Undersøgelse: Danskerne klar til storm

Undersøgelse: Danskerne klar til storm

5. december 2013 - kl. 11:26 - af

En ny storm er over Danmark, men ifølge Privatsikring (en del af Codan Forsikring) og Spar Nord er danskerne blevet langt bedre til at forberede sig og dermed undgü skader forürsaget af flyvende havemøbler og trampoliner.

Danskerne er blevet langt bedre til at sikre sig imod de skader, som kraftige vindstød kan forürsage. Südan lyder det fra Privatsikring (en del af Codan Forsikring) og Spar Nord, der samarbejder om forsikringsformidling, og som har lavet en foreløbig undersøgelse af de skader, den nylige storm i slutningen af oktober forürsagede.

Det er sÌrligt skader forürsaget af løse genstande som trampoliner, grill-udstyr og havemøbler, som danskerne er blevet bedre til at sikre sig imod.

– Vi ser en tendens til, at vi er blevet bedre til at fĂĽ fjernet eller fastgjort de løse genstande, som typisk bliver blĂŚst af sted af vinden til fare for personer og skade for bygninger, siger Codans nordiske skadesdirektør Peter Hupfeld.

I Spar Nord peger forsikringsansvarlig Brian Kirkelund pĂĽ, at diverse varslingstjenester sammen med udbredelsen af gode rĂĽd til stormsikring og ikke mindst mediernes generelle fokus pĂĽ vejret har gjort danskerne mere bevidste om, hvordan de sikrer sig.

– Hvis der er et uvejr pĂĽ vej, sĂĽ bliver du i dag gjort opmĂŚrksom pĂĽ det rigtig mange steder – blandt andet i form af SMS-advarsler, gode rĂĽd pĂĽ facebook og en massiv dĂŚkning i medierne. Derfor er det efterhĂĽnden svĂŚrt at forestille sig, at et stormvejr kan komme bag pĂĽ nogen, og vi fĂĽr i stigende grad sikret hus og have, inden stormen rammer, siger Brian Kirkelund.

Han understreger dog, at det alene er smüskader forürsaget af løse genstande, som danskerne er blevet bedre til at sikre sig imod. Større skader som afrevne tage og vÌltede trÌer er vanskeligere at sikre sig imod, og det ventes ogsü at give skader i den aktuelle storm.

De vigtigste rĂĽd

Sørg for at alle lüger, porte, døre og vinduer er lukkede.

Fjern løse genstande uden for huset. Eksempelvis parasoller og havemøbler. Det, der ikke kan fjernes, kan müske bindes sammen og fÌstnes til hus, garage eller trÌer.

Fjern trampolindugen – eller vend trampolinen om.

KnÌkkede eller visne grene, der endnu ikke er faldet ned, bør fjernes, hvis de er til fare for personer, bil eller hus.

Er der bygninger under opførelse eller større udvendigt reparationsarbejde i gang, sü husk at fastgøre presenninger og stilladser samt afstive byggematerialer og nyopførte konstruktioner, der kan vÌlte.

Lav en aftale med naboerne om hjĂŚlp, hvis du ikke er hjemme.

Om Spar Nord

Med 335.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 78 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert ür leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat pü 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionĂŚrer

For yderligere information se www.sparnord.dk

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Undersøgelse: Danskerne klar til storm' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger