Beplantning mod vej – husk beskæring inden vinteren!

Beplantning mod vej – husk beskæring inden vinteren!

18. november 2011 - kl. 0:45 - af

Hvis snerydning skal være muligt, så husk det er den enkelte grundejers pligt at sikre fri passage på fortove og langs veje. Reglerne for vedligeholdelse af beplantning mod offentlige veje og private fællesveje er:

Beplantningen skal være klippet ind i flugt med skel mod vej, og udhængende grene skal beskæres således, at der holdes en frihøjde over vejen på mindst 450 cm og over fortov/rabatter på 250 cm. Illustrationen viser den præcise klippevejledning.

Det er vigtigt at holde beplantningen klippet omkring færdselstavler, vejnavneskilte, vejbelysning og lignende. Det er indirekte til gene for færdslen – og forringer dermed trafiksikkerheden hvis beplantningen helt eller delvist dækker for skilte og gadelys

Oversigtsarealer

Grundejere, der har tinglyste oversigtsarealer ved vej, skal sørge for at evt. beplantning på arealet holdes nedklippet. I almindelighed må træer, buske og lignende højst være 80/100 cm over vejens niveau.

Hvad kan kommunen gøre?

Undlader en grundejer at udføre sine forpligtigelser, kan kommunen lade arbejdet udføre for grundejerens regning. Dette gælder både ved offentlige veje/stier og private fællesveje/stier i byen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Beplantning mod vej – husk beskæring inden vinteren!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger