Hør om Michael Anchers mesterværk …

Hør om Michael Anchers mesterværk …

3. marts 2012 - kl. 8:26 - af

….” En Barnedåb ” i denne uges temaomvisning. 

De næste to fredage hhv. den 9. marts og den 16. marts sætter omviser Hanne Aavang fokus på Michael Anchers storværk En Barnedåb, signeret 1888, som lige nu hænger i museets særudstilling, ekstraordinært udlånt af Ribe Kunstmuseum.

“En Barnedåb er et fremragende eksempel på, hvordan en dygtig maler kan ophøje et motiv, der ved første øjekast synes at beskrive en enkeltstående situation – og i dette tilfælde en tydeligt privat situation – til et “sindbillede”, der udtrykker alle fortidige, samtidige og fremtidige udgaver af samme situation. Noget der bl.a. understreges ved, at postkort med dette motiv ofte anvendes som invitation til barnedåb,” fortæller Hanne Aavang, som under omvisningen vil forklare, hvad det er Ancher har gjort, for at få motivet til at synes almengyldigt.

“Det var en lang og besværlig proces at få hold på billedets personer, som måtte udskiftes efter ‘de for hånden værende søms princip’, da det viste sig umuligt at holde samling på de oprindelige deltagere i højtideligheden, efterhånden som billedets tilblivelse trak ud. En problematik, som også Krøyer løb ind i med Hip, Hip, Hurra!-billedet fra samme periode,” tilføjer Hanne.

Omvisningen vil desuden omhandle Michael og Anna Anchers liv i store træk fra fødsel til død, ligesom datteren Helga, som jo er hovedperson i billedet, omtales.

Temaomvisningen, der ved begge lejligheder, er kl. 13.00 varer ca. 45 minutter, og det er gratis for museets gæster at deltage. Alle er velkomne og der vil være rig lejlighed til at stille spørgsmål undervejs.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hør om Michael Anchers mesterværk ...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger