Kan du læse Gotisk?

Kan du læse Gotisk?

7. oktober 2011 - kl. 6:32 - af

Kan du læse gotisk håndskrift, så har du nu muligheden for at teste dine oversættelsesevner hjemme fra din egen computer på historisk materiale, der er over 100 år gammelt.

Frederikshavn Stadsarkiv har scannet en større mængde dokumenter fra midten og slutningen af 1800-tallet og lagt dem ind på vores hjemmeside, klar til at blive oversat af folk som kan læse dem. Du kan dermed være den første til at læse og oversætte breve om forskellige skæbner fra fattigvæsenet og se hvordan de blev behandlet i byrådet.

Det eneste du skal gøre er at gå ind på www.frederikshavnstadsarkiv.dk under digitaliserede arkivalier, og vælge et dokument fra enten byrådets journalsager 1820-1879 eller fattigvæsenets korrespondance 1870-1879, som ikke allerede er transskriberet. Herunder kan du se vores scanning af det historiske brev, som du kan zoome i, så det bliver lettere at læse. Herefter sender du din oversættelse til os på mail stadsarkiv@frederikshavn.dk,  så lægger vi den på nettet med dit navn og dato, så den nu bliver tilgængelig for alle.

Vi glæder os meget til at modtage dit bidrag.

4 kommentarer til “Kan du læse Gotisk?” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Kan du læse Gotisk?”

 • Anders Jørgensen

  Ja, hvordan kan man kalde det gotisk?
  Vh
  Anders

 • Myrna Christensen

  Du har ganske ret, det er almindelig skråskrift, men med den tids ordformulering. Det er absolut ikke svært at læse, dog kan enkelte ord være vanskelige at læse på skærmen.
  mvh Myrna

 • Ja så vidt jeg kan se er dette ikke “Gotisk” men ganske almindelig skråskrift,
  som jeg lærte i skolen . 1961 – 1971. Godt nok i København, men alligevel
  MVH Vibeke

 • “Der må være mange der kan læse denne skrift. Den minder til forveksling om den strifttype jeg lærte af fru Hellerie på Kappelborgskolen frem til slutningen af 79’erne.”

  MVH Bruno

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kan du læse Gotisk?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger