To gange Krøyer giver godt år for Skagens Museum

To gange Krøyer giver godt år for Skagens Museum

10. januar 2013 - kl. 6:59 - af

Skagens Museum havde i 2012 132.421 besøgende – det højeste besøgstal siden jubilæumsåret 2008 – en fremgang på 12% i forhold til 2011. Det store trækplaster var uden sammenligning udstillingen “KRØYER – i internationalt lys”, der blev besøgt af 104.000 mennesker i løbet af de fire sommermåneder i 2012. Med god grund; for med knap 130 af P.S. Krøyers allerbedste værker – heraf mange hentet hjem fra udenlandske museer og private samlinger – var det den største og mest omfattende udstilling af Krøyers værker de sidste 60 år. Således en udstilling der i mere end en forstand indtog det meste af museet, men som samtidig gav Skagens Museum mulighed for, at låne flere hovedværker fra den faste samling ud i samme periode. Det har derfor betydet at flere af de andre kendte skagensmalere, har været tilløbsstykker på særudstillinger på Den Hirschsprungske Samling og Ribe Kunstmuseum i løbet af 2012 – på sidstnævnte kan man helt frem til slutningen af april i år opleve udstillingen “TIL LÅNS – Mesterværker fra Skagens Museum”. Men meget andet skete også i 2012, og det var bl.a. også et år hvor flere af museets tilbagevendende aktiviteter som fx malerskole og billedjagt trak mange glade børn og deres forældre til.

“- Vi er vældig godt tilfredse med besøgstallene, og kan se at vores arrangementer også været velbesøgte, både de forskellige børnearrangementer, koncerter og foredrag” siger Skagens Museums direktør Lisette Vind Ebbesen, som nu – sammen med museumsinspektørerne og museets tekniske personale – er i gang med forberedelserne til den næste store udstilling ”STEDSANS”, samt det praktiske arbejde i forbindelse med at sende en større del af Anna Anchers bedste billeder til Washington, DC for at blive udstillet på National Museum of Women in the Arts i dette forår.

En anden Krøyer, der også kom til at sætte sit præg på året der gik, var Marie. Efterårets premiere på Bille Augusts film om Marie Krøyer har bestemt kunnet mærkes i Skagen i form af øget offentlig interesse for hendes person. Skagens Museum benyttede lejligheden til at lave en specialophængning af Marie Krøyers værker, og udgav samtidig bogen “Marie Krøyer – der skal mod til at have talent” skrevet af museets inspektør Mette Bøgh Jensen. En bog der sætter fokus på væsentlige begivenheder i Maries liv og ifølge anmeldere er “kogt ned i overskuelig museumsvenlig form ledsaget af en række pragtbilleder” og beskæftiger sig ikke kun med personen men også kunstneren Marie Krøyer. Med Lisette Vind Ebbesens ord:

“- Ligesom Bille August, synes vi jo også, at Marie Krøyer var en superspændende kvinde, og vi vil gerne gøre vores for at formidle historien om hende – især historien om hendes kunst”.

Fakta:

• Skagens Museum havde 132.421 gæster gennem tælleapparaterne i 2012

• Ribe Kunstmuseum har lånt 42 værker af Skagens Museum. Udstillingen her kan ses frem til 28.04 2013

• Udstillingen ”KRØYER – i internationalt lys” var skabt i samarbejde med Den Hirschsprungske Samling, hvor den blev vist 20.11.2011 – 10.04.2012

• Ophængningen “Marie Krøyer – der skal mod til at have talent” kan ses på Skagens Museum frem til 01.09 2013

• “STEDSANS – Skagensmalernes landskaber” åbner på Skagens Museum fredag den 1. februar og kan ses hele 2013.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'To gange Krøyer giver godt år for Skagens Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger