De yngste og ældste børn overses

BILEN FØR BARNET? - Når vi taler forsikring, må vi desværre sige, at Vendelboerne er bedre til at huske deres biler end deres børn, lyder det fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

De yngste og ældste børn overses

14. august 2012 - kl. 8:14 - af

BØRNEULYKKE: Den højaktuelle debat om uforsikrede børn fokuserer især på skolebørn. Men problemet er langt mere omfattende, påpeger GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

Nedtællingen til det nye skoleår har de seneste uger sat skub i debatten om forældre, der glemmer at ulykkesforsikre deres børn, mens de er i institutionen. En debat, der er blevet særlig vigtig, efter at Indenrigsministeriet har forbudt kommunerne at forsikre børnene kollektivt, mens de er i institutionen. Men hos GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring savner Birthe Jensen, at der kommer et bredere fokus i debatten. 

– Vi er selvfølgelig glade for, at der er kommet mere fokus på skolebørn og forsikring. Men det er mindst lige så vigtigt, at der er fokus på småbørnene og de store børn, der er gået ud af skolen, siger Birthe Jensen.- Det er forældrenes ansvar, at deres børn er godt forsikret, lige fra de er små, til de flyver fra reden, fortsætter hun. 

Barnet dårligere forsikret end bilen

At problemet er omfattende, vidner en opgørelse fra forsikringsselskabernes egen brancheorganisation om. Forsikringsoplysningen skønner nemlig, at hvert tredje barn i Danmark ikke er ulykkesforsikret. 

– Når vi taler forsikring, må vi desværre sige, at Vendelboerne er bedre til at huske deres biler end deres børn, konstaterer den lokale forsikringsrådgiver. hun tror dog ikke, at forældrene glemmer deres børn for at spare penge. Forklaringen ligger ifølge Birthe Jensen et andet sted: 

– Når man køber en ny bil, tænker man automatisk på forsikringen, fordi ansvarsdelen faktisk er lovpligtig. Der er derimod ingen lov om at forsikre sine børn mod personskade i tilfælde af, at der sker en ulykke. Det er op til forældrene selv og til os som forsikringsselskab at afdække behovet i den enkelte familie, siger hun videre. 

Dialog om barnets behov

GF Forsikring, der selv er mest kendt for sin bilforsikring, vil derfor gerne i dialog med flere forældre om forsikring af børnene. 

En børneulykkesforsikring dækker 24 timer i døgnet. Forsikringen er et økonomisk plaster på såret, hvis barnet får et varigt men. Derudover dækker børneulykkesforsikringen blandt andet også tandskader og behandlingsudgifter i forbindelse med et ulykkestilfælde. 

– I GF har vi valgt at tilbyde alle børn under 18 vores bedste dækning – den, vi kalder udvidet dækning – også hvis forældrene har valgt en anden dækning til sig selv. Derudover er alle børn under tre år gratis medforsikret på forældrenes forsikring i GF. Det er altså først, når barnet når op i børnehavealderen, at det skal have sin egen forsikring i GF, oplyser Birthe Jensen og slutter: 

– Når barnet bliver større, er det desuden værd at vide, at børneulykkesforsikringen i GF også dækker under erhvervsarbejde. Så hos os er den unge under 18 år, der ikke længere går i skole, men har job, altså dækket på samme gode vilkår, som barnet der går i børnehave eller skole. 

(Billedtekst)

BILEN FØR BARNET? – Når vi taler forsikring, må vi desværre sige, at Vendelboerne er bedre til at huske deres biler end deres børn, lyder det fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.(Faktaboks)Værd at vide

Man kan i princippet ikke have for mange ulykkesforsikringer, men kan sagtens få erstatning fra mere end én forsikring. Hvis ulykkestilfældet er dækket, gives der erstatning – uanset om man er forsikret i flere selskaber.Det er samtidig vigtigt ikke at se på ulykkesforsikringen alene, men på hele familiens behov for at være godt forsikret. Det er nemlig ikke ulykkesforsikringen, men derimod familiens basisforsikring (indboforsikringen), som dækker, hvis børnene pådrager sig et erstatningsansvar. Det er også familiens basisforsikring, der dækker børnenes ting, mens børnene bor hjemme.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De yngste og ældste børn overses' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger