Store Vanddag i svømmehallen på onsdag

arkivfoto

Store Vanddag i svømmehallen på onsdag

10. oktober 2011 - kl. 11:04 - af

Skagen Kultur og Fritidscenter fejrer Store Vanddag med gratis entre og vandtræning

De færreste ved, at træning i vand kan forebygge ømme led og muskler. En ny undersøgelse viser, at kun hver fjerde i Region Nordjylland har prøvet at lave øvelser i vand, selvom to ud af tre har prøvet at have muskelsmerter. Det vil Skagen Kultur og Fritidscenter og Gigtforeningen nu lave om på. Onsdag den 12. oktober inviteres danskerne derfor gratis i svømmehallen til en omgang AquaPunkt-træning.

Det tager få sekunder, men kan blive en årelang investering i dit helbred og velbefindende. Du går blot ind på Facebook.com/Gigtforeningen og tilmelder dig Skagen Kultur og Fritidscenter. Så kan du komme gratis i svømmehallen onsdag den 12. oktober og prøve træningsformen AquaPunkt.

Gigtforeningen står bag Store Vanddag, som afholdes på Den Internationale Gigtdag. Tilbuddet skal få danskernes øjne op for AquaPunkt, som er et skånsomt og effektivt træningskoncept for alle, og det er udviklet af Gigtforeningen i samarbejde med Dansk Svømmebadsteknisk Forening med støtte fra TrygFonden.

– AquaPunkt er en stor succes blandt vores gæster. De synes, det er sjovt, men også effektivt og styrkende. Mange kender dog stadig ikke til de gode egenskaber ved vandtræning, og vi håber derfor, at vi kan få lokket danskerne til at prøve det ved at tilbyde en gratis tur i svømmehallen. Vores erfaring er nemlig, at er man først begyndt, bliver man hurtigt afhængig, siger Bademester Freddy Mathiasen, som er en af de mange der er uddannet i øvelserne og derfor kan kalde sig AquaCoach.

Skagen Kultur og Fritidscenter har gratis entre kl. 11 – 13 samt 19 – 22

Forebyg ømme led og muskler

Siden 2009 har danskerne haft mulighed for at træne AquaPunkt, som består af en række redskaber og en serie enkle øvelser i vand for både arme, skuldre, lænd, mave, hofter og ben. Træningsformen er udviklet for at hjælpe på ømme led og muskler, og den nye undersøgelse fra Gigtforeningen om danskernes holdning til vandtræning viser, at initiativet falder på et tørt sted.

– Vi ved, at AquaPunkt er en skånsom metode til at forebygge ømme punkter. Vores nye undersøgelse af danskernes holdning til motion og træning i vand viser imidlertid, at danskerne ikke ved, at træning i vand både styrker kroppen og forebygger smerter. Derfor vil vi bruge Den Internationale Gigtdag på at sætte fokus på fordelene ved vandtræning, siger Gigtforeningens direktør Lene Witte.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Store Vanddag i svømmehallen på onsdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger