Børn hænger på tandlægeregningen

Børn hænger på tandlægeregningen

19. november 2011 - kl. 0:08 - af

Hvert tredje barns tænder er ikke forsikret. Det får økonomiske konsekvenser, når børnene bliver voksne, og barndommens tandskader skal rettes op. Mange forældre tror fejlagtigt, at det offentlige dækker.

Det er ikke nok at huske den daglige tandbørstning, mor og far skal også huske at forsikre tænderne, mener Forrretningsfører Birthe Jensen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring: – En børneulykkeforsikring dækker nemlig, hvis barnet mister eller ødelægger en tand i forbindelse med et ulykkestilfælde, der først kan behandles i en senere alder, når barnet ikke længere er omfattet af skoletandplejen.

Tandskade skal anmeldes til forsikringen

For at være sikker på at få erstatning som voksen er det vigtigt at huske at melde tandskaden til forsikringen. – Glemmer man det, risikerer man nemlig at miste retten til erstatning, og så hænger barnet på tandlægeregningen, pointerer Birthe Jensen fra GF i Frederikshavn og Hjørring.

Implantater og kroner laves ikke på børn

Der er flere situationer, hvor der kan blive brug for ulykkesforsikringen, efter at barnet er fyldt 18 år:

For eksempel laver man ikke implantater på børn. Det er for stort et indgreb og giver sjældent et godt resultat. I stedet venter man til kraniet er udvokset og kæben har fundet sin endelige form. Kroner laver skoletandplejen heller ikke. Nerven er nemlig stor i en ung tand, og det efterlader ikke meget ”arbejdsplads” til tandlægen. Derfor venter man typisk og laver først krone på en ældre tand, hvor nerven er blevet mindre.

Kollektiv forsikring er ophørt

Forsikringsoplysningen bekræfter, at hvert tredje barn står uden ulykkesforsikring. Børns ulykkesforsikring og ikke mindst tandforsikring er blevet endnu mere vigtig at huske, efter at Indenrigsministeriet for nylig afgjorde, at ingen kommuner længere må have kollektive ulykkesforsikringer, der dækker børn og unge i skoletiden og i dagtilbud. Det betyder, at forældrene fremover står alene med ansvaret for at forsikre børnene frem til det fyldte 18 år både i skoletiden og i fritiden.

Det koster 1,75 kr. om dagen

Ud over tandskader er der hjælp at hente fra ulykkesforsikringen, hvis der efter ulykkestilfælde er brug for behandling hos bl.a. kiropraktor eller fysioterapeut. Er der tale om en alvorlig ulykke med varige men, så er ulykkesforsikringen en økonomisk hjælp i en svær tid.

– Mange forældre tror fejlagtigt, at børnene automatisk hører ind under forældrenes egen ulykkesforsikring. Men det er ofte kun til barnet er fyldt tre år. Herefter skal man sørge for at købe en særskilt børneulykkesforsikring. Og den kan faktisk fås for bare 1,75 kr. om dagen, slutter Birthe Jensen fra GF Forsikring.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børn hænger på tandlægeregningen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger