Sidste chance for at se Krøyer – i internationalt lys

Museumsinspektør Dorthe Rosenfeldt Sieben omviser i udstillingen pü onsdag kl. 18.

Sidste chance for at se Krøyer – i internationalt lys

25. august 2012 - kl. 8:07 - af

Sommeren igennem har 128 af P.S. Krøyers malerier prydet vÌggene pü Skagens Museum i den største udstilling af sin art siden 1951. Pü søndag den 2. september er det sidste chance, hvis man vil nü at se udstillingen!

Sommeren igennem har 128 Krøyer-malerier fra 25 museer og samlinger verden over prydet vÌggene pü Skagens Museum i den største udstilling af den berømte skagensmalers malerier siden 1951.

Søndag den 2. september er sidste chance, hvis man vil nĂĽ at se udstillingen Krøyer – i internationalt lys, og der gĂĽr sandsynligvis mange ĂĽr før man igen kan opleve en Krøyer-udstilling af dette format!

“Det bliver faktisk lidt trist at pakke udstillingen ned og sende vĂŚrkerne retur til de forskellige ejere – pĂĽ den anden side er det godt at vide, at man kan opleve ham rundt omkring pĂĽ museer og i samlinger i hele verden,” lyder det fra museumsdirektør pĂĽ Skagens Museum, der sammen med mere end 90.000 besøgende, sommeren igennem har kunnet nyde 128 af Krøyers allerbedste vĂŚrker i udstillingen Krøyer – i internationalt lys.

“Vi er bĂĽde glade og stolte over, at det har ladet sig gøre at skabe og vise denne fantastiske udstilling – at det er lykkedes os at samle sĂĽ mange af hans allerbedste vĂŚrker.”

Udstillingen breder skagensmalerens format ud og viser, hvordan P.S. Krøyer begik sig i international sammenhÌng.

“Der er mange, der kender hans blĂĽ billeder fra Skagen, men vores gĂŚster bliver fx typisk overraskede over, at han udstillede hele 88 steder i udlandet i sin levetid. Og bĂĽde det, at han hentede inspiration i udlandet, men ogsĂĽ, at han inspirerede andre internationale kunstnere er noget, vi breder ud i udstillingen. Det internationale greb har vĂŚret interessant for os at arbejde med, fordi det lidt større perspektiv pointerer nogle vigtige ting omkring Krøyer, hans vĂŚrker og den samtid han levede i”.

Der er endnu mulighed for omvisninger i udstillingen.

o Onsdag den 29. august kl. 18 omviser museumsinspektør Dorthe Rosenfeldt Sieben i udstillingen a’ ca. 45 min. (gratis nĂĽr entrĂŠbilletten er betalt).

o Torsdag den 30. august kl. 18 er der mulighed for at deltage i det eksklusive helaftensarrangement ‘Kunst til middag’, der bl.a. involverer en omvisning efter ĂĽbningstider v. museumsinspektøren.

o Fredag den 31. august er der temaomvisning kl. 13 v./ omviser Hanne Aavang (gratis nĂĽr entrĂŠbilletten er betalt).

LĂŚs mere pĂĽ www.skagensmuseum.dk.

Krøyer – i internationalt lys er blevet til i samarbejde med Den Hirshsprungske Samling i København.

Se vedhÌftet pressekit for øvrige informationer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sidste chance for at se Krøyer - i internationalt lys' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger