Unge skal hjælpes i uddannelse

Unge skal hjælpes i uddannelse

12. januar 2012 - kl. 9:21 - af

Birthe Marie Pilgaard, byrådsmedlem for socialdemokratiet har sendt nedenstående indlæg til SkagensAvis.dk.

I Frederikshavn kommune har vi i dag 1276 unge under 30 år, der hverken er i beskæftigelse eller i uddannelse. Heraf er 472 af de unge på kontanthjælp. Gennem den sidst opgjorte måned er der alene en stigning på 48 unge. Hårdest ramt er de unge uden uddannelse.

En sag, som i høj grad kræver det samlede Byråds allerstørste opmærksomhed.

“Min frygt er, at de unge mister både netværk og selvtillid ved at gå derhjemme. De kan få meget svært ved at komme i gang igen. Risikoen for, at de bliver overhalet i kapløbet om job af nye generationer, der har fået en uddannelse, er stor. Derfor skal vi forbedre indsatsen”, udtaler Birthe Marie Pilgaard bekymret.

Børne – og ungdomsforvaltningen fremlagde d. 5 januar et nyt projekt, Startbanen, som skulle afklare de unges muligheder og parathed for at komme i uddannelse.

“Jeg måtte sige nej til projektet. Det, de unge har brug for, er ikke flere uoverskuelige projekter. Vi har brug for overblik og for at få etableret en indgang for alle unge i vores kommune, en samlet koordineret indsats. Her skal der arbejdes målrettet med handleplaner og opfølgning af den enkelte unge”, uddyber Birthe Marie Pilgaard.

Et enigt Børne – og ungdomsudvalg forkastede projektet og bad om en helhedsplan, hvor problemerne løses med fokus på den enkelte unge med henblik på at skabe en robust og tværgående organisering for hele unge området.

“Der skal sættes skub i tingene. Det skal gå stærkt. Jeg håber, at alle i Byrådet vil tage denne opgave alvorligt. Jeg håber og har tiltro til, at vi på tværs af partiskel kan samles om denne vigtige opgave. Allermest for de unges skyld. I 1980èrne tabte vi en generation af unge på gulvet. Lad os ikke gentage fortidens fejltagelser”, slutter Birthe Marie Pilgaard.

En kommentar til “Unge skal hjælpes i uddannelse” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Unge skal hjælpes i uddannelse”

 • Alice Petersen

  Jeg er fuldstændig enig i den betragtning.
  Men, hvad er det grundlæggende problem egentlig? Hvorfor bliver en ung “hægtet af ” uden at komme igang med en uddannelse? Ligger problemet gemt i personligheden (umodenhed, andet) i familien, i samfundets tilbud, eller et helt fjerde sted? Hvor er den unge lige nu i” livets vej” ? Hvad er det den unge har brug for, hvordan kan familien/samfundet støtte den unge i dette? Hvilket perspektiv danner disse spørgsmå, for den unge selv, for familien, for samfundet? Hvad kan så næste skridt for den unge selv, familien, samfundet være?

  Selvfølgelig skal der laves handleplaner, hvor den/de unge selv er primus motor. Samfundets hjælp bør i høj grad tage udgangspunkt i personens egen opfattelse af, hvad der skal til – for at han/hun kan komme videre. Måske er det anerkendelse, respekt, tillid der er første led i at kunne overskue at komme igang?
  Hvordan møder vi den/de unge der ikke bare følger den lige vej? Giver vi plads til at afprøve nye/anderledes ide`, behov? Måske er der i nogle tilfælde brug for små, forandringer ad gangen?
  Kære Birthe Marie, Hvad vil du konkret foreslå, at der i vores fælles kommune bliver gjort for disse unge?
  Med venlig hilsen
  Alice Petersen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unge skal hjælpes i uddannelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger