SOMMERFERIE-SJOV: Mal som Krøyer!

SOMMERFERIE-SJOV: Mal som Krøyer!

27. juni 2012 - kl. 12:16 - af

På mandag den 2. juli skydes en ny sæson malerskole i gang på Skagens Museum – i år tager malerskolens temaer udgangspunkt i P.S. Krøyers værker, som kan ses i museets sommerudstilling. 

Mal efter friskfangede fisk, lav et landskabsbillede i collage, en pastel af en opstilling, haveakvareller – eller prøv kræfter med et figurbillede i cobra-stil!

Der er plads til både hygge og fordybelse, når Skagens Museums malerskolen for de 7-14-årige skydes igang på Skagens Museum på mandag!

Malerskolen byder i år på nye spændende temaer samt et par populære kendinge – temaet skifter hver ugedag, så man kan vælge det, man synes er mest interessant, flere – eller dem alle!

På malerskolen kan de 7-14-årige sommeren igennem lære om, hvordan skagensmalerne malede, og hvilke emner de beskæftigede sig med – og i sommer er det Krøyers tematikker og motiver, der tages udgangspunkt i.

”Vi vil kaste os over de motiver, som Krøyer var optaget af og selv lave vores eget maleri ud fra dagens tema,” fortæller Lene Merethe Bertelsen, som er ansvarlig for malerskolen.

”Vi mødes i museets forhal, hvor der vil være en kort introduktion til skagensmalerne og deres billeder. Bagefter går vi over i Bikuben, museets billedværksted eller den tilstødende have, hvis vejret er til

det, , og laver vores egne billeder. Til slut rammes billederne ind i guldramme, så man kan få sit fine ’skagensmaleri’ med hjem,” fortæller Lene Merethe Bertelsen.

Der er malerskole i hele sommerferien fra den 2. juli – 10. august for børn i alderen 7-14 år, mandag-fredag kl. 10.15-12.00.

Fakta

Et malerskoleforløb består af:

• Introduktion til kunstnerkolonien med fokus på et udvalgt værk. Det foregår i museet.

• Praktisk arbejde i Bikuben – Skagens Museums billedværksted, hvor børnene laver deres eget billede

Læs mere om malerskolens fem temaer og hvilke dage, de ligger på www.skagensmuseum.dk.

Pris: Det koster 100 kr. pr. gang inkl. guldramme og materialer.

Tilmelding: Pg.a er begrænsede antal pladser nødvendig på 98 44 64 44 mandag til torsdag kl. 9-16, fredag kl. 9-15. I weekenden kan man tilmelde sig i billetsalget på museet.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SOMMERFERIE-SJOV: Mal som Krøyer!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger