Aalbæk Sjøw – 30 år på toppen

Aalbæk Sjøw 2012 – 30 år på toppen. Øverst fra venstre Vibeke ”Putte” Rafn, Bill Berg, Mette Kjær Thomsen, Bjørn Møller Nielsen og Dorthe Pedersen. Siddende Erik Witt Olsen.

Aalbæk Sjøw – 30 år på toppen

29. november 2011 - kl. 7:54 - af

Hele kommunens revy har 30 års jubilæum og nyt spillested på Skagen Strand i Hulsig.

Når revyen Aalbæk Sjøw, danmarks nordligste revy, åbner dørene for publikum til premieren torsdag 8. marts 2012, vil det blive med en markering af 2 begivenheder i revyens historie – 30 års jubilæum og nyt spillested.

Fra revyen i 1982 blev født til idrætsforeningens havnefest i telt og senere i skibshallen, over nogle år i Raabjerg hallen (Aalbæk Idrætscenter), til højskolen Diget i 16 år – er nu turen kommet til Feriecentret Skagen Strand i Hulsig.

Skagen Strand og Aalbæk Sjøw har indgået et samarbejde om at holde revyen fremover i den store sportshal midt i feriecentrets område. Det er også restauranten Skagen Strand der står for menuen til revyen. Så det bliver helt nye omgivelser Aalbæk Sjøw kan tilbyde sit publikum – et publikum som kommer fra hele Frederikshavn kommune samt en hel del gæster fra det øvrige Danmark. Skagen Strand får også mulighed for at kunne tilbyde sine gæster weekendophold med revy.

Nogle af Danmarks bedste tekstforfattere

Hele efteråret har folkene bag revyen arbejdet med at finde de helt rigtige tekster til den kommende jubilæumsrevy. Et tekst-team bestående af aktører, instruktør samt revyens faste tekstforfattere har over den periode fået samlet over 130 tekster sammen – alt fra egne tekster til tekster skrevet af nogle af Danmarks bedste tekstforfattere.

Aalbæk Sjøw har kontakter til folk, som skriver til de professionelle revyer i Danmark. Som sædvanlig har Leif Maibom fra Sønderborg Sommerrevy leveret et utal af tekster. Desuden er der tekster fra Vase & Fuglsang, samt Carl Erik Sørensen der bl.a. skriver til Cirkusrevyen. Han blev i 2011 kåret som årets teksforfatter ved Revyernes Revy. Fra det nordlige har Kjeld Torbjørn igen forsynet revyen med en del tekster.

De over 130 tekster er blevet skåret ned til 28 tekster, som er grundstammen til årets revy og som aktørerne og instruktøren skal til at arbejde med både tekst- og skuespilsmæssigt.

Revyens egen team af tekstforfattere er blevet udviddet med skawboen Poul Behrnt, som jo kendes fra det kulturelle miljø i Skagen.

Aktørerne, musikerne og Jan Hertz

De 6 aktører, der skal fremføre numrene på scenen, er igen Vibeke ”Putte” Rafn, Dorthe Pedersen, Mette Kjær Thomsen, Bill Berg, Erik Witt Olsen og Bjørn Møller Nielsen. For syvende år i træk er det Marianne Svendsen som skal instruere revyen og til allersidst i forløbet kommer Hanne Boesen fra Frederikshavn og giver det en gang afpudsning.

En måned før premieren får Aalbæk Sjøw professionel hjælp i 3 dage, idet skuespilleren, instruktøren og entertainer Jan Hertz har lovet at coache revyen, som han også gjorde med 2011-revyen. Et samarbejde revyen er glad for, da han med sit professionelle snit kan få revyen til at gå op i en højere enhed og give aktørerne gode skuespils-redskaber.

Revyorkestret består igen af kapelmester Poul Bendixen, trommeslager Villy Nielsen, guitarist Ole H. Christensen og bassist Viggo Hylander. Så det er 4 garvede musikere, der bakker aktørerne op på scenen.

Back-stage og Aalbæk Raabjerg Rideklub

Foruden aktørerne og musikerne, som er det publikum ser på en revyaften, er der et helt hold af over 30 personer der er involveret i Aalbæk Sjøw med lyd, lys, sufflør, tæppepasser, frisør, sminke, rekvisitter, syerske, scene og teknik og meget mere.

Igen er det Aalbæk Raabjerg Rideklub der står for, at det foran scenen d.v.s. festen med spisning, bar og bal bagefter kører professionelt. Her har rideklubben adskillige hjælpere i gang på de 6 dage revyen er.

Gratis program til publikum

Når publikummet sætter sig på sin plads til revyen, ligger der hvert år et programhæfte til hver gæst. Således også til 2012-revyen, hvor et 4 farvet 48 siders programhæfte fortæller lidt om hvad revyen indeholder samt annoncering fra revyens sponsorer. Aalbæk Sjøw er stolt over at kunne tilbyde alle gæsterne et gratis eksemplar – idet normalt betales for sådant et program til de professionelle revyer.

Nyt band til bal – The Real Bounty

Revyen har tradition for have et godt band til bal bagefter revyen. Således også til revyen i 2012. Her kan opleves fredage og lørdage efter revyen, et band som er ganske godt kendt i det nordjyske, nemlig 5 garvede ”rotter” i faget i bandet The Real Bounty. Med det band er der skabt en super fest efter revyen.

Premiere og billetsalg

Torsdag d. 8. marts 2012 er der premiere på Aalbæk Sjøw 2012 med titlen ”30 år på toppen”. Det hele sker på Feriecentret Skagen Strand i Hulsig. Revyen spiller i alt 6 gange med forestillinger torsdage, fredage og lørdage med den sidste forestilling lørdag den 17. marts. Fredage og lørdage bliver festaften med spisning før revyen og bal bagefter. Som tidligere år, er der igen bus til og fra revyen fra Skagen, Frederikshavn og Aalbæk og de mellemligende byer.

Billetsalget bliver lidt anderledes til revyen end tidligere, idet der kun kan bestilles billetter online og senere pr. telefon. Billetsalget kan ske online på www.aalbaeksjoew.dk fra søndag den 1. januar kl. 12 og på telefon 98 48 98 92 fra mandag den 6. februar.


Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aalbæk Sjøw - 30 år på toppen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger