Stærkt samarbejde og arbejdsglæde…

Stærkt samarbejde og arbejdsglæde…

5. maj 2012 - kl. 11:12 - af

…men også med plads til forbedringer.

Frederikshavn Kommune har netop offentliggjort sin nye trivselsundersøgelse, og det er tydeligt, at der er en stæk samarbejdskultur og en stor arbejdsglæde blandt medarbejderne.

78% af medarbejderne har svaret på trivselsundersøgelsen, og det er en flot fremgang på 25 procentpoint i forhold til sidste trivselsundersøgelse i 2008.

Hver fjerde medarbejder kan karakteriseres som en ildsjæl, og det er et gennemgående træk, at langt de fleste medarbejder har et stort ønske om fortsat at arbejde i Frederikshavn Kommune. Samtidig anbefaler de gerne andre at søge job i kommunen.

”Jeg bliver utrolig glad, når jeg ser det flotte resultat”, siger borgmester Lars Møller. ”Det har stor betydning for mig, at medarbejderen har en stor grad af arbejdsglæde og de samtidig vurderer, at det faglige og sociale samarbejde fungerer rigtigt godt!

I undersøgelsen bliver vi sammenlignet med et gennemsnit over landets øvrige kommuner, og her får vi virkelig en flot vurdering fra medarbejderne. Jeg ved godt, at undersøgelsen afspejler forskelle mellem de enkelte arbejdspladser, og derfor vil vi aktivt bruge undersøgelsen på kommunens arbejdspladser. For mig er det vigtigt, at vi bruger trivselsundersøgelsen til at fastholde den høje trivsel og samtidig gør en aktiv indsats for at udbygge trivslen, der hvor der er behov for dette”, pointerer Lars Møller.

”Siden sidste trivselsundersøgelse har vi haft ekstra fokus på ledelse. Det er derfor dejligt at se, at vores indsats har haft effekt”, siger kommunaldirektør Jane Wiis, der glæder sig over, at 57 % af medarbejderne vurderer lederne som enten helstøbte eller balancerede ledere. På landsplan er dette tal kun 42%. På landsplan mener 21 % af de kommunalt ansatte, at de har en svag leder. Hos os er det kun 15 %, der har denne opfattelse.

Det er Frederikshavn Kommunes øverste samarbejdsorgan, HovedMED, der står bag undersøgelsen. Netop dette betyder meget for HovedMEDs næstformænd, Susanne W. Eliasen og Einar Rohde: ”Det en enorm styrke, at medarbejderne har en klar stemme ind i udviklingen af de handlinger, der skal sættes i værk på de enkelte arbejdspladser. På den måde sikrer vi, at det bliver et fælles projekt, som både ledere og medarbejdere tager ansvar for. I en tid, hvor forandringer er et vilkår for de fleste, er det vigtigt, at der hele tiden er fokus på medarbejdernes trivsel.”

Det er analysefirmaet Ennova, der har gennemført trivselsundersøgelsen for Frederikshavn Kommune. Se kommunens samlede resultat på www.frederikshavn.dk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stærkt samarbejde og arbejdsglæde…' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger