Jeg er ny i Danmark. Hvordan skal jeg gøre?

Jeg er ny i Danmark. Hvordan skal jeg gøre?

11. marts 2012 - kl. 5:54 - af

”Sidder hjemme… Mit nye hjem… I Danmark… Det larmer forfærdeligt på dansk fra fjernsynet, og jeg skynder mig til at skifte til en engelsksproget kanal – har heldigvis flere af dem. Der er kommet flere breve – føler mig igen som femårig, hvor jeg ikke kunne læse, men kun kigge på billeder. Pyt nu med det – nu kommer min danske mand snart hjem og ordner det hele. Jeg er i sikkerhed…”, – sådan var det for mig for 8 år siden, da jeg lige var flyttet til Danmark, siger Elizaveta Zhukova Wilhelmsen formand for Integrationsrådet i Frederikshavn.

Og fortsætter ”Sådan var det for mig, som fik både støtte og råd, blev vejledet og henvist af min nye danske familie. Jeg tænkte tit, hvordan skulle jeg forstå, klare og acceptere så meget nyt uden at have min danske familie ved mig”.

Jeg synes egentlig, at jeg var privilegeret, for hvad gør de mennesker, som ikke kan dansk og ikke har nogen til at hjælpe dem?

Disse tanker blev båret ind i Integrationsrådet og efter et dialogmøde med Arbejdsmarkedsudvalget, besluttede Arbejdsmarkedsudvalget at bevillige midler til at servicere ”disse tanker” i en forsøgsperiode på 3 år.

Det er så blevet til Servicecenteret Integration, som er baseret på et korps af frivillige.

Servicecenter Integration har til formål at medvirke til, at flygtninge og indvandrere kan få vejledning i det danske samfunds system og få støtte i situationer, hvor samtale på dansk kan være svært.

Man kan få hjælp med at udfylde skemaer, skrive jobansøgninger, skrive klager, læse og forstå breve fra Kommunen, Udlændingeservice og andre myndigheder, læse og forstå lejekontrakter, lønsedler, breve fra skolen, banken, telefonselskaber og andre udfordringer, som man oplever i hverdagen.

Formanden for Integrationsrådet understreger, at Servicecenteret fungerer i samarbejde med Integrationsrådet, og er ikke kommunalstyret, som andre offentlige servicecentre. Dette har stor betydning for dem, som ikke er vant til, at man trygt kan henvende sig til offentlige instanser med deres problemer, specielt når det drejer sig om ensomhed, familieproblemer eller problemer med børnene.

Servicecenter Integration kontaktes via vores kontaktperson Helle Frank. Helle træffes tirsdage fra kl. 13.30 – 15.30 og den sidste mandag i måneden fra kl. 16.00 – 18.00 (tirsdag samme uge træffes Servicecenter Integration ikke) ved AOF Sprogskolen, Lodsgade 14, 2. sal, 9900 Frederikshavn.

Elizaveta Zhukova Wilhelmsen præciserer, at ”alle er velkommen til at kontakte Servicecenter Integration, og vi vil gøre alt, som er i vores magt, for at hjælpe”.

Hjælpen fra Servicecenter Integration er gratis!

For yderligere oplysninger kan Elizaveta Zhukova Wilhelmsen kontaktes på tlf 4043 9004 eller på mail ezwilhelmsen@gmail.com.

Med venlig hilsen

Elizaveta Zhukova Wilhelmsen

formand

Integrationsrådet i Frederikshavn Kommune

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jeg er ny i Danmark. Hvordan skal jeg gøre?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER