Glædelig jul fra Festivalen

Arkivfoto

Glædelig jul fra Festivalen

25. december 2012 - kl. 9:58 - af

Juletid er en dejlig tid ! God mad, familiehygge – og gaver til de heldige ! For os festivalfolk er tiden især dejlig, da vi nu er halvvejs igennem året, inden vi igen kan byde velkommen til Skagen Festival. Dét glæder vi os til ! 

2012 har været et skønt år. Festivaldagene var fantastiske. Der var god stemning på alle vores 9 scener og rundt omkring i byen. Musikken var herlig og koncertgæster fornøjede. Selv vejret var med os, kun en enkelt eftermiddag/aften blev det til, hvor vi måtte undvære solen. 

2012 har budt på lidt ændringer og nye tiltag. I forbindelse med generalforsamlingen i november, blev Kjeld Søndergaard enstemmigt valgt til ny formand, og har nu overtaget den spændende opgave efter Lars Jensen. Et af de nye initiativer fra bestyrelsen er en arbejdsgruppe, som skal tænke tanker og diskutere ”Skagen Festival nu og i fremtiden”. Festivaler rundt omkring i Danmark står overfor store udfordringer – og da vi hellere end gerne OGSÅ vil kunne byde velkommen til Skagen Festival i 2023 er det rart at være på forkant ! 

Juletid er også den tid, hvor musikudvalget er ved at være klar til at offentliggøre de første navne til næste festival ! Hele sommeren og efteråret har der været en heftig ”trafik” til og fra bookere, musikere, agenter og bureauer – danske som udenlandske. Programmet er langt fra på plads – men mange navne er nu endeligt bekræftede, kontrakter er skrevet under, og vi glæder os til at skrive de første navne på plakaten : 

Fire stærke, smukke kvinder med hver deres helt egen store stemme tager turen til Skagen – Buffy Sainte-Marie, Annisette, Melanie Safka og Tina Dickow. Nye navne i Skagen er de 2 irske bandsThe Kilkennys og Tupelo, som vi ser frem til at præsentere på scenerne i Skagen samt Bruce Guthro. Bruce har optrådt i Skagen før sammen med Runrig, hvor han de sidste 10 år har været forsanger. I år kommer han med sit eget band, som består af musikere fra Canada, Irland og Danmark. Et af de helt store navne i år – og så sandelig et stort orkester ! – som mange af jer har ønsket et gensyn med, er de 15 fantastiske musikere fra JP & the Seeger Session Band. De faldt også pladask for Skagen – og jer – og vil ikke undvære turen fra Holland til Skagen i 2013. De vil sammen med Scrum, Tom Donovan, Esben Kronborg, Two time Polka, Et Encore og – indtil videre – 4 australske bands: The Pigs, Rough Red, The Beggars og The Go Set være med til at skabe god stemning og underholde fra tidlig formiddag til langt ud på aftenen.

Husk at følge Skagen Festival på Facebook. Gå ind på www.facebook.com/skagenfestival og tryk på ”Synes godt om” – på denne måde bliver du automatisk opdateret, når vi offentliggør flere nye musikere og bands. Festivalens hjemmeside vil også løbende blive opdateret medmusikeromtale samt links til Youtube og musikernes hjemmesider. 

Næste år bliver et stort og begivenhedsrigt år for Skagen by, som kan fejre 600 års købstadsjubilæum.

Hele 2013 byder på arrangementer, hvor byen og skagboer fejres. Skagen Festival markerer den store begivenhed med det vi er allerbedst til – nemlig musik ! Så lørdag den 2. marts kommer til at stå i musikkens tegn, når vi afholder 3 koncerter.

Vi lægger ud med en koncert om formiddagen for de yngste. Kulturhus Kappelborg danner rammen, når Mek Pek indtager scenen – klar til at levere underholdning med energi, humor og oprigtig glæde. Mek Pek er ikke uden grund blevet betegnet som landets sødeste og mest humoristiske børnelokker. Er forrygende på vokal og gulvbas – udlever sin barndoms guitardrøm komplet med benspjæt og Elvis-hofter. Der er fuld fart på, det er svedigt, det er morsomt og det er fra dengang, da rock’n roll blev født.

Billetsalget starter on-line i vores festivalshop mandag den 5. januar ’13. Koncertbillet kr. 60,- pr. person, inkl. billetgebyr. 

Lørdag eftermiddag åbner vi dørene i Skagen Sportscenter. Vi har den helt store scene i brug, når Povl Dissing og norske Brazz Brothers sammen med 65 musikere fra Aalborg Symfoniorkester underholder i 2 timer med alt fra danske og nordiske viser til afrikanske rytmer.

Lørdag aften er vi glade for at kunne præsentere Niels Hausgaard, som akkompagneres af Signe Svendsen og Henrik Baloo. Hausgaard tager i starten af 2013 hul på sin nye turné, som kort og godt har titlen ”SÅDAN ER DET JO”. Det bliver en aften med nordjysk lune og underfundighed, som kun Hausgaard mestrer. 

Billetsalget er i gang på vores festivalshop. Gå ind på www.skagenfestival.dk , hvor der er beskrivelse af alle koncerter samt link til billetshop. Billetkontoret i Kulturhus Kappelborg holder åbent 9., 16. og 23. februar ’13.

NB: I skrivende stund – een billet tilbage til Niels Hausgaard-koncert! Den sælges efter ”Først til mølle… 🙂   – TAK for jeres store opbakning. 

Color Hotel Skagen har lavet et par gode tilbud til vores koncertgæster. De tilbyder bl.a. overnatning med morgenmad samt 2-retters middag til kr. 575,-/ person. Restauranten er åben for alle denne dag allerede fra kl. 17.00, hvor der er mulighed for at reservere bord til koncertmiddag til kr. 225,- pr. couvert. http://www.skagenhotel.dk/tilbud/koncertophold 

Skagen Festival ønsker alle en glædelig jul og et godt og festligt nytår !

Vi glæder os til at se jer til 43. Skagen Festival i dagene 4.-7. juli ’13.

It’s good to see you !

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Glædelig jul fra Festivalen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger