Danmarks største sol-event kommer til Ålbæk

Danmarks største sol-event kommer til Ålbæk

8. maj 2012 - kl. 9:07 - af

Danmarks største sol-event kommer til Ålbæk, når Danmark for andet år i træk holder European Solar Days. Den 10.-12. maj fejrer i alt 16 europæiske lande solenergien og dens muligheder. Og danskerne kan deltage i sol-dagene gennem en stribe events rundt om i landet – og altså også i Ålbæk.

Der er god grund til at fejre solen og dens energi. For selv om solen ikke skinner hver dag, er den alligevel den største energiressource, vi har adgang til – og den giver os nogle fantastiske muligheder for lokal og ren energi, der ikke forurener, ikke larmer og ikke udleder CO2. Og så er den helt gratis.

Sol over Ålbæk

Solenergidagene løber over 3 dage, og der er arrangeret omkring 50 events fordelt over hele landet. Sidste år var solenergidagene en stor succes og tiltrak omkring 1.600 besøgende. I Ålbæk er det på FDM Ålbæk Strand Camping at der fremvises 2 eksisterende vandbårne anlæg, samt model af solceller. På dagen vil der være repræsentant fra Sonnenkraft samt fra Ålbæk Bugt VVS tilstede, der vil være en lille forfriskning og lidt til maven. Arrangementet starter kl. 10.00 og slutter kl. 14.00.

Sol i kalenderen

Synes du, det lyder spændende? Så sæt en sol i kalenderen den 12. maj. Men hold også øje med, hvad der mere sker i nærheden af dig. På www.solardays.dk kan du se alle events, og siden bliver løbende opdateret med, hvad der foregår hvor og hvornår.

Den danske udgave af European Solar Days arrangeres i samarbejde med de førende organisationer inden for solenergi i Danmark. Solar Days sætter fokus på, at solen er en fri, ubegrænset vedvarende energikilde, vi kan bruge til at producere varme og el med, med solfangere og solceller, og at solenergi kan anvendes både i private hjem og som en del af en central varme- eller energiforsyning.

Vidste du for resten:

• At solen i gennemsnit skinner 1.800 timer om året i Danmark?

• At vi med 1.800 solskinstimer om året kan producere mere varme og el fra solens stråler, end man kan i Paris?

• At solvarme på verdensplan producerer mere energi end vindenergi?

• At solceller nu har overhalet vindenergi på europæisk plan?

For mere information kontakt venligst:

Ålbæk Bugt VVS
98 45 43 17
VVS@Aalbaekbugt-vvs.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmarks største sol-event kommer til Ålbæk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger