Jeg er ny i Danmark. Hvordan skal jeg gĂžre?

Jeg er ny i Danmark. Hvordan skal jeg gĂžre?

11. marts 2012 - kl. 5:54 - af

”Sidder hjemme
 Mit nye hjem
 I Danmark
 Det larmer forfĂŠrdeligt pĂ„ dansk fra fjernsynet, og jeg skynder mig til at skifte til en engelsksproget kanal – har heldigvis flere af dem. Der er kommet flere breve – fĂžler mig igen som femĂ„rig, hvor jeg ikke kunne lĂŠse, men kun kigge pĂ„ billeder. Pyt nu med det – nu kommer min danske mand snart hjem og ordner det hele. Jeg er i sikkerhed
”, – sĂ„dan var det for mig for 8 Ă„r siden, da jeg lige var flyttet til Danmark, siger Elizaveta Zhukova Wilhelmsen formand for IntegrationsrĂ„det i Frederikshavn.

Og fortsĂŠtter ”SĂ„dan var det for mig, som fik bĂ„de stĂžtte og rĂ„d, blev vejledet og henvist af min nye danske familie. Jeg tĂŠnkte tit, hvordan skulle jeg forstĂ„, klare og acceptere sĂ„ meget nyt uden at have min danske familie ved mig”.

Jeg synes egentlig, at jeg var privilegeret, for hvad gĂžr de mennesker, som ikke kan dansk og ikke har nogen til at hjĂŠlpe dem?

Disse tanker blev bĂ„ret ind i IntegrationsrĂ„det og efter et dialogmĂžde med Arbejdsmarkedsudvalget, besluttede Arbejdsmarkedsudvalget at bevillige midler til at servicere ”disse tanker” i en forsĂžgsperiode pĂ„ 3 Ă„r.

Det er sÄ blevet til Servicecenteret Integration, som er baseret pÄ et korps af frivillige.

Servicecenter Integration har til formÄl at medvirke til, at flygtninge og indvandrere kan fÄ vejledning i det danske samfunds system og fÄ stÞtte i situationer, hvor samtale pÄ dansk kan vÊre svÊrt.

Man kan fÄ hjÊlp med at udfylde skemaer, skrive jobansÞgninger, skrive klager, lÊse og forstÄ breve fra Kommunen, UdlÊndingeservice og andre myndigheder, lÊse og forstÄ lejekontrakter, lÞnsedler, breve fra skolen, banken, telefonselskaber og andre udfordringer, som man oplever i hverdagen.

Formanden for IntegrationsrÄdet understreger, at Servicecenteret fungerer i samarbejde med IntegrationsrÄdet, og er ikke kommunalstyret, som andre offentlige servicecentre. Dette har stor betydning for dem, som ikke er vant til, at man trygt kan henvende sig til offentlige instanser med deres problemer, specielt nÄr det drejer sig om ensomhed, familieproblemer eller problemer med bÞrnene.

Servicecenter Integration kontaktes via vores kontaktperson Helle Frank. Helle trĂŠffes tirsdage fra kl. 13.30 – 15.30 og den sidste mandag i mĂ„neden fra kl. 16.00 – 18.00 (tirsdag samme uge trĂŠffes Servicecenter Integration ikke) ved AOF Sprogskolen, Lodsgade 14, 2. sal, 9900 Frederikshavn.

Elizaveta Zhukova Wilhelmsen préciserer, at ”alle er velkommen til at kontakte Servicecenter Integration, og vi vil gþre alt, som er i vores magt, for at hjélpe”.

HjĂŠlpen fra Servicecenter Integration er gratis!

For yderligere oplysninger kan Elizaveta Zhukova Wilhelmsen kontaktes pÄ tlf 4043 9004 eller pÄ mail ezwilhelmsen@gmail.com.

Med venlig hilsen

Elizaveta Zhukova Wilhelmsen

formand

IntegrationsrÄdet i Frederikshavn Kommune

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jeg er ny i Danmark. Hvordan skal jeg gĂžre?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2022 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogsÄ tredjeparts statistik-software som anvender cookies, sÄ vi lÞbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at lÊse avisen uden at der lagres cookies pÄ din computer, sÄ ved at fortsÊtte accepterer du automatisk.

ACCEPTER