Krøyer i Anchers Hus 2012

Én af Krøyers festdekorationer til John Brøndums fødselsdag den 17. september 1884. Dekorationerne er udstillet i Saxilds Gaard sammen med 19 Krøyer-tegninger.

Krøyer i Anchers Hus 2012

30. april 2012 - kl. 10:53 - af

Aldrig før har sü mange vÌrker af P.S. Krøyer vÌret samlet i Skagen. Anchers Hus udlüner Krøyers sidste selvportrÌt fra 1909 til sÌrudstillingen pü Skagens Museum, men vi har ikke mindre end 52 andre vÌrker af Krøyer at vise publikum.

I stuerne i Anchers hus hĂŚnger 21 malerier og skitser, hvoraf flere er forarbejder til de malerier, der vises i Skagens Museum. Desuden 5 portrĂŚtbuster.

Dertil kommer Michael Anchers 2 portrætter af Krøyer og det store gruppebillede fra Drachmanns atelier, hvor Krøyer maler sit store billede af Drachmann foran kaminen og endelig hans kopi efter en skitse af Krøyer til ”Damerne på stranden”.

I Saxilds Gaard viser vi 19 tegninger af Krøyer og de 7 festdekorationer ”Sangen til John”. Dem skabte Krøyer til Anna Anchers bror John Brøndums fødselsdag den 17. september 1884. Det var få dage før eller efter Anchers housewarming, som Krøyer forevigede i maleriet ”Hip, hip, hurra!”

Michael og Anna Ancher hørte til Krøyers nÌrmeste venner. I 1880erne var forholdet hjerteligt mellem de to mÌnd, om end prÌget af rivalisering, og i 1890erne var Krøyers familieliv selv sagt hans første prioritet. Men da problemerne meldte sig hos Krøyers, først med sygdom og derefter skilsmisse, var Anna og Michael Ancher der trofast og fulgte Krøyer helt frem til hans sidste stund. Efterfølgende arbejdede Ancher for hans eftermÌle, bl.a. i Skagens Museums bestyrelse med bevaringen af Krøyers atelier.

Udstillingen ĂĽbner torsdag den 3. maj og ville kunne ses i Anchers Hus og Saxilds Gaard resten af ĂĽret.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Krøyer i Anchers Hus 2012' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger