Indtægtsfremgang og rekordhøj kundetilgang

Indtægtsfremgang og rekordhøj kundetilgang

6. februar 2013 - kl. 11:44 - af

Spar Nords årsregnskab for 2012 viser fremgang på alle indtægtsområder, og bankens resultat for året lander på 290 millioner kroner før skat. Samtidig satte kundetilgangen rekord, idet 12.000 danskere netto valgte Spar Nord som ny bankforbindelse i løbet af 2012. Dermed betjener banken nu næsten 325.000 kunder over hele landet.

Spar Nord afslutter 2012 med et resultat før skat og efter ekstraordinære omkostninger til den nylige fusion med Sparbank på 290 millioner kroner. 

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby hæfter sig ved, at regnskabet for 2012 viser fremgang på alle indtægtsområder, og at basisindtjeningen før nedskrivninger lander på 931 millioner kroner – det højeste nogensinde. 

– Noget af det mest tilfredsstillende i selve regnskabet er stigningen i vores indtægter kombineret med, at vi holder vores omkostninger i ro. Og dertil kommer, at vi har oplevet den største tilgang af nye kunder nogensinde med 12.000 nye privat- og erhvervskunder netto, siger Lasse Nyby. 

Ifølge Lasse Nyby har 2012 været et af de mest begivenhedsrige år i bankens 189 år lange historie, idet banken blandt andet har gennemført en kapitaludvidelse, fusioneret med Sparbank og gennemført en større organisatorisk tilpasning. 

– Vi har i 2012 taget vigtige skridt i retning af en styrket lønsomhed og konkurrencekraft på et dansk marked, som desværre stadig er præget af lav aktivitet og en reduceret efterspørgsel efter finansielle produkter, uddyber han. 

Nedskrivninger tynger

Med til at trække Spar Nords resultat for 2012 i negativ retning er ekstraordinært høje nedskrivninger på 594 millioner kroner samt engangsomkostninger relateret til fusionen med Sparbank på 67 millioner kroner. 

– Dele af erhvervslivet er stadig udfordret af de ugunstige markedsvilkår, og sammen med de præciserede retningslinjer, der kom fra Finanstilsynet i årets løb, sætter det et kedeligt præg på regnskabet i form af et forhøjet nedskrivningsniveau, siger Lasse Nyby og tilføjer, at han forventer lavere nedskrivninger for 2013. 

Fusion i god gænge

Lasse Nyby har som udgangspunkt ingen forventning om, at 2013 kommer til at byde på nævneværdig mere vækst i Danmark end i 2012. Og blandt andet derfor skal Spar Nord også i 2013 fastholde fokus på at vinde markedsandele og på at holde omkostningerne nede. 

– Vi er i fuld gang med at realisere de synergier og forretningsmuligheder, som vores styrkede markedsposition efter fusionen med Sparbank giver. Det indebærer en række engangsomkostninger på kort sigt, men på længere sigt indebærer det en forbedret lønsomhed og en styrket platform, når vi skal tiltrække nye og attraktive kunder, forklarer Lasse Nyby.

 For 2013 forventer Spar Nord en basisindtjening før nedskrivninger og engangsomkostninger relateret til fusionen i niveauet 1.000 til 1.100 millioner kroner. 

Om Spar Nord

Med næsten 325.000 kunder, cirka 1.600 medarbejdere og 90 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner. 

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer. 

For yderligere information se www.sparnord.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indtægtsfremgang og rekordhøj kundetilgang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger