Planøkonomi indført i Frederikshavn Kommune.

Planøkonomi indført i Frederikshavn Kommune.

9. november 2012 - kl. 8:06 - af

Af Peter Laigaard, Byrådsmedlem Frederikshavn Kommune og 1. suppl. Folketinget, Liberal Alliance

Det var uden store sværdslag af Socialistisk Folkeparti fik indført planøkonomi i Frederikshavn Kommune. Den konkrete anledning var beslutningen på det seneste byrådsmøde om at bruge ca. 50.000 kr. pr. såkaldt udfaldstruede. En beslutning der på sædvanligvis bliver finansieret ved skattestigninger, afgiftsstigninger og gældsætning. Som det efterfølgende punkt fastholdt vores lokale regering fra Socialistisk Folkeparti, Venstre og Konservative samt løsgængeren Jeppe Kyk særskatten på udeservering i gågaden i Frederikshavn. At Frederikshavn Kommune nu har et af landets ringeste erhvervsklimaer kan ikke undre. Til gengæld er antallet af kommunalt ansatte på himmelflugt trods kommunesammenlægningen.

Beslutningen om oprettelse af såkaldte proforma job i kommunen er i alle henseende urimeligt, økonomisk uforsvarligt og forhåbentligt ulovligt. Urimeligt fordi den er forbeholdt en gruppe der har gjort en ”særlig indsats”. Hvor ved man det fra? Økonomisk uforsvarligt kender de fleste til. Vi er godt på vej mod 1.3 mia. i gæld. Men borgmesteren siger altid det er planlagt! Ulovligt fordi det jo er indførelse af en lokal version af begrebet ”berufsverbot”, der sikrer at alle der ønsker at søge en stilling i de offentlige kan gøre det og at den bedst kvalificerede skal have jobbet. Vi må håbe Statsamtet stopper dette vanvid.

Den konservative gruppe støttede forslaget om udsættelse sammen med et enkelt medlem af Venstre, hvis skæbne man nu må frygte. Socialister plejer ikke at se nænsomt på såkaldte afvigere uanset partiforhold. Så langt ude er det det gamle hæderkronede parti fra Venstre.

Sammenfattende må man sige at vi ikke længere behøver at pege fingre af grækerne, som socialisterne også kørte i sænk, ved nepotisme og overforbrug. Det foregår også i Frederikshavn Kommune

Borgerne i Frederikshavn Kommune kan nu formentlig snart imødese at skatte-Paul og afgifts-Brian får Venstre med på at vedtage, at den kendte sang, der hylder socialismen ”Internationale” bliver kommunens nye officielle sang. Brian Pedersen har således allerede forlangt sangen afsunget i byrådet til egen medbragt musik.

3. vers i sangen lyder dog med djævlens ironi således: ”Vi knuges under stat og love, vi flås af skattens skarpe klo”. Verset afsynges i øvrigt ofte ikke. Socialister kan alligevel ikke lide det vers.

Det bliver så også det eneste tidspunkt hvor Liberal Alliance synger med på den sang. En stemme på Liberal Alliance ved det kommende kommunevalg kommer ALDRIG til at blive en stemme på Socialistisk Folkepart. Vi er til gengæld ret ene om blandt de ”blå” partier om at kunne give denne garanti med en vis troværdighed i behold.

7 kommentarer til “Planøkonomi indført i Frederikshavn Kommune.” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Planøkonomi indført i Frederikshavn Kommune.”

 • Christian Nielsen

  Hej Sørensen.

  som ansat i plejen ved jeg godt hvor vores sygeplejsker er ansat. så for at oplyse dig lidt.
  så er hjemmeplejens sygeplejsker andsat i det område eller distrikt og er under kommunes lønlist, og en del af hjemmeplejen.
  har en eller anden fra de private leverandøre brug for en sygeplejeske er det vores, de skal kontakte. dette er fordi de private ikke har sygepljesker andsat.
  er en borger så syg at der behov for at indrage en sygeplejske i opgaver er det den kommunale som træder til. sygeplejsker er ikke en enhed man ringer til eller laver aftaler med. de er ansatte som alle andre…..

  ydelserne som de laver er visiteret som sygepleje ydelser, lige som de private leverandøre og de offlige er visiteret. all ydelser er visitert fra visitationen.

  hvad andgår hvem som bor hvor osv. er det sådan at jeg ved hos os er 90% fra byen. derudover ved jeg at der er 1 privat leverandør som har mange borger her i byen og de fra ålborg de fleste hvor de også kommer fra. men lad det ligge.

  der jeg vil hen med at bruge privat leverandøre er godt, MEN man skal ikke bare lade det løbe så vidt at der bliver for mange leverandøre i samme område.

  det svare til at man bare laver den ene bilka på hvert hjørne i byen, hvad sker der så med de andre,,,,,hmmmmm de må nok lukke ned tror jeg.
  det bare lidt at tænke over.

  vi er alle mensker og kan fejle, vi kan alle overse noget om man er privat eller offlig.
  de kommunale skal godt nok løbe stærker og stærker. det fordi der skal være arbejde til de andsatte, det hjælper jo ikke at andsætte en for bare 3 timer om dagen da der ikke er arbejde nok til at få en på deltid. så derfor er vi nød til at se på dette og løbe stærker i perioder. når jeg siger det er det fordi vi kan have mange i en periode og mindre i en anden.
  når man ser i lyset at de private har tiden, er nok at de har det at man kan tilkøbe en ydelse, hvilket er en indtægt men det kun noget jeg kan forestille mig at det derfor de har råd til det.
  men stadig har de private den samme visiteret tid til en borger som de offlige, ved den samme ydelse, der har de ikke mere tid til den ældre.
  så når man snakker om tidsforbrug skulle vi ligge ens.

  det sandt at vi tit siger vi mangler tiden til de ældre, men her er det ikke den ydelse som rengøring eller bad, men den menneskelige tid hos borgere. hvor man lytter og høre hvad man ellers kan hjælpe med. det kan være den ældre er blevet dårligere til at se eller høre, og vi kan hjælpe med at få en behandling igang. denne tid har vi ikke. og er svær at få især i denne spare tid.

  dertil kan jeg fortælle at den tid som er visiteret er en vejleden tid som vi bruger til at udføre den ydelse som er visiteret, det kan være anæring, at lave mad og servere den. det kan godt være den er på 10 min men kan gøres på 5. andre gange tar den måske 15min. alt afhænger af måltidet. det bare et eks:

  til slut vil jeg bare sige der ingen beskyldning i det jeg skrev før, men noget at tænke over.
  MVH Christian Nielsen (s)

 • Christian Nielsen, tror du ikke lige du skal klappe hesten og undersøge hvad forskellen på de kommunale og de private leverandører er før du ytrer dig om noget du åbenbart ikke har forstand på. Når du har undersøg forholdende kan du skrive igen, her taler jeg om, at du skriver, at der ikke er ansat sygeplejesker ved de private men at det er der ved de kommunale. Sygeplejskerne er IKKE ansat i hjemmeplejen, men er en enhed for dig selv og, de ydelser de laver er tilkøbsydelser som der betales for ved siden af den alm. visiteret tid. Visitationen visiterer de ældre til sygeplejeopgaver hos de ældre der har brug for det, og uanset om man er kommuanl ansat eller ansat ved de private, har man samme vilkår. Tror du at dem der er ansat ved det kommunale alle kommer fra vores egen kommune ?, for det gør de ikke, så de ligger altså heller ingen penge i kommunen. visitationen har udemærket styr på de ydelser de visiterer, for man kører over samme system. De kommunale ansatte skal løbe stærkere og stærkere og de vil nemt komme til at overse noget i farten fordi, VIKARER er for dyrt, hvor imod de private leverer samme standart hver dag fordi det ikke betyder noget om det tager lidt længere tid at nå til fyraften. Ansatte i den private sektor har netop valgt denne fordi at, mulighederne for at gøre en ekstra insats er større og fordi, det er lettere at sørge for, at mennesket er i centrum. Jeg er enig i, at kommunen også skal have mulighed for at lave tilkøbs ydelser, men har du tænkt på hvad det koster systemet ? biler til alle der har rengøringer fordi, at de skal have støvsugere, rengøringsmidler osv. med ud i marken hver dag !. Hvad vil det koste bare som opstart. Med hensyn til at sløse ved jeg, at flere kommunale ansatte faktisk mener de har så lidt tid til deres arbejde at kommer til at ” sløse ” som du så pænt skriver. Jeg mener du bør undersøge sådanne beskyldninger som du kommer med inden du ytrer dig negativt i de forhold du har beskrevet, for som jeg ser det, er det en gang mund l… du lukker ud.

 • Christian Nielsen

  Peter Laigaard, først kan jeg kun sige at det der er private leverandøre øger ikke penge i kommune kassen, Jeg er helt enig i Per Jensen i den del med at oflige ansatte bliver arbejdsløse hvis du er så naiv at tro de bliver ansat af de private leverandøre tro du fejl. det er vores opgave at nedbringe arbejdsløsheden og dette er ikke vejen frem. husk på at den offlige er den største arbejdsplads byen har idag. og ja vi ved at mange af de private er ikke fra kommunen. der bliver brugt 70.milioner til de private leverandøre som er i dag, og tro mig jeg har svært ved at tro de penge bliver brugt i kommunen, selv om de ansatte bor her eller ej. derudover kan du ikke sige at de ansatte i private faktisk bor i byens kommune, dette har du ingen ide om.
  Jeg synes godt om at vi søger om tilkøbs ydelser som offlig enhed. lige børn leger best. i dag er der mellem 9 til 12 private leverandøre som har opstartet på få år, i min verdern er det alt for mange. her synes jeg at man skulle lave bevillinger som vi har med taxa. inden du ser dig om har vi så mange private leverandøre at kommune skal bruge dobbelt så mange visitatore til at holde styr på at ydelserne holder og man får den hjælp man har krav på. derudover har jeg set hvordan man bare har sløset med at hjælpe ældre og svage til at få et liv så tæt på den de havde før de blev syge…. jeg taler om service loven pagraf 86, hjælp til selv hjælp.
  kommunen er selv skyld i at det koster mere og at ældre rent faktisk bliver ringere og ikke bedre. Jo jeg ved at man i kommune er ved at se på det problem og er på et vendepunkt, jeg håber at dette bliver et godt arbejde.

  derudover kan jeg kun sige, at før eller siden vil den offlige sector komme in i ældres hjem, og dette kan virke forvirende at de private leverandøre ikke har sygeplejesker ansatte så den dag hvor man er så langt i eydomen at der behov for dette, så der ikke noget frit valg længere. derudover har vi SSA og sygplejsker i deres hjem idag.
  Jeg fornemmer at mange gange har man ikke lige stoppet op, og tænkt alt igennem før man sætter noget i gang. for og imod princippet.

  alt i alt kan man kun sige, private leverandør skaber ikke arbejdspladser, flere af dem skaber arbejdsløshed. og pengen kommer ikke tilbage i kommunen da ansatte og leverandøre ikke bor i kommunen.
  MVH Christian Nielsen

 • Svar til Peter Laigaard
  Det er da rigtigt at riget, og ikke mindst Frederikshavn kommune mangler penge, men at det bliver betydligt billiger at udlicitere kommunale job til private leverandøre kan jeg ikke se som en succeshistorie, og da især ikke for dem der bliver fyret, mange af de job bliver jo ikke bare erstatte af de private leverandøre.
  Tvært imod har de private leverandøre adresser uden for kommunen og hvor havner skattekronerne så ? Efter hvad jeg ved er der flere eksempler på at private udbyder er gået konkurs og andre er stoppet med at levere efter at deres kontrakt er udløbet, fordi der som privat firma ikke er penge nok i at levere, og i disse tilfælde er det kommunen der hænge på leveringen. Og ikke nok med det er det utroligt svært at finde job i Skagen, og i sidste ende er der kun en mulighed ” som flere tusinder andre her fra by har gjort ” flyttet fra byen til job andre steder i landet, så igen skatte kroner ud af kommunen og hvad er de så sparet ?
  Med hensyn til hjemmeplejen mener jeg også at den kommunale hjemmehjælp skulle have samme betingelser som den private udbyder f.eks. tilkøbe ekstra hjælp til personlig pleje eller andre praktiske gøremål som den private udbyder tilbyder,
  men så hyler de private udbyder op og siger at de er konkurence forvridende, sikke noget vrøvl, samme regler for alle – så kan man rigtig sammenligne og se hvem der er billigst

 • Per Kempff-Nordkap

  Er man finere hvis man er ansat i det private eller er man finest, hvis man er offentligansat. To be or not to be.
  Skal dit barn i privat skole eller skal det være hjemme servicen, der kommer hjemme hos dig.
  Er service en privat eller en offentlig sag?
  I danmark er svaret ganske enkelt, hverken eller, og det er over skatterne, vi betaler det meste.
  Lige da jeg flyttede ind her i byen, om hvilket flere har,jeg noteret mig, nok ville ønske, at de kunne skrue tiden tilbage, selv om de altid på beråber sig “tør øjnene tude fjæs”, til bage til starten, da var jeg ledig, og var jeg tilknyttet arbejdsformidlingen. Om det jeg kan sige, det blev til et heltidsjob og så gik jeg på efterløn – Min pointe i denne relation: Det selv at skulle vælge sin, som det hedder på dansk ,sin leverandør af serviceydelser – det kan let gå hen at blive til mer end et fuldtidsjob, som selvfølgelig kan være underholdende, hvis man har den lyst. Er man til gengæld svagelig eller har andre interesser, så er det betrykkende at “det offentlige” lige har det” tilbud”, som man står og mangler.
  Service og hjælp skal jo netop være en hjælp og løse de opgaver, som en selv står magtesløs overfor.

  Som Peter så rigtig siger riget fattes penge. Frederikshavn kommune fattes penge og vi må se på hvordan, vi kan anvende 4,5 milliard kroner, 5000 fuldtidstillinger og alle vore fællesværdier på den for kommunens og ikke mindst dens borgere ( du og jeg ) bedste måde.
  Der tror jeg, og dem som tror som jeg – måtte det være mange rigtig mange –
  at vi intet skal gøre, fordi de er politisk korrekt – det kan være kommunalt eller det kan være privat, det kan ligge i Frederikshavn eller måske bedre i Sæby og Skagen.
  Vi skal gøre det der skaber – de bedste rammer for os selv – som det skæbne fælleskab, vi har gjort os til.

  Med venlig hilsen
  Per Kempff-Nordkap

  PS Hvis du vil blive klogere – så kik ind på http://www.liste-h.dk

 • Kære Per.
  Riget fattes penge hvis det skulle have forbigået din opmærksomhed. Det er velkendt at kommunerne kan opnå besparelser i størrelsesordenen 10 mia. kr. årlig hvis man gjorde som de 10 bedste kommuner. Vi er på vej mod en astronomisk gæld på 1.3 mia., skatter og afgifter stiger, besparelser vælter ned over alle området i kommunen. Vi har ikke råd til ikke også at tage de rartionaliseringsgevinster de gælde ved at bruge private leverandører.

  Se på fritvalgs området indenfor hjemmehjælpen. Ca. 50 % bliver leveret at private leverandører, der alle er bosat og arbejder i vores kommune. Dette er en succeshistorie ud over alle grænser vi burde lærer af på mange områder. Folk er nemlig ligeglad med hvem der leverer den pågældende service – bare den er god – og man får det man har krav på. Som kommune er vi selvfølgelig interesseret i at ydelserne bliver så billige som muligt samtidig med at kvaliteten er i orden. Mener du at vi skal bruge ekstra penge for at opretholde kommunale arbejdspladser fordi du ikke kan lide tanken, eller hvordan skal jeg forstå det ?

  Kan du iøvrigt forklare mig hvorfor det er finere at kommunen selv leverer en ydelse fremfor at lade en privat gøre det?

  Vi kommuliserede faktisk den private tandpleje i Sæby. 3.000 børn skal nu drage til Frederikshavn By. Ingen besparelser er påvist.

  Det med ynkeligt forstår jeg ikke helt. Hvad har jeg gjort udover at fremlægge mine holdninger ? Jeg mindes ikke have sagt noget om Tyskland, men det har da et vist underholdende element i sig at du påstår dette. Hvis det stod til mig gav vi borgerne pengene i hånden og så kunne de og deres pårørende selv bestemme deres egen leverandør.

  Med venlig hilsen

  Peter Laigaard

 • Til Peter Laigaard.
  VOR HERRE BEBARES hvor er du ynkelig at høre på – du var jo selv en af dem der stod på byrådsmødet undet budget vedtagelsen og fortalte, hvor godt det er at V – K og ikke mindst SF vågnede op og udlicitere kommunale arbejdspladser.
  Hvis du ikke kan huske skal jeg opfriske din hukommelse – du mente at der er fulstændigt ligegyldigt hvor den kommunal mad kommer fra om det så er fra Tyskland, så er kunderne ligeglade bare det er billigt – jeg syntes det er usmagligt af en politikker at udtrykke sig på denne måde

  Jeg har et forslag til Peter Laigaard og resten af det ” vi fra Skagen syntes ” udulige byråd bør gøre udliciterer byrådet evt. til Aalborg
  Jeg glæder mig til 2013 når der igen er byrådsvalg og jeg håber og tror at der vil blive skiftet en god del af det nuværende byråd ud

  Med venlig hilsen
  Per Jensen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Planøkonomi indført i Frederikshavn Kommune.' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger