Den nye borgmesterkandidat vælges først til marts

Den nye borgmesterkandidat vælges først til marts

20. februar 2012 - kl. 9:25 - af

Vi  har modtaget nedenstående indlæg fra  Peder Kristiansen, bestyrelsesmedlem Socialdemokraterne i Skagen.

Kære Socialdemokrater i Frederikshavn kommune

Den 19. november 2013 skal vi have kommunalvalg i Danmark, og som I har kunnet læse i den lokale dagspresse har Erik Sørensen meddelt at han ikke genopstiller som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet. Derfor står vi nu overfor at skulle vælge ny borgmesterkandidat.

Mandag den 16. januar blev der afholdt ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Kreds Frederikshavn, hvor det blev besluttet at valg af borgmesterkandidat skal ske ved urafstemning blandt kredsens medlemmer, dvs. medlemmerne af partiforeningerne i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Det er således op til jer medlemmer at beslutte, hvem der skal stå i spidsen for Socialdemokratiet og være vores borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2013.

I dag ankom det fælles fagblad FAGET så i min postkasse, og stor er min forundring over at jeg i dette blad kunne læse at Socialdemokratiets borgmesterkandidat hedder Birthe Marie Pilgaard … ikke et ord om den forestående urafstemning, ikke et ord om at der rent faktisk er flere kandidater …

På nuværende tidspunkt er der 2 personer som officielt har meldt deres kandidatur, nemlig byrådsmedlem Birgit S. Hansen fra Sæby partiforening og byrådsmedlem Birthe Marie Pilgaard fra Frederikshavn partiforening.

Lørdag den 24. marts 2012 afholdes der ordinært repræsentantskabsmøde i Kreds Frederikshavn, hvor den endelige liste over borgmesterkandidater offentliggøres – se indkaldelsen på http://s-dialog.dk/default.aspx?site=Frederikshavnkredsen

I tiden indtil den 10. marts kan medlemmer af partiforeningerne i Frederikshavn, Sæby og Skagen komme med forslag til kandidater, efter den 24. marts skal de samme medlemmer så vælge hvem af de opstillede kandidater man ønsker som den fælles borgmesterkandidat.

Så kære Socialdemokrater – gør jeres indflydelse gældende – det er jer der bestemmer hvem der skal være Socialdemokratiets borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2013.

Med håb om en god og oplysende valgkamp – må den bedste kandidat vinde!

Med venlig hilsen

Peder Kristiansen

Medlem af bestyrelsen

Socialdemokraterne i Skagen

5 kommentarer til “Den nye borgmesterkandidat vælges først til marts” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Den nye borgmesterkandidat vælges først til marts”

 • Peder Kristiansen

  Hej Morten

  Hvis du søgte lidt videre så ville du opdage at ovenstående er et referat fra et medlemsmøde der er holdt i Sæby, du kan finde samme referat på Sæby Partiforenings hjemmeside.

  Hvem der har formidlet det videre til Skagens Avis ved jeg ikke, det må du spørge Michael Egelund om, han er ansvarshavende redaktør på Skagens Avis og står faktisk som forfatter på alle indlæg.

  Det medlemsmøde vi holdt i Skagen afholdt vi tirsdag den 7. februar, og der blev ikke udtrykt speciel opbakning til nogen af de to kandidater, kun takket pænt for at de ville komme og bruge en aften sammen med os – det er du velkommen til at få bekræftet hos Birthe Marie Pilgaard som også deltog.

  mvh
  Peder

 • Morten Christiansen

  Hej Peder.

  Kunne ikke lade være, søgte på Skagen Avis og d. 13. feb. 2012 var der følgende artikel skrevet af Michael Egelund med følgende overskrift, Birgit Hansen fremlagde visioner og fik opbakning.

  Altså 19 dage efter repræsentantskabmødet d. 25 jan. 2012.

  https://www.skagensavis.dk/2012/02/13/birgit-hansen-fremlagde-visioner-og-fik-opbakning.html

  Promovere i jeres kandidat eller provmovere ikke jeres kandidat?

  MVH.
  Morten.

 • Morten Christiansen

  Hej Peder.

  Som jeg tidligere har nævnt er Faget et tværfagligt sammenarbejde imellem FOA, 3F, Metal Vendsyssel, LO og Socialdemokraterne i Frederikshavn siden 1996, vi bruger det som vores medlemsblad til at informere vores medlemmer om hvad der rør sig, hvad vi går og pusler med i Frederikshavns partiforening, ligeså vel som i sikkert når ud til jeres medlemmer via et medlemsblad eller internettet.

  Jeg har svært ved at se din skuffelse, vi har brugt vores medlemsblad til at fortælle vores medlemmer hvem bestyrelsen anbefaler at stemme på, som kommende Borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Frederikshavns kommune, længer er den ikke, det skal ikke forhindre andre i Frederikshavn partiforening at stille op til urafstemningen d. 10 marts, vi er jo i en demokratisk proces hvor alle skal have mulighed for at prøve deres kandidatur af hvad enten det er Skagen, Sæby eller Frederikshavn.

  Det kan jo kun give frustrationer overfor vores medlemmer i såvel Skagen som Sæby og Frederikshavn over hvad der nu blæses op, men omvendt kan det jo heller ikke stå usagt hen, fordi det vil give et total forkert billede af hvad der er op og ned i denne sag. Det er jo beklageligt at det er kommet så langt, fordi det kunne være afklaret ved en enkelt telefonopringning til Formanden for Socialdemokraterne i Frederikhavn Danni Andersen eller formanden for kredsfællesledelsen Stig Lundbo.

  I dit indlæg skriver du at vi skal afvente med offentliggørelsen af kandidater til d. 24 marts, det er jeg for så vidt enig med dig i, men intet er offentliggjort udover at bestyrelserne i Sæby – Skagen peger på Birgit Hansen og bestyrelsen i Frederikshavn peger på Birthe Marie Pilgaard.

  For at dokumentere samme over for dig kan du følge nedestående links.

  http://nordjyske.dk/artikel/10/5/2/3997508/3/s-i-skagen-peger-p%E5-birgit

  http://nordjyske.dk/artikel/10/5/2/3984145/3/kronprinsessen-er-klar

  http://nordjyske.dk/artikel/10/5/2/4053007/3/s-kandidat-findes-ved-urafstemning

  http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/borgmesterkandidat-vi-har-brug-for-en-ny-kurs/

  http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/kvindekamp-om-at-blive-s-borgmesterkandidat/

  http://www.kanalfrederikshavn.dk/vis/nyhed/formandsskifte-paa-vej-i-s-birgit-afloeser-erik/

  For at vende tilbage til de to så omtalt sider i Faget, forstår jeg simpelthen ikke du kan få de to sider til noget fælles. På side 28 i toppen indkaldes der til generalforsamling hos Socialdemokraterne Frederikshavn.

  Vores hjemme side står skrevet klart og tydligt:
  Socialdemokraternes hjemmeside. http://www.socdem.dk/frederikshavn

  Formand: Danni Munk Andersen osv.

  Kassere Grete Næser

  Mig bekendt hedder din formand ikke Danni og din kasserer hedder ikke Grete.

  MVH.
  Morten

 • Peder Kristiansen

  Hej Morten

  Du får lige samme svar her som på Sæby Avis.

  Mht. hvad vi i bestyrelsen i Skagen laver og bruger medlemmernes penge til så synes jeg nu at jeg har et ret godt billede af det. Det sidste vi har brugt penge på var et medlemsmøde den 7. februar, hvor vi havde inviteret både Birgit Hansen og Birthe Marie Pilgaard til at komme og præsentere sig og deres politiske mærkesager for vores medlemmer, vi synes vores medlemmer fortjener at høre begge kandidater inden de skal træffe deres valg – men det kan der selvfølgelig være forskellige holdninger til.

  Mht. FAGET så er jeg nu blevet belært om at de 2 sider i FAGET er Frederikshavn PARTIFORENINGS indlæg, det kunne jeg ikke læse nogetsteds … der står godt nok både ‘Frederikshavn’ og ‘Frederikshavn Kommune’, men jeg kan faktisk ikke finde ordet ‘Partiforening’ nogen steder … jeg synes det havde klædt Danni Munk at gøre det lidt tydeligere på hvis vegne han udtaler sig – men jeg selvfølgelig ha’ overset ordet Partiforening og så beklager jeg.

  Hvis jeg lyder lidt skuffet så er det måske fordi at jeg finder det lidt mærkeligt at jeg den 16. januar kan sidde sammen med Danni Munk og den øvrige bestyrelse i Frederikshavn Partiforening til Kredsens ekstraordinære repræsentantskabsmøde og aftale, at vi nu skal ud og involvere medlemmerne i kredsen i valget af borgmesterkandidat, og dagen efter lægger man så denne artikel ind til FAGET … Hvis man ikke ønsker at afvente medlemmernes forslag til kandidater hvorfor sagde man det så ikke den 16. januar ?

  Personligt har jeg tænkt mig at afvente medlemmernes indstillinger som vi kender den 10. marts og som offentliggøres den 24. marts ifm Kredsens ordinære repræsentantskabsmøde, og derefter lover jeg dig at jeg vil arbejde for at medlemmerne får lov at høre alle kandidaterne så de kan træffe deres eget valg – det tror jeg faktisk at de er fuldt ud i stand til, uanset hvad der står i diverse fagblade.

  med venlig hilsen
  Peder Kristiansen

 • Morten Christiansen

  Det kan undre mig at Peder Kristiansen som medlem af bestyrelsen for Socialdemokraterne i Skagen ikke ved hvad den bestyrelse han selv sidder i laver, og for den sags skyld bruger medlemmernes penge til.

  Faget er et gamle sammenarbejde imellem Faglige organisationer i Frederikshavn og den Socialdemokratiske vælgerforening i Frederikshavn.

  Så Peder du og dine har ikke ret til spalteplads her, i er ikke en del af Faget.
  For mig lugter det her af den lille dreng der har fået taget sukket fra sig, og ikke kan promovere sin kandidat i et lokalt arbejderblad.

  Morten.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den nye borgmesterkandidat vælges først til marts' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER