Gode historier skal tænde drenges læselyst

Gode historier skal tænde drenges læselyst

1. oktober 2011 - kl. 6:51 - af

Frederikshavn Kommunes børnebiblioteker har et væld af aktiviteter i efterårsferien. En af dem er at sætte fokus på drenges læselyst – og det sker i et samarbejde med ”Palles Gavebod”.

Når drenge har lært at læse i skolen, mister de ofte lysten til at læse bøger i deres fritid. Harry Potter og Mangabøgernes popularitet viser dog, at det er muligt at fange deres interesse, så de alligevel læser.

En ny priskonkurrence skal få drenge til at opfatte læsning som sjovt og spændende frem for en sur pligt, og der er Ipad og bogpræmier på højkant.

Hvordan skal en god og spændende historie for drenge så skrues sammen? Dette vil blive afgjort i løbet af efteråret, når drengene stemmer på deres nye favorithistorier.

På bibliotekernes hjemmeside for børn mellem 8 og 12 år – www.Pallesgavebod.dk  -, kan drenge fra den 3. til den 28. oktober læse fem fede, nye historier – specielt skrevet til drenge. Hvis drengene stemmer på deres favorit, deltager de i lodtrækningen om en Ipad og bogpræmier.

 Ud af i alt 218 nyskrevne historier for drenge i 4. til 7. klasse er der blevet udvalgt fem. En garvet komité har valgt de fem bedste, som drenge over hele landet nu kan stemme på. 

Få flere læsetips på biblioteket og på pallesgavebod.dk. Her er gys, humor, action og fantasy på hylderne og masser af tegneserier og flotte fagbøger om alt fra astronomi og fodbold til motorcykler og skyskrabere.

Hvis drengene endnu ikke kender Palles Gavebod og ikke har en profil, så står vi klar til at hjælpe på bibliotekerne i Frederikshavn Kommune. På gensyn på bibliotekerne i Frederikshavn Kommune.

Hvis du har lyst til at høre mere om projektet, er du velkommen til at kontakte Ann Gritt Bang Elmeskov på tlf. 98 45 91 25 eller anel@frederikshavn.dk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gode historier skal tænde drenges læselyst' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger