Nørdebog møder coffeetable

Nørdebog møder coffeetable

30. marts 2012 - kl. 0:05 - af

Skagens Museums nyudkomne malerikatalog er, foruden at være et nøgternt opslagsværk over samtlige malerier i samlingen, også smækfyldt med flotte, farverige billeder samlet i et smukt omslag, der indbyder til at lade ligge fremme. 

”Et malerikatalog opfattes – og er – ofte en noget indforstået størrelse, men med dette malerikatalog har vi villet lave et indbydende opslagsværk, som man kunne få lyst til at sidde og bladre i over en kop kaffe hjemme i sofaen,” fortæller museumsinspektør Dorthe Rosenfeldt Sieben om Skagens Museums nye udgivelse over samlingens værker.

Det har resulteret i en udgivelse som, foruden at være et nøgternt opslagsværk over samtlige malerier i samlingen, også er smækfyldt med flotte, farverige billeder og illustrationer af hvert eneste af museets 798 malerier samlet i et smukt omslag.

Demokratisering af samlingen

”Det er jo altid interessant for os fagfolk, når museer og samlinger udgiver et katalog over deres værker, da det er et godt arbejdsredskab for os til at kende de forskellige samlinger i forbindelse med vores udstillingsplanlægning, og det er en god formidling fagfolk imellem. Men for mig bliver formidlingen af kunsten og vores museums samling ofte først rigtig interessant og meningsfyldt, når den når ud til ”almindelige” mennesker, som ikke er fagfæller, men mennesker, som også er interesseret i dansk kunsts historie og som har en nysgerrighed over for skagensmalerne. Det er der, formidlingen bliver rigtig vigtig, vedkommende og nærværende for mig som kunsthistoriker, og det er her, der sker en demokratisering, som man taler meget om – her der sker en tilgængelighed på flere plan til vores malerisamling for alle,” forklarer museumsinspektøren.

”Samlingen er jo hjertet i Skagens Museums eksistens – men det er ikke nok ’bare’ at have en samling – den skal jo også formidles, og der er meget i samlingen, der desværre ikke bliver vist så ofte. Med kataloget får man et reelt overblik over, hvad Skagens Museum indeholder, inkl. alt det, der gemmer sig i magasinerne og det, vi har i udlån”.

Kataloget udkommer fredag den 30. marts, og vil kunne købes fra lørdag den 31. marts bl.a. i webshoppen og museumsbutikken på Skagens Museum.

FAKTABOKS: Tag samlingen med hjem

o Kataloget giver et illustreret, opdateret overblik over de 798 malerier der i dag findes på Skagens Museum inkl. data omkring værkerne, baseret på den seneste forskning.

o Opdateringen dækker helt frem til marts 2012, hvor museet erhvervede Krøyers maleri, Søstykke, fra 1885.

o Læseren introduceres i kataloget til historien om den vigtige malerisamlings tilblivelse og udvikling.

o Ud fra hver værk, kan man se, hvor det har været udstillet mens kunstneren levede.

o Ud fra hver værk, fremgår det hvordan og hvornår det er kommet til museet – om de er et køb eller en gave og i givet fald fra hvem.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nørdebog møder coffeetable' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger