Nyt spændende initiativ på Klitgården

En af initiativtagerne til Klitgården Konventet 2012, Niels Barfoed.

Nyt spændende initiativ på Klitgården

15. januar 2012 - kl. 7:39 - af

Klitgården konventerne er et nyt, spændende initiativ på refugiet Klitgården. Det lanceres i weekenden 11.-13. februar. Da mødes 7 fremtrædende, fortrinsvis unge forfattere med 7 kritikere til et møde med henblik på fælles inspiration og berigelse i de ideelle rammer. Skulle det komme til stærke sammenstød, er de også velkomne.

Meningen er m.a.o. at støtte udviklingen såvel inden for kritikken som skønlitteraturen i Danmark gennem konfrontation og gensidighed.

Litteraturen vil blive diskuteret – ligesom kritikken og det klima, der skrives ind i, og begge parter vil nyde det sjældne privilegium, at drøftelserne foregår under strengt private former.

Formen vil være oplæsninger af medbragte tekster og efterfølgende diskussion. Her kan både forfatterkolleger og kritikere rykke ud med deres meninger og synspunkter. For forfatternes vedkommende er teksterne hidtil utrykte. Mediekritikerne har nye, trykte tekster med, som forfatterne på deres side kan gå i kødet på.

Hvad vil litteraturen i dag, hvad vil kritikken, og hvilken relevans har begge dele for hvad og for hvem i dagens Danmark?

Litteraturudvalget under Kunststyrelsen af har bevilliget opholdet til de i alt 14 deltagere, refugiet har plads til.

Klitgården konventet 2012 arrangeres af rektor ved Forfatterskolen i København Pablo Llambias og forfatteren Niels Barfoed.

De to initiativtagere håber, hvis resultatet bliver lige så stor en succes som forventningerne er høje blandt de tilmeldte, at der med dette konvent er indstiftet en tradition, således at Klitgården Konventet 2012 kun er begyndelsen til en vigtig tilbagevendende begivenhed i det litterære liv i Danmark.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt spændende initiativ på Klitgården' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger