Lillestrands projektet sparket til hjørne

Lillestrands projektet sparket til hjørne

1. maj 2012 - kl. 16:39 - af

Lillestrands projektet blev behandlet på byrådsmøde i aftes. Det var på forhånd ventet, at forslaget ville blive vedtaget, men planen blev stemt ned og sendt tilbage til Plan- og Miljøudvalget med anmodning om udarbejdelse af lokalplan med følgende begrænsninger.

· At bebyggelsesprocenten fastsættes til 50 %   –  bygherren havde håbet på 80 % 

· At bebyggelsens maximale højde fastsættes til 8,5 meter. – her havde bygherren et ønske om 9,5 meter.

Den offentlige høring havde affødt mere end 30 indsigelser. Noget der formentlig har påvirket byrøddernes beslutning.


14 kommentarer til “Lillestrands projektet sparket til hjørne” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

14 kommentarer til “Lillestrands projektet sparket til hjørne”

 • Paul Wenzel

  Lad nu ikke kritikken ramle ned over Pia Carlsen – hun skal have stor ros for, at hun også at kunne se det tossede i projektet. og ændre mening, selvom det tog lidt lang tid inden hun fandt ud af det. Tak Pia – Paul

 • Per Faurholt Jensen

  Kære Pia.
  Forstår jeg dig korrekt? At du gik ind for dette byggeri, hvis ikke der havde været et flertal imod- min konklussion bygger på dit svar til Bjarne Kvist- hvor du skriver: “Vi skal erkende når vi “har tabt” og det var vi i Venstre til forskel for andre politiker, uden at nævne navne, ikke bange for i denne sag.”

  Med vnelig hilsen

  Per Ffaurholt Jensen

 • Jens Daugaard

  Til Skagenborgerne der har støttet udviklingen omkring “Lille strand”. Et gammelt ordsprog siger ;- sejren har mange fædre,- nederlaget er faderløst. Ved jeres opbakning omkring mødet, først på Color og siden til “massemødet” m.m., kan I med rette være stolte over udviklingen her i Skagen. Det er ene og alene takke være jer at resultatet er blevet så klart. Tilbage er nu blot at se frem til at masterplanen for byen bliver fremlagt, endnu et resultat af jeres engagement for et livskraftigt og unikt samfund. Sluttelig blot en varm tanke til værftet. Med venlig hilsen til alle. Jens Daugaard

 • Bjarne Kvist

  Kære Kurt
  Jeg er helt enig med dig i, at der på grunden burde være almindelige enfamiliehuse som passer ind i området, men om det bliver tilfældet er desværre nok tvivlsomt Faktum er, at da sagen for efterhånden en hel del år siden startede, (såvidt jeg husker, helt tilbage til Skagen kommunes tid) sagde lokalplanen for området en bebyggelsesprocent på 50 og en max. højde på 8.5 meter og det er derfor de rammer bygherren har en berettiget forventning om at kunne arbejde inden for. Han har så efterfølgende forsøgt at få lov til at bebygge 80 procent og i 9.5 meters højde og det var det der ikke var flertal for at give tilladelse til i byrådet.
  VH. Bjarne med englevingerne som IKKE er nabo til grunden!

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Paul for pokker, hold nu en urban tone

 • Paul Wenzel

  Kan det egentlig ikke være ligemeget, hvem der har stemt for og imod, projektet er i sin udformning afvist til glæde for en masse mennesker (inklusive mig). Jeres byrådsfnider kan I holde for jeg selv – Pia har ændret mening (det er hendes ret) og Bjarne pudser sine englevinger og har været heldig at spille på den rigtige hest eller er det fordi han er nabo til Lillestrand? Paul

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Kære “rødder”
  Tak fordi I, uanset hvem, stoppede dette tåbelige projekt. Jeg er blevet så klog jeg har fundet ud af at nogen? har givet bygherrern lovning på en byggeprocent pån 50, og en højde på 8,5 meter. Nu mangler jeg bare at få at vide hvem der har lovet bygherren det? Jeg vil også gerne vide om det er et juridisk bindende tilsagn bygherren har?
  Jeg er stadig af den overbevisning at, hvis der skal bygges der, skal det være ganske almindelige et families huse i stil med dem der er i området i forvejen.
  Alt andet vil fuldstændig ændre området til noget makværk.
  Håber at få svar på mine spørgsmål

 • Bjarne Kvist

  Kære Pia
  Fra dag et har jeg protesteret heftigt mod dette feriehus projekt klods op af vort værft og det glæder usigelig, uanset hvem der så skal have æren for det, at det nu, igen igen, er blevet bremset.
  Du mente åbenbart for 2-3 uger siden at projektet var iorden siden du stemte for det, men siger du har fået ny viden som har ændret din holdning. Må man, uden at skulle beskyldes for at ville markere sig eller for at pege fingre, ydmygt spørge hvori den nye viden består?
  Mig bekendt er det nøjagtig det samme projekt, og intet som helst er ændret siden du fornylig sagde ja til projektet og til idag. Det eneste der er ændret er, at du og dit parti måtte erkende at i ikke havde flertal til at gennemtrumfe et umådeligt upopulært projekt!
  Mvh. Bjarne Kvist

 • pia Karlsen

  Kære Bjarne, jeg ser du straks igen, har behov for at markere dig eller “pege finger”…..

  Hvorfor vil eller kan du ikke forestille dig, at jeg måske har været den i vores gruppe der gik forrest, for at få sagen retur til Plan- og miljø. Har du en anden viden da?

  Korrekt, jeg har stemt for den udsendte lokalplan i udvalget, i øvrigt ligesom dine 2 S – kollegaer – Jens Hedegaard og Erik Sørensen.

  Jeg er som politker, ikke bange for at erkende, at jeg stemte “forkert”. Jeg er blevet gjort bekendt med en anden viden siden mødet i Plan og miljø udvalget, hvilket gjorde, at jeg fik en anden holdning til sagen. Sådan er det jo.
  Jo klogere vi bliver, jo bedre bliver vi :-). Jeg mener det er klogere at erkende en fejl end at fortsat stemme for noget, man ikke længere er enig i.

  Som Per Faurholt Jensen så korrekt skriver, vi skal erkende når vi “har tabt” og det var vi i Venstre til forskel for andre politiker, uden at nævne navne, ikke bange for i denne sag..

  Du er politiker som jeg og kender spillets regler. Derfor ved du også, hvornår man stemmer med hjertet og hvornår man stemmer med hovedet…..

  Vh
  Pia Karlsen (V)

 • Per Faurholt Jensen

  Ros til dem der roses skal. Derfor vil jeg hermed overbringe en ros til det skjulte flertal i Frederikshavn byråd.
  Borgmesterne skal også have ros, for sin håndtering af sagen- der er jo ingen grund til at ulejlige byrådet med en tabersag- godt gået.

  Hvorfor var det en tabersag? Fordi- der nok var blevet lovet bygherren mere end godt var.

  Med venlig hilsen

  Per Faurholt Jensen
  Vejmandssti 1
  Skagen.

 • Bjarne Kvist

  Pia Karlsen har da formelt ret, når hun hævder at planen for mastodontbyggeriet “Lillestrand” ikke blev stemt ned, men blev taget af dagsordenen og sendt tilbage til plan- og miljøudvalget til fornyet behandling.

  Det Pia imidlertid behændigt undlader at fortælle er, at hun selv havde stemt for denne gyselige mastodont med en bebyggelsesprocent på 80 og en højde på 9.5 meter da sagen fornylig blev behandlet i udvalget og at borgmesteren alene måtte tage sagen af dagsordenen for at undgå et sviende nederlag i byrådssalen fordi der, uden om bl.a. Pia Karlsen , var et markant flertal mod projektet!
  mvh. Bjarne Kvist

 • Hip hurra – hip hip hurra hurra – hip hip hip hurra hurra HURRA 🙂

 • Pia Karlsen

  Jeg synes for god ordens skyld, at læserne her bør vide, at Planen ikke blev stemt ned.

  Borgmesteren foreslog at byrådet sendte sagen retur til plan- og miljø udvalget, med besked om at udarbejde en ny plan, der tager afsæt i den oprindelig lokalplan. Altså en byggeprojekt på max 50% og en byggehøjde på max 8,5 m.

  Borgmesterens begrundelse for dette var, de mange borger indsigelser, der betød at forslaget ikke kunne samle flertal.

  VH
  Pia Karlsen (V)

 • Paul Wenzel

  Hvad er egentlig bebyggesesprocenten i området – er det 50 eller 25 % – men det er rart at dem der bestemmer i øjeblikket i Kommunen viser sund fornuft og er begyndt at lytte lidt mere til beboerne i området. Højden på 8,5 meter burde skæres ned til 6,5 meter – det vil være meget pænere med en lav bebyggelse istedet for en massiv høj bebyggelse der vil skygge – det er jo trods alt sydvendt bebyggelse i forhold ti byen og vil skygge for den smule sol vil alle ønsker. Paul

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lillestrands projektet sparket til hjørne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger