Se Skagbo´s bud på Museums udvidelse

Skagens Museum set fra Sct. Laurentiivej.

Se Skagbo´s bud på Museums udvidelse

25. januar 2012 - kl. 14:45 - af

Redaktionen har modtaget følgende fra Rasmus Jørgensen:

Der er i forbindelse med Skagens Museum udvidelse  fremkommet 4 forslag. Alle forslag, som efter min mening, ikke lever op til stedets arkitektur og miljø.

Se forslagene her: http://www.skagensmuseum.dk/index.php?id=214 

Jeg bliver trist og nærmest modløs, når jeg ser de nye forslag fra Friis og Moltke. For jeg mener ikke at man kun skal se på behovet for m2 og en ny arkitektur, men også Skawboernes behov. Og vores værdier. Og alle de besøgende vi har hvert år. Skal deres oplevelse af det romantiske og klassiske Skagen ikke bevares, i stedet for at blive bombarderet med en frembrusende malplaceret arkitektur., som kun arkitekterne kan stå inde for.

Jeg har siden det første forslag kom, siddet og ”leget” lidt med mit eget forslag til en tilbygning. Mit forslag blev lagt på hylden igen, da jeg  hørte at Friis og Moltke ville gå tilbage til tegnebrættet, med en ny forståelse for situationen.

Mit forslag er ikke noget jeg har brugt en masse tid på, og har som sådan heller ikke været noget jeg har villet ladet andre end mine nærmeste se.

Men efter at have set de nye forslag fra Friis og Moltke, som slet ikke lever op til mine forventninger, om hvordan vores by skal udtrykke sig i fremtiden, har jeg derfor nu valgt at vise mine ideer til offentligheden.

Mit forslag er blot et groft skitseforslag, og skal ses som dette. Når det så er sagt, så mener jeg alligevel at det giver et godt billede af hvordan Museet kan komme til at virke fornyende uden at være generende for det omkringliggende arkitektoniske miljø. 

Jeg har forsøgt at bevare det klassiske udtryk ind mod Brøndumsvej, med baggrund i det originale Krøyers atelier fra 1920, samtidigt med at skabe et mere nutidigt udtryk ud mod et mere moderne Sct. Laurentii vej. Dette gjort uden at det virker forkert eller ”påbygget”. Men blot ved at få bygningen til at se ud som at det moderne og det klassiske flyder sammen uden at det virker generende for den totale oplevelse.

Jeg er samtidigt af den mening at den originale taghældning samt materialevalg af facade og tag skal bevares. 

Jeg mener ikke at mit forslag er det eneste rigtige, men jeg elsker vores by og dets udtryk, og ser gerne at byen i fremtiden kan berige os Skawboer og alle vores besøgende, med de værdier vi holder så kært.

Med venlig hilsen

Rasmus Jørgensen
Brovandevej 21

22 kommentarer til “Se Skagbo´s bud på Museums udvidelse” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

22 kommentarer til “Se Skagbo´s bud på Museums udvidelse”

 • enig med john jeg vil gerne skrive under på “lad dem bygge som de vil”

 • Og hvor kan man så skrive under på “Lad dem bygge som de vil” ?

 • Rasmus´ forslag er det eneste der bevarer både stil og ånd! Som barnefødt i Skagen, skar det i mit hjerte at se de 4 forslag, som ikke hører hjemme i en af Skagens gamle bydele. Bevar dog stilen for pokker og lad være med at ødelægge sjælen i området med det gamle museum og Brøndums Hotel med moderne bygninger.

 • Økonomi? Vedligeholdelse?
  Hvorfor afsætter man ikke årligt beløb til vedligeholdelse, men bare lader stå til, og bruger alle pengene på direktørlønninger, for dem er der jo mange af. Så håber man kommunen og fonde kommer med pengene til det, når det næsten er for sent.

 • Jeg synes at det er yderst ubehagelig læsning, at Skagens Museum – for alt i verden – vil udvidde med opførelse af en bygning der er så kolosal at hele området omkring museet – efter min opfattelse – vil blive ødelagt.

  Jeg er helt enig med Anders Teigen, det må være muligt at bruge de eksisterende bygninger mere visonært, måske med en mindre modernisering.

  Skuue forslaget om en eller anden form for monomentel tilbygning blive vedtaget og gennemført, vil jeg udmelde mig at foreningen Skagens Museums Venner, da jeg ikke kan være ven med en sådan kolos og/eller de mennesker der har besluttet det.

  Torben Just
  Feriegæst i Gammel Skagen i mere end 33 år
  Medlem af Skagens Museums Venner i mere end 30 år

 • Kære Rasmus og kære gode Skagboer – stå fast!
  Personligt er jeg 100% imod en udvidelse af et museum som hvis det blev drevet rigtigt af en bestyrelse med ansvar og en ledelse med indsigt har rigeligt med plads og kunne nøjes med en fin og smagfuld modernisering! Men vi skal og må åbenbart have den skamstøtte og mindesmærke over et byggeudvalg der har set sig helt blind på “bevarelse af kulturværdier” – jo tak – men hvad med at se på hele byen som en kulturværdi Det er faktisk vores allesammens ejendom den “kulturværdi”!! Flotte gamle Skagenshuse må lade livet, som med et minimum af økonomi kunne renoveres tilbage til fordums glans!
  Så derfor kære Rasmus – tillykke med dit flotte nye forslag, som viser at der er dygtige Skagboer med hjertet og ikke mindst den gode smag på rette sted! Jeg er rigtigt ked af at dit forslag ikke vil blive taget alvorligt af byggeudvalget, da de allerede har taget Deres beslutning, og jeg er rigtigt ked af på dine og vores vegne at det sikket ikke engang får lov at blive sat på dagsordenen til aftenens borgermøde – bare vent og se – du bliver forsøgt tiet ihjel! Held og lykke i aften!
  Tak for ordet – Anders Teigen

 • Tina kaasing Johnsen

  Så er det nu man skal give Rasmus Jørgensen en velfortjent chance.
  Det passer jo lige ind i miljøet.
  Kunne det ikke være sejt at det netop er en Skawbo der fik lov til at lave tegningerne. Enhver kan jo se han har evnerne.
  Super flot Rasmus.
  M.v.h
  Tina

 • Ole L. Pedersen

  Smukt, passer rigtig godt ind i arkitekturen. Samme taghældning og med de samme farver vil det virke som om det altid har været sådan.

 • Nej selvfølgelig hører museumet til ved Brøndsdums Hotel. Men vi får snart et tomt rådhus – og det kan faktisk ikke bruges til noget andet en et minde om Ejner Borg

 • Fint Rasmus.

  Vi er jo dygtige til at brokke os, men du kommer dog med et forslag i stedet for bare at brokke dig:)

 • Jeg syntes, at det er et rigtig godt forslag Rasmus kommer med. Det er meget originalt og godt tænkt, at tage udgangspunkt i Krøyers atelier. Smukt.
  Nu kan vi bevarer atmospfæren og det gamle på en gang. Det er ærgerligt, at arkitekter ikke kan se det. Men de er måske optaget af, at skulle finde nye stile, så kan blive meget kendte og berømte.

  Paul, kan du virkellig forestille dig, at flytte Skagen Museum væk fra Bryndums hotel, Anne og Michaels hus, osv.- selve stedet for historien. Nej vel….

  Med venlig hilsen Betina

 • Kunne de ikke i stedet overtage det gamle rådhus – som alligevel skal stå tom, da administrationen er flyttet til Frederikshavn og de få personaler der er tilbage kunne flytte til museet. . Paul

 • rasmus mortensen

  Til gislunds bemærkning. syntes han skal finde en nutidig nissedragt. men ja. Det er en flot nytænkning. det trænger denne by til.

 • Rigtig godt og smukt forslag.

 • Peter Dahlgaard

  Flot og rigtigt forslag fra Rasmus.
  Da man museets bestyrelses side formentlig har bundet sig til Friis og Moltke, ( dem der overtog Blegvad som sidst ombyggede museet ) kunne det være ønskeligt at Rasmus´s forslag blev omdøbt til et nyt projekt til gennemførelse.
  De store mastodonter som fremgår af Fris og Molktes forslag – virker afskrækkende i bymiljøet og hører ikke hjjemme i Skagen. Vil arkitekterne tegne et nyt Guggenheim, så gør det et andet sted end Skagen.
  Hilsen Peter

 • Tillykke Rasmus. Endelig en der kommer med et konstruktivt fornuftigt forslag, der passer ind i den nuværende arkitektur og miljøet i Østerby. Det bør der arbejdes videre på, men glem ikke parkeringspladserne, som de fine arkitekter åbenbart har gjort, og som de fik en reprimande for med det første forslag, som helt rigtigt blev afvist af kommunen. Det er ikke ok, blot at indbetale til P-fonden. Opgaven skal løse på matriklen. Fint forslag

 • Sådan Rasmus – Klart bedste forslag indtil videre!

  … og så griner jeg stadig højlydt af Mariannes kommentar 😉

 • Det med sydvest og olietøj kan sikkert blive nødvendigt af andre årsager jfr. de kommende klimaforandringer. Indtil videre lader vi de tyske turister om den påklædning.
  Og selvfølgelig skal vi ikke leve som i 1800-tallet, men derfor kan vi godt have lidt respekt for Skagens unikke miljø, som der stadig er en lille del tilbage af.
  Og ovenstående forslag er i hvert fald langt, langt bedre end de “officielle” forslag.
  Husk, nybygningen kommer til at ligge lige ud til hovedgaden. Den skulle jo nødig virke som et slag i ansigtet, når man går forbi.

 • Marianne Madsen

  Det var da en pussig bemærkning fra en der drejer på lirekasse og går i nissetøj noget af året. ;O))
  Hilsen Marianne 🙂 🙂

 • Anders Jørgensen

  Her er det vist nødvendigt med at få stablet en miljøfredning på benene, hurtigst muligt.
  Vh
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne hvis Skagen stadig skal være Skagen

 • Hej Alle

  Det er et fint forslag, men skal vi nu ikke lade de arkikter der lever i 2012, prøve at lave noget der høre hjemme i deres tid , det gjorde de også i 1910, da Plesner levede og byggede mange huse i Skagen.
  det næste bliver vel at vi alle skal gå med Sydvest og olietøj, med venlig hilsen Peter

 • Asbjørn K. Jensen

  Det er en fin ide Rasmus Jørgensen kommer med, en ide der bygger videre på gode lokale traditioner, foreslår traditionelle materialevalg, samme taghældning osv. Den gode ide ligger for mig at se i at bruge Krøyer-atelier-vinduet som modul i nybyggeriet, der således bliver en videreførelse af Plesners streger.

  Det ville for mig at se være fint at fremme disse ideer, fremfor Friis & Moltke-arkitekternes, hvoraf een minder om Your Rainbow Panorama ovenpå Aros i Århus,
  af islandske Olafur Eliasson, det er flot – men en lille kopi heraf er ikke

  hvad Skagens Museum har brug for.

  Med venlig hilsen
  Asbjørn K Jensen
  (opvokset i Skagen) daglig læser af SkagensAvis.dk

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Se Skagbo´s bud på Museums udvidelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER