Danmarks vinterbadere mødes i Skagen

Danmarks vinterbadere mødes i Skagen

23. november 2011 - kl. 9:02 - af

I perioden den 26. – 29. januar 2012 mødes danske vinterbadere til det ultimative kolde gys på Grenen i forbindelse med Skagen Vinterbader Festival, der afholdes for første gang.

Initiativtager til Sport-Nature Skagen365, Mogens Eeg, er meget begejstret for, at en arbejdsgruppe bestående af Skagen Vinterbaderklub ”Isbryderen” og Skagen Svømmeklub har taget initiativ til at afholde den første Skagen Vinterbader Festival nogensinde. Mogens Eeg udtaler: ”Jeg ser festivalen som en pendant til sommerens festivaler, der tiltrækker mange besøgende. Idéen til festivalen er bragt til live af vinterbadere, der har besøgt Skagen netop på den koldeste tid af året, hvor det virkelig kræver viljestyrke og mod at hoppe i bølgen blå. Der er lavet et spændende program for festival deltagerne, hvor de udover dagens obligatoriske morgendukkert i Kattegat, får fortalt Skagens historier og et unikt og indholdsrigt møde med de to have på Grenens spids.”

For mange vinterbadere er sundheden et centralt omdrejningspunkt i deres hverdag. ”Derfor glæder det mig, at TV- og radiolægen Peter Qvortrup Geisling under festivalen vil causere over temaet vinterbadning og tilmed overrække et diplom til alle deltagere,” siger Mogens Eeg.

Der er allerede nu stor tilslutning til vinterbaderfestivalen inden tilmeldingsfristen den 1. december. Interessen dækker tydeligvist hele landet.

Du kan læse mere om festivalen på skagen.dk og på Facebook, søg på Skagen Vinterbader Festival 2012.

PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 26.-29. JANUAR 2012

TORSDAG D. 26. Indregistrering i Skagen Kultur-og Fritidscenter, Kirkevej 19 (kør ligefrem og KL. 19.00-20.00 drej t.venstre i 2. lyskryds)

Kl. 20.00 Velkomst og fællesbuffet (excl. drikkevarer)
I løbet af aftenen vil I blive underholdt af frk. Jensens Sangforening

KL. 22.00.24.00 Åben svømmehal for alle os vinterbadere – hop i den varme balje i stearinlysenes skær og hør en drabelig strandingshistorie, fortalt af guide og vinterbader Ane Bjerg Thomsen- slut af med en duftende sauna.

FREDAG D. 27. Fælles morgendukkert i Kattegat v/Grenen Camping. Efter badet serveres KL. 08.30 en kop duftende, varm suppe tilberedt af Jakobs Café.

KL 12.30-15.00 I kan inden for dette tidspunkt høre lidt om Skagens historie, fortalt af guiderne Ane bjerg Thomsen og Rita Melchior Eeg (begge vinterbadere i Isbryderne) samt af naturvejleder Villy K.Hansen. De præcise tidspunkter og mødesteder for hver enkelt tur får I ved indregistreringen

KL. 17.00-19.00 Så skal vi ha’ rørt os på en rytmisk og sjov måde. I Badmintonhallen kører non-stop-zumba i 2 timer. I kan komme og gå, som I har lyst til.

LØRDAG D. 28 Fælles morgendukkert efterfulgt af den varme suppe.

KL. 13.00 mødes vi alle på P-pladsen v/Grenen, hvor vi kører med Sandormen helt ud på spidsen, hvor Skagerak og Kattegat mødes – Da det jo er vinter, fortjener vi herude en varm kop kakao med rom og flødeskum, som kan varme os , mens vi hører, hvorfor vi står på ”gyngende grund”

KL. 17.00 mødes vi alle i vores nyåbnede kulturcenter, Kappelborg , hvor TV- og radio-lægen Peter Qvortrup Geisling vil causere over emnet VINTERBADNING og vinterbadernålen 2012 overrækkes hver enkel deltagende vinterbader.

SØNDAG D. 29. Fælles morgendukkert efterfulgt af den varme suppe KL. 08.30 Og så er afskedens time oprundet

Tak for denne gang – vi ses til næste år

Alle ovennævnte steder angives på et kort, som udleveres ved indregistrering

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks vinterbadere mødes i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger