele året, dog med skiftende åbningstider. Telefon: 26 23 54 16. www.skagen-glaskunst.dk


Galerie Nielsen Nordstrand, Strandklit 140-142, Skagen: Oplev dansk og udenlandsk kunst af høj kvalitet i unikke omgivelser. Galleriet er indrettet som et privat hjem, hvor billeder og skulpturer indgår som en naturlig del af indretningen. Særudstilling med Jens Birkemose, Tom Krøjer og Hans Voigt Steffensen. Udover kunst har galleriet et stort udvalg af eksklusive vine fra bl.a. Tyskland, Italien, Østrig og Spanien. Åbningstider: Fredag-søndag kl. 11.00-16.00. www.galerie-nielsen.dk

 

Susanne Lanng, Niels Ottesensvej 5, Gl. Skagen: Jeg har de sidste 15 år haft mit værksted og udstilling i et af de ældste fiskerhuse i hjertet af Gl. Skagen – blot 150m fra Solnedgangs-pladsen. Kik gerne indenfor i værkstedet og lad dig inspirere af de nye smykkedesigns og unika arbejder. Der er åbent hele året – dog med skiftende åbningstider, der gerne oplyses på tlf. 98 44 33 60 eller kan ses på min hjemmeside: www.lanng.dk 

  

Galleri Hesselholt, Hulsigvej 19, Hulsig: Design – Kunsthåndværk – Gaver. Skiftende separatudstillinger i galleriet. Åbningstider: Torsdag-søndag kl. 10.00-17.30. Besøg også vores hjemmeside på www.galleri-hesselholt.dk


Gyllegaard Galleri, Hirtshalsvej 48, Aalbæk: Gyllegaard Galleri er indrettet i den restaurerede lade på Klitlundgård, et rustikt og specielt lokale, hvor så meget som muligt er bevaret. Galleriet præsenterer hovedsageligt norske kunstnere i Danmark. Udstilling med Malergruppen fra Kappelborg. Skagen Kreative værksted er en forening med 15 medlemmer som mødes hver onsdag aften i det nye kulturhus Kappelborg, for at male og udfolde sig på andre kreative måder. 11 fra gruppen havde sin første udstilling på Gyllegaard i påsken 2009 – og vil igen prøve på at fange publikums interesse. Skagen Kreative værksted er selvgroet. To amatørkunstnere mødtes, så var de seks, for fire år siden var de 11 og nu er de 15. Som forening har de fire års jubilæum. De er alle meget forskellige i deres udtryk. Nogle maler meget naturalistisk og figurativt, måske efter egne eller andres fotos. Andre holder sig til det abstrakte. Nogle arbejder langsomt, andre er meget produktive. Åbningstider: onsdag – søndag kl. 11.00 – 17.00.


Museer, attraktioner m.m. – åbningstider:

 

Skagens Museum: Tirsdag-søndag kl. 10.00-17.00.

 

Michael & Anna Anchers Hus: Dagligt kl. 10.00-17.00.  

 

Drachmanns Hus: Dagligt kl. 11.00-15.00.


Skagen By- og Egnsmuseum: Mandag-fredag kl. 10.00-16.00.


Skagen Odde Naturcenter: Mandag-fredag kl. 10.00-16.00. Lørdag og søndag kl. 11.00-16.00.


Skagens Bamsemuseum: Dagligt kl. 10.00-17.00. 

 

Grenen Kunstmuseum: Tirsdage & lørdage kl. 11.00-15.00.

 

Skagen Bunker-museum: Dagligt kl. 11.00-15.00.

 

Sandormen: Daglige ture fra P-pladsen v/ Grenen i tidsrummet ca. kl. 09.30-16.00.

 

Lokalsamlingen i Skagen: Hver onsdag kl. 12.00-16.00 og hver torsdag kl. 14.00-18.00.

 

Ørnereservatet: Forevisninger: Onsdage kl. 10.00 & lørdage kl. 15.00.

 

Farm Fun: Dagligt kl. 10.00-17.00.

 

Skagen Turistbureau:

 

Mandag-fredag                      Kl. 09.30-16.00

Lørdag                                  Kl. 09.30-13.00

 

Skagens Bibliotek:

 

Dagligt                                  Kl. 08.00-22.00                     

 

Skagens Bibliotek vil være bemandet på følgende tidspunkter:


Mandag – torsdag                  Kl. 10.00-17.00

Fredag – lørdag                     Kl. 10.00-14.00


Aalbæk Bibliotek:


Tirsdag                                 kl. 14.00-18.00

Fredag                                  kl. 10.00-14.00 

 

Svømmehallens åbningstider:

 

Mandag:                               kl. 19.00 – 22.00.

Tirsdag:                                kl. 06.00 – 08.00 samt kl. 10.00 – 11.00.

Onsdag:                                kl. 19.00 – 22.00.

Torsdag:                               kl. 06.00 – 08.00 samt kl. 19.00 – 21.00.

Fredag:                                kl. 06.00 – 08.00 samt kl. 10.00 – 11.00 og kl. 15.00 – 18.00.

Lørdag:                                kl. 13.00 – 16.00.

Søndag:                                kl. 13.00 – 16.00.

 

LOOP Cirkeltræning Skagen, Kattegatvej 11:


Mandag – torsdag                  kl. 07.00-21.00

Fredag                                  kl. 07.00-18.00

Lørdag og søndag                  kl. 08.00-15.00

 

Internet-adgangsmuligheder:

 

Skagens Bibliotek, Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5, Skagen: Internetadgang til fri afbenyttelse. HOT SPOT adgang. Tlf.: 98 45 92 00

 

Skagen Turistbureau, Vestre Strandvej 10, Skagen: Internetadgang til fri afbenyttelse. Tlf.: 98 44 13 77.

 

McCurdies, Sct. Laurentii Vej 56, Skagen: Trådløst netværk (internet hotspot) og to maskiner koblet op til fri afbenyttelse. (åbent fra torsdag-søndag) Tlf.: 98 44 39 00

 

Jakobs Café og Bar, Havnevej 4A, Skagen: Internetadgang til fri afbenyttelse. Tlf.: 98 44 16 90

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det sker i Skagen/Aalbæk 27. - 30. september' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2020 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER