Stor interesse for Krøyer – i internationalt lys

Museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen viser HM Dronning Margrethe rundt i udstillingen på ferniseringsdagen.

Stor interesse for Krøyer – i internationalt lys

9. juli 2012 - kl. 6:06 - af

I weekenden rundede Skagens Museums Krøyer-udstilling 40.000 besøgende – to måneder efter udstillingens åbning. 

At så mange besøgende har set udstillingen Krøyer – i internationalt lys på Skagens Museum, – glæder museumsdirektør Lisette Vind Ebbesen.

”Vi har haft en forventning om, at mange gerne ville se den her udstilling, da det er en enestående mulighed for at se så mange af Krøyers mesterværker samlet. Og det er dejligt at se, at vores høje forventninger ser ud til at blive indfriet!”

128 af Krøyers allerbedste malerier er samlet i udstillingen Krøyer – i internationalt lys, værker, som ikke alene præsenterer Krøyer som en af dansk kunst største malere, men som en kunstner af højt internationalt format. Udstillingen viser forskellige led i Krøyers faglige udvikling, og kaster nyt lys over Krøyers internationale relationer, og de påvirkninger han modtog i de tidligere studieår 1877-81 i Paris, Spanien og Italien.

I udstillingens digitale formidling vises og fortælles mere dybdegående om nogle af de interessante paralleller, der findes til mange af Krøyers arbejder – hvilket åbner for nye perspektiver og synsvinkler på hans kunst.

”Jeg tror, at udstillingen vækker folks opmærksomhed, fordi der er så meget ”kød på den”. Den er baseret på helt ny forskning og viden om Krøyer – om hans udvikling, hvem han var inspireret af, og hvem han inspirerede – som giver et nyt perspektiv på ham, og det tror jeg, at mange synes er interessant. Og derudover er udstillingen jo spækket med hans mesterværker, hentet hjem fra hele verden!”.

P.S. Krøyer solgte – modsat, hvad de fleste måske tror – mange af sine værker i udlandet. Malerierne i udstillingen er derfor hentet hjem fra omkring 25 museer, samlinger og private ejere i ind- og udland – man kan bl.a. opleve værker fra Musée d’Orsay i Paris, Philadelphia Museum of Art og New York.

Der er omvisning i udstillingen onsdag den 11. juli kl. 18 v. museumsinspektør Mette Bøgh Jensen samt offentlige omvisninger hver mandag kl. 13 og hver onsdag kl. 18 (begge er inkl. i entrébilletten).

Fakta – bag om udstillingen

Udstillingen Krøyer – i internationalt lys kører på Skagens Museum fra den 4. maj-2. september.

Ikke siden Krøyers mindeudstilling på hhv. Charlottenborg og Skagens Museum i 1951 har der været udstillet så mange Krøyer-malerier på én gang, som i denne udstilling.

Krøyers kunst bliver typisk set i sammenhæng med skagensmalerne og som en del af det moderne gennembrud i dansk kunst, men Krøyer var i høj grad en kosmopolit. Han rejste eksempelvis stort set hvert år til Paris for at følge udviklingen på salonerne og udstillingslivet. Han hentede mange inspirationer i udlandet, og han blev i sin samtid anset for at være brobygger mellem dansk og udenlandsk kunst.

Krøyer – i i internationalt lys er baseret på flere års forskning. Bearbejdelsen af Krøyers korrespondance kombineret med studier i udenlandske arkiver har bragt interessant stof op, som kaster nyt lys over Krøyers internationale relationer, og de påvirkninger han modtog i de tidligere studieår 1877-81 i Paris, Spanien og Italien.Til mange af hans arbejder findes der interessante paralleller, hvilket åbner for nye perspektiver og synsvinkler på hans kunst.

Krøyer – i internationalt lys er blevet til i samarbejde med Den Hirschsprungske Samling i København.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor interesse for Krøyer – i internationalt lys' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger