Nyt tæppe som fælles købstadsjubilæums-projekt

Nyt tæppe som fælles købstadsjubilæums-projekt

15. marts 2012 - kl. 7:40 - af

Thorvald Bindesbøll, som vi her i Skagen vel især kender fra Fiskepakhusene, stod for udsmykningen, da kirken blev udvidet i 1910. Det var således også ham, der tegnede altertæppet.

Efter godt 40 år var dette tæppe så slidt, at man måtte have et nyt. En nøjagtig kopi af tæppet blev tegnet og en række damer – heriblandt dronning Alexandrine – broderede det tæppe, som ligger i kirken i dag.

Nu, 60 år efter, er altertæppe så slidt, at en udskiftning er nødvendig.

For ikke at komme til at gøre noget galt, har menighedsrådet haft fagfolk af forskellig art til se på tæppet og til at komme med forslag til et nyt tæppe. Måske noget mere sprælsk eller farverigt.

Men deres enstemmige anbefaling er, at man bør genskabe tæppet, der beskrives som værende af stor kunstnerisk kvalitet og som en væsentlig del af hele kirkens udsmykning.

Den anbefaling har menighedsrådet besluttet at følge.

Men sådan et tæppe kan, selv her i vores tid, ikke fremstilles på en maskine – det skal sys i hånden!

Menighedsrådet ønsker derfor at gøre det til et Skagen-købstads-jubilæums-projekt, hvor folk med tilknytning til Skagen på tværs af alder, arbejdssituation, etnicitet og køn i fællesskab syr et nyt tæppe til byens kirke.

Det behøver ikke nødvendigvis at være kvinder, der syr. Eksperter på områder siger, at det sagtens kan være unge piger eller gamle mænd. Alle kan være med.

Lørdag den 17. marts klokken 15.00 i Foyeren på Kappelborg vil brodøse Lizzi Damgaard, København, fortælle om fremgangsmåden i sådan en proces og demonstrere sy-teknikken.

Det er menighedsrådets håb, at mange vil møde op og høre om projektet – og allerbedst ville det være, hvis de fremmødte melder sig som interesserede i selve sy-arbejdet, der kommer til at foregå i små grupper, hvor man selv bestemmer tid og tempo.

Det kan der komme meget hygge og samvær ud af, samtidig med at man er med til at lave et nyt, unikt købstadsjubilæums-tæppe til kirken.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt tæppe som fælles købstadsjubilæums-projekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger