Festivalen har mistet en nær ven

”Er Johnny kommet?,” blev der altid spurgt ved onsdagens orienteringsmøde for Skagen Festivals mange frivillige, og hvis svaret blev et ja, var næste replik: ”Så er festivalen i gang!”. Det er Johnny Silvo til højre.

Festivalen har mistet en nær ven

3. januar 2012 - kl. 0:53 - af

En god og trofast ven af Skagen Festival gik bort kort før jul. Johnny Silvo – eller John Woods, som han oprindelig var født – døde den 18. december 2011, 75 år.

Han vil efterlade et stort savn ikke blot hos familie og venner, men også blandt sit store, trofaste publikum og Skagen Festivals mange frivillige medarbejdere.

Vi får svært ved at undvære hans altid smilende ansigt og store musikalitet.

Det var et spændt musikudvalg, der i 1984 så frem til at se publikums reaktion, da Johnny Silvo for første gang gæstede Skagen Festival på scenen i den lille badmintonhal. Men selvfølgelig tog den lille englænder med den store stemme tilskuerne med storm, og året efter gentog han succesen i den store badmintonhal.

Gennem de følgende år optrådte Johnny mange gange på Skagen Festival både solo eller sammen med venner som Arvid Lone, David Moses, Hans Graasvold og Mike Whellans.

Ved den store mindekoncert for vennen Alex Campbell i 1995 spillede Johnny også en fremtrædende rolle, som man kan høre på den dobbelt CD, der blev udgivet fra koncerten.

Festivalen gik aldrig forgæves til Johnny, hvis der opstod et problem. Da et af hovednavnene i 2005 meldte afbud dagen før sin koncert, gik Johnny på scenen i stedet, og såvel festivalledelse som publikum elskede ham for det.

Også ved de traditionsrige ceilidhs lørdag eftermiddag og søndagens Singers Afternoon var Johnny altid at finde, og her spredte han en positiv og varm stemning mellem de medvirkende musikere.

For 5 år siden indgik Skagen Festival da også en livsvarig kontrakt med Johnny om, at han fremover ville være at finde på festivalens program, så længe han selv ønskede det.

”Er Johnny kommet?,” blev der altid spurgt ved onsdagens orienteringsmøde for Skagen Festivals mange frivillige, og hvis svaret blev et ja, var næste replik: ”Så er festivalen i gang!”. Ordene lød desværre for sidste gang i sommeren 2011, hvor Johnny Silvo for sidste gang stod på scenen ved en Skagen Festival.

Men hans aldrig svigtende humør, selvironi, sprudlende sceneoptræde og måde at præsentere sine sange på vil blive husket af os alle i mange år.

Det har været et stort privilegium for os alle at have kendt så stor en kunstner og så varmt et menneske som Johnny Silvo.

2 kommentarer til “Festivalen har mistet en nær ven” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Festivalen har mistet en nær ven”

  • Anker Kirkedal Jensen

    One Fine Morning When This Life Is Over I will Fly Away…..Sang Johnny Silvo mange gange for os.
    Skagen Festivalen bliver aldrig den samme uden ham.

  • Brian Iversen

    RIP Johnny.
    Ceilidhs og Singers Afternoon bliver ikke helt det samme mere. Tak for gode timer, Johnny, whereever you are.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Festivalen har mistet en nær ven' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger