700 gæster i Skagen Kultur – og Fritidscenter

700 gæster i Skagen Kultur – og Fritidscenter

2. maj 2012 - kl. 9:02 - af

Så kom Skagen endelig med på verdenskortet ved fejring af Dansens Dag den 29.april.

Allan Jensen satsede stort og gjorde det, som ingen har turdet gøre før. Nemlig at invitere alle gratis til kæmpe danseevent som man har gjort det i resten af verden på netop denne dag i 30 år.

KAFBU: Kulturelle aktiviteter for børn og unge i Frederikshavn Kommune gik med på at støtte arrangementet.

Søndag formiddag mødte omkring 100 glade børn med forældre op for at danse sammen. Efter fælles opvarmning var det Mille Søndergaard der lærte børnene at danse zumba. Så var det Ballonklovnen Ib ved Peter Gislund, der fremtryllede ballondyr og skrålede med på kendte børnesange. Efter en større omgang koldbøtter på Gymnastikforeningens Airtrack, var det igen tid for danselektioner. Børnenes afdeling sluttede af med popcorn og saft leveret af Spar Nord Fonden. Så var det tid for nogle at komme hjem til middagssøvn, men flere familier indtog frokosten i Skagen Hallens cafeteria.

Kl. 13:00 gik det løs. Eventmageren bød velkommen, og efter de praktiske formaninger, var det Allan Kastor Andersen fra Spar Nord Bank som hjalp med at åbne ballet. Allan Kastor fortalte om den store værdi i det at have en ildsjæl som Allan Jensen til at samle kulturlivet i Skagen, og at huske at værdsætte det frivillige arbejde.

Så blev lyset dæmpet og helvede brød løs. To kæmpemotorcykler gled frem fra mørket, styret af læderklædte bikere, med hver sin bikertøs på bagskærmet. Ud af de store højttalere styret af Soundspec brølede ”My knight in black leather” med Bette Midler. Alt imens motorcyklerne glimtede i de fede spotlights, skiftede musikken nu til mere æggende rytmer. Ind på scenen kom nu letpåklædte piger i lingeri fra Butik Vivienne, og friske mavepumpede fyre i jeans fra Butik Dig og Mig. Skoene var leveret af Skoæsken og alt i tilbehør fra solbriller til guldsmykker var venligst udlånt af Stenbroen.

Eventmageren havde nu publikums fulde opmærksomhed, og adskillige danseklubber fra hele Nordjylland fik hver på 10 min. lov til at vise deres kunnen. Danserne fik ny energi via den friske frugt som var leveret af REMA1000. Der blev også givet en live forsmag på Mads Toghøjs nye cd/lp ”Alley of Faith”.

Efter kaffepause med kringle og lagkage, akkompagneret af Fladstrandspillemændene gik det løs med 2. del. En gruppe haremsdansere havde bedt om beskyttelse, og blev ført ind af bevæbnede vagter i afghanske klædedragter. Og sikke et show. Der har aldrig været så stille i Skagen Hallen før, selv de overaktive børn glemte at slå koldbøtter under den orientalske mavedans.

Skagens gymnastikforening GF76 havde flere dygtige hold på gulvet. Eventmageren havde nu kørt stemningen op, og tiden var inde til at Skagens Modigste Dansere skulle vise Årets Dans. Så var det publikums tur til at afprøve Årets Dans, som blev gentaget flere gange. Det nu overfyldte dansegulv blev sidste aktivitet denne dag.

Klokken var nu blevet 17:30, og omkring 700 svedige og godt underholdte gæster kunne drage hjemad efter 6½ times gratis underholdning.

Allan Jensen vil gerne takke alle der mødte frem og støttede op om Dansens Dag 2012.

Medlemmer af Skagen Fotoklub var indbudt til at stå for den officielle fotografering, og i løbet af kort tid , bringer vi her på avisen en billedkavalkade fra Dansens Dag.

En kommentar til “700 gæster i Skagen Kultur – og Fritidscenter” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “700 gæster i Skagen Kultur – og Fritidscenter”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '700 gæster i Skagen Kultur – og Fritidscenter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger