Særomvisning i Marie Krøyer

Særomvisning i Marie Krøyer

24. september 2012 - kl. 9:25 - af

Smukke Marie Krøyer fascinerede i sin samtid og gør det endnu den dag i dag. På onsdag kan man bliver klogere på kunstneren og P.S. Krøyers yndlingsmuse, når museumsinspektør Mette Bøgh Jensen viser rundt i udstillingen. 

Onsdag den 26. september kl. 18 viser museumsinspektør Mette Bøgh Jensen rundt i udstillingen MARIE KRØYER – der skal mod til at have talent, som hun har været ansvarlig for. Udstillingens titel har samme navn som en bog, Mette netop har skrevet om Marie Krøyer. Der vil derfor blive rig lejlighed til at høre mere om Maries liv og kunst på omvisningen.

Udstillingens titel stammer fra et brevcitat fra maleren Agnes Slott-Møller, der skrev ”der skal mod til at have talent” i et af sine breve til den unge malerspire Marie Triepcke. Den manglende selvtillid var et tilbagevendende tema i de to kvinders livslange brevveksling, og i sidste ende svigtede modet Marie, der aldrig fik sit kunstneriske gennembrud.

”Marie har i mange år været kendt som sin mands P.S. Krøyers smukke hustru og det er først indenfor de sidste 10 år, at hun også er blevet anerkendt for de værker, som hun selv har lavet. Faktisk findes der ikke mange færdige malerier fra hendes hånd, der er langt flere olieskitser og modelstudier, der alle er lavet mens hun fik undervisning på private kunstskoler,” fortæller Mette Bøgh Jensen.

Marie Krøyer stoppede mere eller mindre med at male i midten af 1890’erne og begyndte i stedet at interessere sig for indretning og design. Netop hendes indretning og design er et godt eksempel på, hvordan danske kunstnere også blev inspirerede af den engelske æstetiske bevægelse, hvilket Mette også vil fortælle mere om.

På udstillingen vises der billeder af både Marie og P.S. Krøyer samt to portrætter af Marie Krøyer mens hun opholdt sig i Paris lavet af Michael Ancher, portrætter der aldrig tidligere har været udstillet.

Omvisningen varer ca. 45 min. og er inkl. i entrébilletten.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Særomvisning i Marie Krøyer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger