Pilekrattet får nyt halmhus

Pilekrattet får nyt halmhus

13. november 2011 - kl. 9:16 - af

I gamle dage, var der grise og får i det røde hus midt på marken, på Pilekrattets 3 tønder land. Nu har huset stået tomt i næsten et år, indtil nogle af pædagogerne fik en god ide.

”Lad os lave en halmballe-tumleplads med svingtove.”

Der var ikke langt fra tanke til handling, og efter nu i en 3 ugers tid, at have fjernet gamle båse, gamle brædder, gamle ting fra dengang, der var dyr, have brændt det hele af på store bål, som har givet varmen og hyggen, og efter at have rengjort hele den indvendige del af det lille røde hus, er der blevet hentet halm i Ålbæk. 100 baller halm er det blevet til, så der er godt tykt faldunderlag på den nye tumleplads.

Igen var Pilekrattet heldige, at der i forældregruppen var en far Kim, som er hos Larsen og Rathje. Han var frisk på at lave en smedet tværligger med øjer til svingtovene, og sørgede for at kontakte Cosmos Trawl, så de sponsorerede svingtove i både tøse og drengefarver. Det var så sejt!!!!

Idag er halmhuset blevet indtaget, både som tumleplads og som et hyggeligt sted at få læst historie og bygge huler, når man trænger til at komme lidt i læ.

I Pilekrattet er børn og voksne gennem dagen at finde på det store smukke udeområde, og det er et helt bevidst valg, fordi der er så mange gode gevinster både børn og voksne får foræret, når de er i naturen:

Naturen giver nemlig børnene :

 God plads

 Frisk luft og masser af lys

 Mindre støj

 Mindre stress

 Færre sygedage

 Bedre motorik

 Bedre koncentration

 Stimulering af kreativiteten

 Færre konflikter

 Mere hensynsfuldhed

Samtidig er det vigtigt at have læsteder, huler og inderum i uderummet, så man kan komme lidt ind og få varmen, samtidig med at man stadig egentlig er ude med alt tøjet på, og lige præcis det får man i det nye høhus.

Pilekrattet vil gerne invitere til, at man både i dagplejen og i de andre børnehuse kommer og bruger børnehaven, når man får lyst til en formiddag eller eftermiddag i det fri. Man skal bare ringe og give besked på 98 45 75 54. Man er også velkommen til at have madpakke med og spise sin frokost, når man har leget.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pilekrattet får nyt halmhus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger