Jeg er ny i Danmark. Hvordan skal jeg g√łre?

Jeg er ny i Danmark. Hvordan skal jeg g√łre?

11. marts 2012 - kl. 5:54 - af

‚ÄĚSidder hjemme‚Ķ Mit nye hjem‚Ķ I Danmark‚Ķ Det larmer forf√¶rdeligt p√• dansk fra fjernsynet, og jeg skynder mig til at skifte til en engelsksproget kanal ‚Äď har heldigvis flere af dem. Der er kommet flere breve ‚Äď f√łler mig igen som fem√•rig, hvor jeg ikke kunne l√¶se, men kun kigge p√• billeder. Pyt nu med det ‚Äď nu kommer min danske mand snart hjem og ordner det hele. Jeg er i sikkerhed‚Ķ‚ÄĚ, – s√•dan var det for mig for 8 √•r siden, da jeg lige var flyttet til Danmark, siger Elizaveta Zhukova Wilhelmsen formand for Integrationsr√•det i Frederikshavn.

Og forts√¶tter ‚ÄĚS√•dan var det for mig, som fik b√•de st√łtte og r√•d, blev vejledet og henvist af min nye danske familie. Jeg t√¶nkte tit, hvordan skulle jeg forst√•, klare og acceptere s√• meget nyt uden at have min danske familie ved mig‚ÄĚ.

Jeg synes egentlig, at jeg var privilegeret, for hvad g√łr de mennesker, som ikke kan dansk og ikke har nogen til at hj√¶lpe dem?

Disse tanker blev b√•ret ind i Integrationsr√•det og efter et dialogm√łde med Arbejdsmarkedsudvalget, besluttede Arbejdsmarkedsudvalget at bevillige midler til at servicere ‚ÄĚdisse tanker‚ÄĚ i en fors√łgsperiode p√• 3 √•r.

Det er så blevet til Servicecenteret Integration, som er baseret på et korps af frivillige.

Servicecenter Integration har til form√•l at medvirke til, at flygtninge og indvandrere kan f√• vejledning i det danske samfunds system og f√• st√łtte i situationer, hvor samtale p√• dansk kan v√¶re sv√¶rt.

Man kan f√• hj√¶lp med at udfylde skemaer, skrive jobans√łgninger, skrive klager, l√¶se og forst√• breve fra Kommunen, Udl√¶ndingeservice og andre myndigheder, l√¶se og forst√• lejekontrakter, l√łnsedler, breve fra skolen, banken, telefonselskaber og andre udfordringer, som man oplever i hverdagen.

Formanden for Integrationsr√•det understreger, at Servicecenteret fungerer i samarbejde med Integrationsr√•det, og er ikke kommunalstyret, som andre offentlige servicecentre. Dette har stor betydning for dem, som ikke er vant til, at man trygt kan henvende sig til offentlige instanser med deres problemer, specielt n√•r det drejer sig om ensomhed, familieproblemer eller problemer med b√łrnene.

Servicecenter Integration kontaktes via vores kontaktperson Helle Frank. Helle tr√¶ffes tirsdage fra kl. 13.30 ‚Äď 15.30 og den sidste mandag i m√•neden fra kl. 16.00 ‚Äď 18.00 (tirsdag samme uge tr√¶ffes Servicecenter Integration ikke) ved AOF Sprogskolen, Lodsgade 14, 2. sal, 9900 Frederikshavn.

Elizaveta Zhukova Wilhelmsen pr√¶ciserer, at ‚ÄĚalle er velkommen til at kontakte Servicecenter Integration, og vi vil g√łre alt, som er i vores magt, for at hj√¶lpe‚ÄĚ.

Hjælpen fra Servicecenter Integration er gratis!

For yderligere oplysninger kan Elizaveta Zhukova Wilhelmsen kontaktes på tlf 4043 9004 eller på mail ezwilhelmsen@gmail.com.

Med venlig hilsen

Elizaveta Zhukova Wilhelmsen

formand

Integrationsrådet i Frederikshavn Kommune

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jeg er ny i Danmark. Hvordan skal jeg g√łre?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
        comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
        comment_type,comment_author_url,
        SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
        FROM wp_comments
        LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
        WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
        post_password = ''
        ORDER BY comment_date_gmt DESC
        LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter ogs√• tredjeparts statistik-software som anvender cookies, s√• vi l√łbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at l√¶se avisen uden at der lagres cookies p√• din computer, s√• ved at forts√¶tte accepterer du automatisk.

ACCEPTER