REMA 1000 i Skagen med bøf på

REMA 1000 i Skagen med bøf på

13. september 2012 - kl. 11:11 - af

Årets Nøglehulsopskrift: Den gamle klassiker, hakkebøf med bløde løg, er med hjælp fra en gourmetkok og diætister forvandlet til en velsmagende sund middagsret. Hakkebøffen med grovmos og råmariende rødbeder er REMA 1000 i Skagens bud på en vinderopskrift i Fødevarestyrelsens konkurrence om årets Nøglehulsopskrift, som løber af stabelen fra 10.-23. september. 

Hvad får man, hvis man kombinerer viden om sundhed og ernæring fra Diætisterne på Frederiksberg med gourmetkokken Thomas Kragelund fra Restaurant KogT i København? Man får en sund og velsmagende middagsret, der overholder alle kriterier for det nordiske ernæringsmærke Nøglehullet. 

Opskriften, der er kommet ud af det unikke samarbejde, er en dansk klassiker i sundt antræk, nemlig krydret hakkebøf med bløde løg, grovmos og råmarinerede rødbeder. Opskriften er REMA 1000 I Skagens bud på en vinderopskrift i Fødevarestyrelsens konkurrence om den sundeste opskrift med Nøglehullet.

– Hakkebøf med bløde løg er jo en klassiker på de danske middagsborde. Med den nye opskrift får man en moderne og lækker version af den kendte klassiker. Og så er den endda sund, nem at tilberede, og retten koster ikke en formue i ingredienser, fortæller købmand Rasmus Kirkedal Broe fra REMA 1000 i Skagen.

Græskarkerner stegt i soja giver saltsmag

Kokken og diætisterne har for REMA 1000 lavet i alt 10 Nøglehulsopskrifter, som nu ligger tilgængelige på REMA 1000s hjemmeside. En jury har smagt alle 10 opskrifter og har altså kåret den krydrede hakkebøf og dens tilbehør, som den mest velsmagende, sundere hverdagsret. 

– Danskerne har en tendens til at putte for meget salt i maden, og det er ikke sundt. For at holde sig inden for den tilladte saltmængde for Nøglehullet, har man valgt at riste græskarkernerne i soja, som giver en god, salt smag, forklarer købmand Rasmus Kirkedal Broe.

Fødevarestyrelsen ønsker at sætte yderligere fokus på Nøglehullet, i år ved at fokusere på sundere opskrifter, hvor indholdet af fedt, sukker, salt, kostfibre og fuldkorn lever op til Nøglehullets krav. Konkurrencen kører fra mandag d. 10. til søndag d. 23. september. 

Stem på din favorit og vind 5.000 kr.

For at stemme på REMA 1000s opskrift kan man gå ind på hjemmesiden, hvor man bliver ledt videre til Nøglehullets hjemmeside. Der er også en kupon i tilbudsavisen, som kan afleveres i butikken. Derudover ligger der kuponer i butikken, som man kan udfylde og aflevere. Sidste frist er 23. september. REMA 1000 sender så kuponerne ind, hvor de tæller med i afgørelsen. 

Alle der stemmer på deres favorit Nøglehulsopskrift deltager automatisk i lodtrækningen om 1 gavekort på 5.000 kr., 76 gavekort á 500 kr. til én af de deltagende detailkæder og 5 måltidskasser til 3 dage.


Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'REMA 1000 i Skagen med bøf på' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
SELECT DISTINCT ID, post_title, post_password, comment_ID,
                comment_post_ID, comment_author, comment_date, comment_approved,
                comment_type,comment_author_url,
                SUBSTRING(comment_content,1,300) AS com_excerpt
                FROM wp_comments
                LEFT OUTER JOIN wp_posts ON (wp_comments.comment_post_ID = wp_posts.ID)
                WHERE comment_approved = '1' AND (comment_type = '' OR comment_type = 'comment') AND
                post_password = ''
                ORDER BY comment_date_gmt DESC
                LIMIT 5

Seneste kommentarer

© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER