Lad os hejse det blå flag – også politisk

Lad os hejse det blå flag – også politisk

11. januar 2013 - kl. 11:22 - af

Redaktionen ar modtaget følgende fra Peter Laigaard, Byrådsmedlem, Liberal Alliance.

Ikke mange der følger med i lokalpolitik er i tvivl om, at den hakkeorden der har været etableret siden sidste kommunevalg er meget fastforankret. Når Socialistisk Folkeparti siger hop, lyder det fra Venstre: Hvor højt?

Senest er det nu det blå flag, som er blevet et tema efter pres fra lokale interesser. Tak for det. Nu vil afgifts-Brian og skatte-Paul fra Socialistisk Folkeparti pludselig godt være med til bevare ordningen og dernæst vil vores Borgmester så også godt vil. Hakkeordenen er på plads. I budget for 2013 kan man nemlig læse, at ”På det tekniske område reducerer vi udgifterne til udsmykning, pasningen af parker og Blå Flag” står der at læse. Fra Liberal Alliance side påpegede vi under forhandlinger det meget uheldige at spare en beskedent beløb i strid med det ene af de såkaldte vækstspor der er vedtaget, nemlig oplevelser. De øvrige er det maritime, energi og fødevarer.

Det viser også, at medens Venstre får vedtaget en masse uforpligtende politikker og visioner om mangt og meget, er det desværre Socialistisk Folkeparti, der konkret får sin politik igennem. Skattestigninger ad flere omgange, særskat på udeservering, adm. Gebyr på tømning af septitanke ved brug af lokal leverandør, et at landets værste erhvervsklimaer, der bare bliver ringere år for år, kommunalisering af 3.000 børn fra private tandplejer i Sæby gamle kommune, jagt på private leverandører, genbrugsbutikker med millionunderskud som dog er blevet lukket, systematisk overførsel af udgifter fra drift til anlæg, galopperende gældssætning på vej mod 1.3 milliarder. Listen er desværre så lang at ovenstående på ingen måde er udtømmende.

Så medens det blå flag tilsyneladende bliver bevaret vejrer den røde fane stadig over Frederikshavn Kommune til ubodelig skade for den overordnede bosætningspolitik og erhvervspolitik. En stemme på Venstre og konservative ved sidste valg var og bliver desværre også en stemme på Socialistisk Folkeparti.

Interesserede kan se de helt konkrete budgetforslag fra partierne på følgende link. Liberal Alliance har som det eneste parti direkte friholdt de blå flag. Forligspartierne var således helt bevidste om at man vedtog at nedlægge dem. Heldigvis lader det til de er blevet klogere.

http://frederikshavn.instant.cohaesio.net/Frederikshavn%20Byr%C3%A5d%20fra%202010/10-10-2012%20Referat%20af%20Referat.aspx

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lad os hejse det blå flag – også politisk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger