lyd til / fra
Emil og Carsten var til Balletten på Kappelborg

Foto: Emil Bandholm

Emil og Carsten var til Balletten på Kappelborg

30. oktober 2012 - kl. 6:08 - af

Søndag den 14.oktober, var jeg den heldige, sammen med Emil Bandholm, der på bedste vis skulle forevige balletten Svanesøen. Vi er begge aktive i Skagen Fotoklub, og på den måde blev det vores fotografiske opgave at blande os, helst usete, blandt svanerne på søen.

En kæmpe fotografisk udfordring ventede forude…

Mange forestillinger og spørgsmål om hvordan, hvornår, hvor, belysning, og tempo, popper op. Hvordan skal kameraet programmeres mht. blænde, lukkehastighed iso-tal osv.

Da danserne svævede ind på den lille scene, var jeg helt handlingslammet, tryllebundet af dansernes lethed og elegance. Musikken af Tchaikovski kunne ikke dække over den manglende lyd af danserne. Hvordan kan danserne danse uden lyd? Kun lyde i form af svage bump, frembragt af dansernes fødder ved møde med scenegulvet efter et langt svæv, kunne høres.

Danserne skal ikke bare kunne styre deres bevægelser, de skal også være skuespillere. Fortryllende at bemærke samspillet mellem ansigtsudtryk og fingrenes bølgende bevægelse.

Uanset, hvad der måtte ske på scenen, har jeg som fotograf en kæmpe opgave med at fastholde, hvad der sker, så jeg må med besvær, tvinge mig tilbage til fotografens virkelighed.

Da jeg opstillede kameraudstyr, dannede jeg mig et billede over, hvor der var frit udsyn.

Sådan blev det ikke, jeg besluttede derfor at koncentrere mit fotografi om detaljer som f.eks. ansigtsudtryk hos danserne.

Efter, lidt under 500, forhåbentlig uforstyrrende klik fra kameraet, sluttede det hele, ikke med festfyrværkeri, men med svanernes blide landing på scenen.

Men nu starter et festfyrærkeri, puplikums klapsalver. Det er vores måde at fortælle på, hvilken fantastisk oplevelse, vi har haft. Klapperiet vil ingen ende tage. Det skal det heller ikke, for hvis Peter Schaufuss og danserne skulle have de salver, de fortjente, havde vi stået der på Kappelborg og klappet endnu…

Nu er der flere opgaver for fotografen. Efter hjemkomst skal de mange fotos bearbejdes, langt den største del skrottes, de fotos, der er tilbage skal beskæres og på andre måder behandles til det bedst mulige resultat.

Skagen Fotoklub har 25 aktive medlemmer, og vi hjælper hinanden med, at blive bedre fotografer. Fotoklubben har et godt samarbejde med Kappelborg, idet vi fotograferer de vigtigste begivenheder, der foregår dér.

Med Venlig Hilsen

Carsten Vestergaard

2 kommentarer til “Emil og Carsten var til Balletten på Kappelborg” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Emil og Carsten var til Balletten på Kappelborg”

  • Super-flot anmeldelse af Balletten, Carsten !!! Og billederne fra dig og Emil får det hele til at gå op i en højere enhed… Ligesom balletten og musikken gjorde !!!

    Godt gået, begge 2,
    Hilsen Birgit

  • Godt arbejde i der har lavet

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Emil og Carsten var til Balletten på Kappelborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger