Rekord stort fremmøde til Museets Julekoncert

Rekord stort fremmøde til Museets Julekoncert

19. december 2011 - kl. 10:02 - af

”Det er Skagens bedste juletradition” – sagde en dame forventningsfuld, da hun udenfor Skagens Museum stod og ventede på de tre englebørn der skulle åbne den 17. låge i Skagens levende julekalender. Englebørnene kom, lågen blev åbnet og ud af museets hoveddør kom en syngende operasanger Jens-Christian Wandt, og modtog englene med julesalmen: Velkommen igen Guds engle små.

Det er 4. år i træk at Skagens Museum indbyder til Julekoncert. Hvert år har mange trodset vind og vejr for at gå julen i møde med de smukke melodier, men aldrig så mange som i år, hvor næsten 300 mennesker havde fundet vej til museet.

Indenfor bød programmet på julens kendte sange, bl.a. White Christmas, Winter Wonderland, Højt fra træets grønne top, og Når du ser et stjerneskud. Jens-Chr. Wandt blev akkompagneret af Skagens egen pianist, Knud Erik Thrane, og begge var i julehumør og præsenterede programmet med gode historie og hyggelige anekdoter. Bl.a. historien bag Viggo Johansens berømte maleri ”Glade jul”. Til daglig hænger billedet på Hirschsprungs Samling i København, men pt kan det i forbindelse med udstillingen ”Til låns”, ses på museet, og rammede dermed dagens julekoncert ind på den helt rigtige måde.

Efter koncerten bød museets café på glögg og æbleskiver. Ved bordene blev der udvekslet julehistorier og gode hilsener, og det hele vidnede om, at nu har julefreden også sænket sig over Skagens Museum.

Det var også en glad Jens-Christian Wandt der efter koncerten ønskede publikum glædelig jul – ”julekoncerten på Skagens Museum hører til blandt mine allerbedste traditioner ved juletid, den stemning der er blandt publikum, og den gave det er at synge blandt alle disse vidunderlige billeder, er helt speciel” – siger Jens-Christian Wandt – der nu ”kun” har tre julekoncerter tilbage forskellige steder i Danmark, inden han juleaften skal synge ved Julegudstjenesten i Holmens Kirke i København.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rekord stort fremmøde til Museets Julekoncert' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger