Mød præsidenten for Dan- marks Naturfredningsforening

Mød præsidenten for Dan- marks Naturfredningsforening

11. november 2012 - kl. 9:55 - af

Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling får besøg af Ella Maria Bisschop-Larsen, som er præsident for Danmarks Naturfredningsforening. Det sker i forbindelse med foreningens årsmøde som i år holdes den 15. november kl. 19.00 i Maskinhallen i Frederikshavn. Her vil præsidenten holde foredrag for Skagboerne om aktuelle naturemner.

Og der er nok at komme ind på. Vi har en dejlig natur heroppe, som det er interessant at berette om, og som er værd at bevare. Præsidenten vil helt sikkert også komme ind på de trusler som naturen står over for. For eksempel er der nok ikke mange der til daglig tænker på at der til stadighed forgår omladninger af brændstof mellem mange store tankskibe i Ålbæk bugt, uden der er et ordentligt miljøberedskab til at imødegå et uheld. Der er heller ikke megen fokus på ophugning af skibe i Frederikshavn, selv om der i den forbindelse arbejdes med mange af de virkelig miljøfarlige stoffer.

Debatten om skifergasboringer i Nordjylland er et af de mest brandvarme emner, og DN har en klar holdning til problematikken.

Et andet meget aktuelt og mere komplekst spørgsmål er vindmøller, både på land og til havs. Gårdbo Sø mølleplanerne er så afgjort ikke DN’s livret og skal nok få et par ord med på vejen.

Endelig vil præsidenten komme ind på den nødvendige omstilling af landbruget i Danmark. Hvad skal der til for at natur og landbrug kan gå hånd i hånd i et moderne samfund som det danske. Såvel landbruget som de grønne interesser søger for tiden at få indflydelse på den regeringsnedsatte natur- og landbrugskommission.

Der bliver også lejlighed til at stille spørgsmål og til debat, så kom i Maskinhallen hvis du gerne vil give din mening til kende.

4 kommentarer til “Mød præsidenten for Dan- marks Naturfredningsforening” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Mød præsidenten for Dan- marks Naturfredningsforening”

 • Kære Lokale DN formand

  Vindmøller langt ude på havet er en god ide.

  Men ikke 3 – 4 km fra husene i Sæby by.

  Få dem ud på 8 – 12 km, så er det super.

  Husk møllerne står i ca 30 år, så de skal ikke placeres, hvor 1000 vis af borgere, år efter år, nyder naturen. (Læs: kysten ved SÆBY)

  Ligeledes bør der ikke være vindmøller nord for Jerup.

  Ros for at i har fået DN´s Præsident til at kommer herop. ROS

 • Eigil Olesen (formand for DN Frederikshavn/Læsø)

  Svar til Ole Rasmussen:

  DN mener, at vindkraft er en nødvendig energikilde, både nu og i fremover, hvis vi skal nå målet (også regeringens) mål om udfasning af fossile energikilder. Der er ingen, der elsker vindmøller, i hvert fald ikke, hvis de skal leve op og ned af dem, så møllerne skal så hurtigt som muligt ud på havet. Det er heller ikke problemfrit: der kan være fare for forstyrrelse af fugletræk og møllerne kan stadig være en forstyrrende visuel oplevelse. Men gener vil der være ved alle energikilder.

 • Hvordan ser DN på 50 – 65 vindmøller ud for Sæby (Mellem Sæby og sejlrenden over mod Læsø) ?

  Hvis vind energien er mindre ved Sæby end ved vestkysten, hvorfor så møller på “læ” siden ?

 • Her er en enestående mulighed for at lære en organisation at kende, der på en pragmatisk måde taler naturens sag.
  Vi står over for store miljømæssige udfordringer i fremtiden.
  Der er store udfordringer i at skaffe arbejdspladser til vores kommune. Danmarks Naturfredningsforening er en seriøs medspiller i denne udfordring ved at sikre, at alle disse tiltag bliver udført med så stor hensyn til vores dejlige natur som muligt.
  Efter mange års arbejde inden for søfart ved jeg, at mange af de ting der foregår ved vores kyster, kan gøres mere miljøhensynsfuldt ,uden at vi giver køb på arbejdspladser.
  DN arbejder for bedre miljøberedskab.
  Arbejder for regler for bundskrabning af skibe ( ja, det foregår i Ålbæk bugt.)
  Der arbejdes for, at overførsler af last fra skib til skib foregår ansvarligt og i overenstemmelse med gældende regler.

  DN er med i belysning af miljøpåvirkningerne af store anlægsarbejder som f.eks Frederikshavn Havn , der bliver nabo til nogle af vore mest vigtige naturområder.

  I DN Frederikshavn/Læsø afdeling er der mange ildsjæle, der ved en hel masse om miljø udfordringer også på landsiden.

  Kom og deltag i debatten, det bliver en lærerig aften.

  På gensyn

  Søren Boesen
  Skagen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mød præsidenten for Dan- marks Naturfredningsforening' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger