Husker du vor skoletid ?

1. mellem 1930 med Kantor Chr. Hansen Larsen på fløjen

Husker du vor skoletid ?

1. oktober 2011 - kl. 5:03 - af

Tavlekridt, eftersidning, salmevers og frikvarter – Skolehistorier fra Kappelborg – rigt illustreret.

Det er slut med skolegang på Kappelborgskolen eller Skagen Borgerskole, som den tidligere hed. I stedet rummer bygningen nu et spritnyt bibliotek, hvor der er adgang hver dag fra kl. 8-22, Skagen Musikskole, Skagen Bio og en sal, hvor der både kan spilles kort og teater samt foreningslokaler i alle størrelser.

For at markere den ny epoke for de mere end 100 år gamle bygninger indbyder Skagen Lokalhistoriske Forening og Skagens Bibliotek til arrangementet HUSKER DU VOR SKOLETID?, hvor man vil kigge lidt på de forgangne årtier i skolebygningerne.

Man starter med en kommenteret billedkavalkade, hvor der bliver rige muligheder for at gense de lærerkræfter, der gennem årene forsøgte – og også i vid udstrækning havde held til – at lære børn fra Skagen at læse, skrive og regne. Klassebilleder og fotografier fra undervisningen, skoleudflugter, idrætstævner og skolekomedier skal heller ikke mangle.

Under denne del af arrangementet er publikum naturligvis yderst velkomne til at give deres besyv med, og det gælder for så vidt også i høj grad resten af aftenen, hvor man gerne vil have folk til at øse af deres minder fra skolegangen på Kappelborg.

Én af dem, der vil være med til at give bolden op, er Brita Lønstrup. Hun er født i 1946 og datter af møbelhandler John Lønstrup. Hun havde hele sin folkeskolegang på Kappelborg, hvor hun i 1962 tog realeksamen. Siden fløj hun fra byen og blev universitetsuddannet, men Skagen blev aldrig glemt. Sidste år udgav hun bogen Den sorte skole in memoriam, hvor hun med baggrund i sine mange år på skolebænken i Skagen diskuterer den regelrette og stærkt disciplinerede Sorte Skole og de spor, den satte sig i de følgende årtier.

Ellers er ordet frit, og arrangørerne håber, at rigtig mange elever og lærere vil dukke op og bidrage med deres skolehistorier – korte eller lange. Altså: Velkommen til Den Store Klassefest!

HUSKER DU VOR SKOLETID? afvikles naturligvis på Kappelborg i den gamle gymnastiksal, som næsten ikke er til at kende igen. Det sker torsdag den 6. oktober kl. 19.30. Det er gratis at deltage, men man bør sikre sig en billet på forhånd, evt. ved at ringe til biblioteket på tlf. 9845 9200.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Husker du vor skoletid ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger