Kommunens virksomheder i front på regionalt vækstprogram

Alina Melnikova har siden februar 2013 været ansat hos Helberg Design med tilskud fra Yderlig Vækst. Alina har læst Arkitektur og Design på linjen industrielt design. Hun er flyttet tilbage til Frederikshavn i forbindelse med jobbet.

Kommunens virksomheder i front på regionalt vækstprogram

8. april 2013 - kl. 9:47 - af

23 lokale virksomheder har siden sommer deltaget i det regionale vækstprogram Yderlig Vækst, der via tilskud til fx rådgivning og ansættelsen af en højtuddannet medarbejder skal sætte turbo på væksten. Det er regional rekord.

Siden sommeren 2012 har små og mellemstore virksomheder i nordjyske kommuner haft mulighed for at sætte turbo på væksten ved at få tilskud til blandt andet rådgivning og ansættelsen af en højtuddannet medarbejder. Det har hele 23 af kommunens virksomheder benyttet sig af med hjælp fra Erhvervshus Nord, der som det lokale erhvervskontor, er virksomhedernes indgang til programmet, der hører under Væksthus Nordjylland. Det er det højeste antal blandt alle de nordjyske kommuner.

Det mest populære forløb i kommunen er ansættelsen af en højtuddannet medarbejder, hvor virksomheden kan få op til 15.000 kroner i tilskud til lønnen i max et år. Det har 16 lokale virksomheder benyttet sig af. Målet er at få flere højtuddannede ud i de små og mellemstore virksomheder i yderkommunerne, hvor der ikke er den store tradition for dette, og det kan være svært at tiltrække den kvalificerede arbejdskraft.

– Det er et stort indsatsområde for os at hæve kompetenceniveauet i kommunen. Det er helt afgørende, at vores virksomheder hele tiden udvikler kompetencerne blandt deres medarbejdere for at bevare konkurrenceevnen i et globaliseret marked og for at kunne indløse de vækstpotentialer, som ligger og venter, sig erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord Niels Christensen.

Helberg Design er en af de mindre virksomheder, der med tilskud fra Yderlig Vækst har ansat en kandidat fra linjen Arkitektur og Design på Aalborg Universitet i et år. Hun står for udvikling af markedsføring på alle de sociale medier og platforme samt for opbygning og vedligeholdelse af butikkens webshop samt opstillinger i butikken.

– Hun ser tingene på en anden måde og bidrager med nye idéer. På universitetet har de tid til fordybelse og analyse, som vi sjældent selv har tid til. Derfor kan hun løse opgaver, som jeg selv ikke ville have tid til, og jeg kan stole på, at det bliver gjort tilfredsstillende, fortæller indehaver Susanne Helberg.

Der er ikke flere forløb til ansættelse af højtuddannede under Yderlig Vækst, men virksomhederne kan få op til 150.000 kroner i tilskud via den nordjyske videnpilotordning.

Konsulent skal afdække markedet

De resterende syv forløb er tilskud til en ekstern rådgiver, der kan hjælpe ledelsen i mindre virksomheder fx med implementeringen af en ny salgsstrategi, eksport eller noget helt tredje. Virksomhederne kan få op til 150.000 kroner i tilskud til rådgivning. En af de syv virksomheder er vodbinderiet Strandby Net A/S, der netop fundet den rette konsulent, som de har første møde med efter påske.

– Erhvervshus Nord har været med til at afdække vores behov og screene mulige konsulenter. Hovedparten af virksomheden blev sidste år opkøbt af en færøsk virksomhed, så vi har brug for at kunne imødekomme de stigende krav og geare vores virksomhed til at blive mere international og til nye markeder. Vi vil gerne udvide vores forretning til offshore-området, så konsulenten skal hjælpe med at afdække markedet og forretningspotentialet, fortæller ejer Lars Peter Jensen.

Yderlig Vækst løber frem til sommeren 2014, så de lokale virksomheder har stadig mulighed for at få et tilskud til vækst.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunens virksomheder i front på regionalt vækstprogram' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger