Læserbrev: ”Vagt i gevær”

Læserbrev: ”Vagt i gevær”

19. september 2012 - kl. 8:49 - af

Til politikerne i Frederikshavn kommune.

Efter vi har erfaret at man påtænker at spare Familiestuen væk i Frederikshavn kommune, vil vi gerne gøre opmærksom på at det vil være en katastrofe for vores børn.

Vi er lige nu 5 familier i Familiestuen. Her lidt om vores oplevelser og udbytte af familie stuen.

Vores børn kom med den vanskelighed at de ikke trives i børnehaven.

Nogle havde svært ved at finde legekammerater, andre vanskeligt ved at høre efter og forstå at det er de voksne som bestemmer.

Vi oplever at vores børn dag for dag får en nemmere hverdag både i børnehaven og hjemme. Ikke nok med det, får vi forældre redskaber til at takle og løse hverdagens vanskeligheder og bryde ” den onde cirkel ”.

En mor udtaler:

Mit barns vanskeligheder har været at lade de voksne bestemme. Et problem vi også oplevede derhjemme. Efter samarbejdet med Familiestuen, får vi nu positive tilbagemeldinger fra børnehaven, at de har en mere positiv kontakt med min dreng og han nu har mange legekammerater. Hjemme hos os mærker vi også en tydelig forandring og har langt færre konflikter.

Selv har jeg oplevet:

Mit barn havde over længere tid ikke trives i børnehaven og havde svært ved at få legekammerater. Efter vi fik tilbudt Familie stuen, har vi kort og godt fået et ”nyt liv”.

Nu er jeg en selvsikker mor med en glad og tryg dreng. Han løber ind i børnehaven for at lege. Mærker tydeligt forandring på hjemmefronten, har langt færre og mindre konflikter end før. Og ikke mindst rygsækken fyld med erfaring og redskaber til at løse kommende konflikter. Tør slet ikke tænke på hvordan det ville have været her i min lille familie hvis vi ikke havde fået redskaber og hjælp fra Familie stuen. Er familiestuen dybt taknemmelig.

Men nu er det jo ikke nogen takketale det her, men et råb om ”vagt i gevær”, hvis Frederikshavn kommune vil spare Familiestuen væk. Tænk hvis vores børn ikke havde fået tilbuddet om Familiestuen og de vanskeligheder børnehavebørn kan have, ikke blev/bliver løst. Vi HAR resurserne i form af familiestuen NU, hvorfor så spare det væk?

Hvilke konsekvenser vil det få senere hen, hvis deres vanskeligheder ikke blev løst i tide? Ikke svært at forestille sig at man i det offentlige, senere vil står med en langt dyrere løsnings model. HAR MAN RÅD TIL DET?

Tina Andersen, Skagen

8 kommentarer til “Læserbrev: ”Vagt i gevær”” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Læserbrev: ”Vagt i gevær””

 • Kære Per.

  Mange tak for dit fine og nu mere forståelige svar.

  Ja som du skriver giver Familiestuen netop en mere problemfri hverdag, så vores børn kan udvikle sig i trygge rammer.
  Vi vil jo alle vores børn det bedste, men livet byder af og til på nogle situationer og begivenheder hvor man ville ønske man havde “kørerkort” til børn og en problem fri hverdag med dem. Og nogle gange skal der, så lidt til, for at få det til at kører igen, og her er det netop Familiestuen er GULD VÆRD.
  Nu skriver jeg godt nok der skal så lidt til, men familiestuen er skam hård arbejde for både forælderne og børnene. Men det ender altid med en solstråle historie når man går derfra, med et glad barn og rygsækken fuld af virksomme redskaber. Redskaber, om er holdbare i hele livet og som giver familierne roen/ballast og trygheden tilbage, til som det vigtigste,: “at give vores børn tryghed og ro i hverdagen til at udvikle sig”, til lærervillige børn, sunde teenager, unge mennesker der ved hvad de vil og senere voksne som kan forsørge sig selv.
  Hvis man så ser det modsatte af overstående, usikre børn som skal hjælpes gennem skolelivet, vilde teenagere, kriminelle unge og uarbejdsdygtige voksne. er det jo ikke svært at forestille sig hvad det kunne komme til at koste samfundet.

  Et svar til Pouls er ikke nødvendig da jeg ikke selv kunne skrive det smukkere end Lotte.

  Til Lotte.
  Glæd jer til Familiestuen. Det bliver hårdt arbejde, men som giver mærkbare resultater for din dreng og Jeres familie.

  Skulle der være nogle som gerne vil hører mere om familiestuen er de velkomne til at skrive til mig på tfrisk@skagennet.dk

  Til Jens Daugaard.
  Tak for din kommentar. Er slet ikke i tvivl om at Per er en dygtig mand.

  Med venlig hilsen
  Tina Andersen

 • Liks (lix) tallet er et udtryk for en tekst´s ” sværhedsgrad i forståelse”. Per skriver nu og da i et sprog der kan kræve, at det læses igennem mere end een gang. Dette kan skyldes at Per er jurist (cand. jur) med et mangeårigt engagement som landssekretær i BUPL. Denne kommentar blot for at understreje at hvis man skal forvente at blive taget alvorligt, er det en go idé at kende til FAKTA ? Iøvrigt mener jeg at de fleste politikkere er startet som “private mennesker”.
  Med venlig hilsen
  Jens Daugaard

 • Kære Tina

  Jeg googlede Familiestuen i dag, da vi netop har fået det foreslået af vores søns stuepædagog, og da der netop er en ledig plads nu sagde jeg straks ja tak. Og googlede det så da jeg kom hjem.

  Det er rigtig dejligt at læse de gode ting du fortæller her, både om den mor der har udtalt sig, og jeres egen glæde ved denne hjælp. Jeg håber at dette også kan hjælpe os herhjemme med vores triste dreng der har det så svært med alt det i børnehaven.
  Vores storebror, som for nogle år siden også var børnehave barn et andet sted i kommunen fik aldrig dette tilbud, og han om nogen havde brug for hjælp. Han var så ødelagt at at gå i børnehave, at han til sidste talte om at han ikke ville leve længere og der var knægten 5år gammel !!!
  Så vi ser virkelig frem til at starte i Familiestuen, og håber virkelig også at kommunen ikke kunne drømme om at spare sådan et tilbud væk. ´
  Tænk på de små poder der vil blive svigtet her.

  Til dig Paul, måske skulle du selv komme med en konstruktivt svar, end at bruge Tinas læserbrev til at rende og puffe til Per Kempff-Nordkap.

  Og når alt kommer til alt, så skriver Per jo kort og godt, at det er nemmere at spare på forebyggende ting, end på behandlings ting. Og derfor vælges denne slags ting nu engang nok oftere, desværre.

  Med venlig hilsen

  Lotte

 • Kære Tina – du er sikkert ikke blevet meget kloger af svaret – jeg må indrømme, det er jeg heller ikke. Men sjovt nok er Per ikke politikker, men derimod tidligere børnehavepædagog, han vil gerne i byrådet, men, med hans svar, skulle han hellere gå efter statsministerposten. Der er en gammel sætning, der sagde “goddag mand økseskaft” – den passer vel egentlig helt godt til svaret fra Per. Med venlig hilsen Paul

 • Per Kempff-Nordkap

  Kære Tina

  Det jeg forsøgte at sige var i al fredsommelighed – at det letteste at spare er de forebyggende tiltag.
  Nu skriver du, fordi du ville, hvis der var blevet sparet da du fik hjælp – så ville du virkelig have mærket det – min pointe er at netop ved de forebyggende tiltag er det svært at vide, hvem det egentlig rammer, når man sparer dem væk – “dig” naturligvis – men også alle dem, der nu får en positiv dialog med din dreng, hvor det måske den ellers ville have været mere vanskeligt.

  De tidlige forebyggende tiltag er meget ofte de mest givende , men man ser det ikke, netop fordi de bare skaber almindelig problemløs hverdag

  Jeg synes, at din situation beskrev den forebyggende indsat så smukt
  med venlig hilsen
  Per

 • Kære Tina – han øver sig bare i borgmesterposten Med venlig hilsen Paul

 • Kære Liste -h . Per Kempff-Nordkap.

  Tak for din respons.
  Nu kunne jeg nøjes med at skrive at jeg ikke forstår hvor du vil hen, måske fordi du er politiker!

  Du skal selvfølgelig han en chance for at formulerer dig igen, så jeg ved hvad jeg kommenterer på.

  På forhånd tak

  Tina Andersen

 • Per Kempff-Nordkap

  Kære Tina
  Det er heldigvis således , at vi, dvs samfundet ,hvis vi vil, kan gøre meget
  Din og din familie har fået hjælp, som det virkelig kan være svært helt at forstå rækkevidden af.
  Men det er ikke bare dig og din dreng der har fået en hjælpende hånd, netop på det tidspunkt ,hvor hjælpen batter og bliver hjælp til selvudvikling på helt normale betingelser.

  Men mange børn og forældre i børnehaverne har fået en hjælpende hånd og her tænker jeg slet ikke på din dreng som sådan, men børn som din dreng skaber sig opmærksomhed og det er meget tidsrøvende måske aller mindst i børnehaven.
  Hjælpen til dig og dine er blevet en hjælp til alle som nu får din dreng, som en dejlig medspiller og ikke en modspiller.

  Man taler meget op forebyggende arbejde – det er det, som synes at kunne spares væk, men som koster mest på det personlige som på det samfundsmæssige plan.

  Det er derfor, at når der skal spares eller omlægges prioriteringer – så skal man tænke sig om og både gøre det rigtige men også det nødvendige

  Vi i Liste-H mener, at kommunen burde give sig selv tid til at tænke sig om i en større sammenhæng.

  med venlig hilsen
  http://www.liste-h.dk

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: ”Vagt i gevær”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger