Lær Skagensmalerne at kende i efterårsferien!

arkivfoto

Lær Skagensmalerne at kende i efterårsferien!

13. oktober 2012 - kl. 13:28 - af

Skagens Museum har aktiviteter for både børn og voksne i hele efterårsferien! 

Skagens Museum holder åbent hver dag i efterårsferien fra 10-17. Foruden muligheden for at se ophængningen af Marie Krøyers værker, samt nyophængningen af museets samling, samt at nyde en tur rundt i haven og en kop varm kaffe og friskbagt kage i cafeen, vil der være en række aktiviteter på museet i løbet af ugen.

Hør om museets nye Lauritz Tuxen maleri i Månedens billede torsdag d. 18.10. kl. 14.00

For de voksne, har man torsdag d. 18.10 mulighed for i månedens billede at høre museumsinspektør Dorthe Rosenfeldt Sieben fortælle om museets nyerhvervede maleri af Laurits Tuxen, ”Studie af en yndling – som værkets titel er. Maleriet er ellers i for dårlig tilstand til at blive udstillet – blandt andet på grund af et stort hul i tindingen på modellen. I løbet af vinteren vil maleriet blive sendt på konserveringsværksted og få en gennemgående behandling før det kommer tilbage og bliver ophængt på museet i frisk tilstand.

Men helt ekstraordinært er der altså mulighed for at blive præsenteret for det spændende studie, der nu er indkommet i museets samling, når det i oktober er Månedens Billede på museet. Dorthe Rosenfeldt Sieben vil bl.a. fortælle om Tuxens studietid på Bonnats skole, og hun vil også forklare lidt om det arbejde som konservatorerne skal i gang med for at få værket ’raskt’ og udstillingsklart. Arrangementet er gratis når entreen er betalt og varer ca. 30 min.

Lær skagensmalerne bedre at kende ved at deltage i offentlige omvisninger søndage kl. 11.00

Søndage kl. 11.00 kan man af museets omvisere blive vist rundt i museets samling og høre om både skagensmalerne, nogle af deres malerier og om museets historie. Marie Krøyer udstillingen vil også indgå i omvisningen. Omvisningen er gratis når entreen er betalt, og tager ca. 45 min.

MUSEUMSBESØG I BØRNEHØJDE

Bliv skagensmaler for en dag!

For de 7 til 14-årige er der mulighed for at blive skagensmaler for en dag på museets malerskole alle hverdage i uge 42 (15.10-19.10) kl. 10.15-12.00. Malerskolen har forskellige temaer hver dag! Se de forskellige temaer for malerskolen på

skagensmuseum.dk. Tilmelding sker på forhånd enten på tlf. 98 44 64 44 eller i billetskranken på museet. Pris: 100 kr. inkl. alle materialer. Skynd dig, da der er begrænsede antal pladser!

Ta’ på billedjagt i efterårsferien!

Billedjagt-opgaven er gratis og udleveres til alle børn ved billetsalget på museet. Opgaven løses rundt omkring på museet, og når man er færdig, afleveres den i butikken. Har man løst opgaverne, vinder man en lille præmie. Derudover

kan man deltage i konkurrencen i billedjagten, hvor der er lidt større præmier på højkant. Vinderne findes umiddelbart efter ferien, de får direkte besked, og deres tegning offentliggøres på museets hjemmeside.

Prøv TouchWall og iLand

På museets 1. sal kan man sidde og tegne selv. Man kan også prøve iLand-bordet, et interaktivt bord, hvor børn og barnlige sjæle kan eksperimentere og digitalt manipulere med nogle af skagensmalernes kendte

værker eller høre historier om værkerne og kunstnerne bag. På 1. sal findes desuden en TouchWall, en væg hvor man kan klikke sig rundt og få en masse oplysninger med en tidslinje og et kort over Skagen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lær Skagensmalerne at kende i efterårsferien!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger