Lokale Experter i Go’ Energi

Lokale Experter i Go’ Energi

10. juni 2012 - kl. 11:47 - af

Nu kan borgerne i Ålbæk få energirigtig vejledning, når de køber fjernsyn. Den uvildige offentlige organisation Go’ Energi har nemlig uddannet personalet i Expert, så det kan hjælpe dig med at vælge den mest energirigtige fladskærm. Det kan på sigt spare dig for flere tusind kroner i strøm.

Der bliver solgt mange fjernsyn. På landsplan køber vi 800.000 nye fjernsyn til vores hjem hvert år. Og for hvert år, der går, bliver de større og større. Nye tal fra Go’ Energi viser, at vores fjernsyn i gennemsnit er blevet 6,5 tommer større bare inden for de sidste fire år, og en større skærm kræver mere energi.

Derfor er det vigtigt at vælge et energirigtigt fjernsyn.

Du kan nu få Expert-hjælp i Ålbæk. De ansatte er blevet uddannet til at vejlede om energirigtige produkter, blandt andet Go’ Energimærket, der gives til de allermest energieffektive fjernsyn.

Og der er stor forskel på energiforbruget på tv-skærme. Vælger du fx en energieffektiv 42-tommer fladskærm med Go’ Energimærket frem for en af de mere strømforbrugende modeller, kan du spare omkring 340 kroner om året. Og med en gennemsnitlig levetid på otte år bliver det til lidt mere end 2.700 kroner. Er tv’et tændt i mere end fire timer om dagen, er besparelsen større. Som tommelfingerregel svinger energiforbruget på en 42-tommer skærm mellem 80 og 140 watt afhængigt af mærke.

Find let det mest energieffektive fjernsyn

Hos Expert i Ålbæk ser de frem til at kunne give endnu bedre vejledning i at vælge energieffektivt. Butikschef Michael Olesen fortæller, at mange forbrugere synes, det er en jungle at finde rundt i de forskellige typer af tv’er.

”Der er flere typer af tv’er på markedet. LED, LCD, plasma. Hvis du ønsker det lavest mulige strømforbrug, skal du generelt gå efter LED og LCD. Men der kan være udsving mellem modellerne, så gå efter tv’er med Go’ Energimærket, hvis du vil være sikker på et energieffektivt produkt,” lyder rådet fra Michael Olesen fra Expert i Ålbæk.

Men selvom det er vigtigt at købe det rigtige tv fra starten, er der også mange penge at spare ved at tænke sig om, når du bruger fjernsynet. Ifølge Michael Reuss, der er projektleder i Go’ Energi og ekspert i forbrugerelektronik, er der visse ting, du skal tænke over i dagligdagen.

”Tænk over, hvordan du bruger din fladskærm. Det er dyrt at bruge den som radio eller digital billedramme,” siger Michael Reuss.

Til slut kommer han med en opfordring til alle, der gerne vil have en ny fladskærm og samtidig spare på strømmen: ”Overvej, hvor skærmen skal hænge, og hvad dit behov er. Jo større skærm, jo højere strømforbrug,” slutter han.

Tjek dit fjernsyns energiforbrug

Go’ Energi har udviklet en beregner, hvor du kan se, hvor meget strøm dit fjernsyn bruger: www.GoEnergi.dk/forbruger/vaerktoejer/beregnere/tv-beregner

Her kan du også finde en liste over, hvilke fjernsyn der er mærket med Go’ Energimærket. Ved at købe et fjernsyn med Go’ Energimærket er du sikker på at købe en model, der er god for både pengepungen og miljøet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokale Experter i Go’ Energi' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger