Læserbrev: Parkering i Skagen

Læserbrev: Parkering i Skagen

7. september 2012 - kl. 6:33 - af

Redaktionen har modtaget følgende indlæg fra Jens Hedegaard Kristensen, byrådsmedlem for socialdemokraterne:

At der mangler parkeringspladser i Skagen i turistsæsonen er uomtvistelig. Plan-og Miljøudvalget behandlede problemet med nye parkeringspladser til Skagen Museum på mødet i tirsdags. Undertegnede stillede i den forbindelse forslag om at inddrage Skolemarken.

Lav en nedsænket parkeringskælder, med plads til 400-500 biler. 1,5 m i jorden, 1,5 m oven over jorden. På den måde vil der komme både luft og dagslys til parkeringspladsen. Oven på parkeringshuset indrettes der et grønt område med legeplads m.m., et stilleområde for ældre og en neutral have i midten. Om vinteren indrettes skøjtebane (kunststof).

Finansiering. Den Kommunale Parkeringsfond. Fonden er i forvejen finansieret af forretninger og virksomheder i Skagen og kan kun anvendes til anlæg af parkeringspladser. Herudover skal anlægget indrettes som betalings parkering og reklamer i parkeringsområdet.

Såfremt det er et ønske fra Skawboerne kan området suppleres med en lav randbebyggelse der kunne give en fornemmelse af grønt Byrum og give læ for vinden. Det kunne ikke tage lang tid for en byplanlægger og arkitekt at lave en professionel plantegning på ”Kappelborg Haven”.

Formål. At etablere et længe næret ønske fra alle om, at skabe et centralt grønt område i Skagen. At give turisterne en lejlighed til altid at kunne komme af med deres bil midt i Skagen, med 5 min. gåafstand til museum, restauranter og i hele taget lige i hjertet af den perle Skagen er. Og så er det jo ikke ligefrem erhvervsfjendsk over for turisme og handel.

Med venlig hilsen

Jens Hedegaard Kristensen

3 kommentarer til “Læserbrev: Parkering i Skagen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Læserbrev: Parkering i Skagen”

 • Søren Kristiansen

  Jens har indset at skal han have en periode mere bliver det ikke med stemmer i Frederikshavn, så nu prøver han at fiske i Skagen.
  Lad jer ikke forføre.

 • Gode Pia Karlsen

  Dette forslag er ikke en Kommunal anlægsopgave. Anlægget er brugerfinansieret.
  Selvfølgelig skal vi ikke i Kommunekassen at hente penge til denne slags anlæg i den nuværende økonomiske situation.

  m.v.h. jens hedegaard

 • Kære Jens
  Det forslag, som du jo ved vil høste stor anerkendelse og glæde hos Skawboerne, er som du selv skriver, jo et længe omtalt ønske fra borgerne i Skagen. En ide der er født for længe siden. Så længe siden, at de fleste har indset behovet for alternativer. Derfor er legeplads planlagt på området ved selve Kappelborg. Det glæder mig defor, at du bringer ideen i spil, lige her midt i budgetforhandlingsfasen.

  Som det fremgik af den Cowi rapport, der er udarbejdet ifm. planlægningen af p-pladser til Skagen Museum, er der også peget på Skolemarken, som en mulighed, men (måske fejlagtigt), ikke i forvaltningens sagsfremstilling overfor os politiker i PLan- og miljø udvalget. Så perfekt, at vi to er enige om at den mulighed også skal ses.

  Du sidder jo bekvemt på pladsen i økonomiudvalget og står derfor først i rækken, til at kunne få dette gode forslag gennemført.

  Er derfor spændt på at følge om denne anlægsinvestering (for det bliver det naturligvis alt andet lige) “vinder” overfor Socialdemokratiets ihærdig stræben på at anlægge en stor flot ny hal ved Frederikshavns nye Nordstjernen skole .

  Vi ved vist alle at rigets fattes penge, så der skal vel en prioritering til.

  I så fald, skal du derfor vide, at du naturligvis kan du regne med “min stemme” på “kappelborghaven”.

  Pia Karlsen (V)

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Parkering i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger