Grenen Maskinfabrik vinderen af Iværksætterprisen

Flemming Christensen modtager Iværksætterprisen for Grenen Maskinfabrik af Formanden for Frederikshavn erhvervsråd, Karl Erik Slynge.

Grenen Maskinfabrik vinderen af Iværksætterprisen

17. januar 2014 - kl. 13:05 - af

Vestergaard Marine Service og Grenen Maskinfabrik vinder lokale erhvervspriser.

Den 17. januar blev Vestergaard Marine Service A/S kåret som vinder af Vækst og Vilje Erhvervsprisen 2013 af Frederikshavn Erhvervsråd. Virksomheden startede med to ansatte i 2001 og i dag er en af de største maritime virksomheder i Frederikshavn Kommune med omkring 140 ansatte. Vinderen af Iværksætterprisen blev Grenen Maskinfabrik ApS fra Skagen.

På trods af snevejret var omkring 200 personer mødt op til årets Vækst og Vilje Erhvervs- og kulturarrangement, som fandt sted for 9. gang i Det Musiske Hus. Her kårer Erhvervshus Nords bestyrelse Frederikshavn Erhvervsråd virksomheder eller personer i Frederikshavn Kommune, som har ydet en ekstraordinær indsats i forbindelse med erhvervsudviklingen i Frederikshavn Kommune.

Vinderen af Vækst og Vilje Erhvervsprisen 2013 blev Vestergaard Marine Service A/S, som vandt blandt 15 kandidater, der var indstillet af de lokale erhvervsforeninger, handelsstandsforeninger og Turisthus Nord.

I indstillingen stod der blandt andet: Årets vinder blev etableret tilbage i 2001 med blot to ansatte. Siden er det gået stødt frem for virksomheden, der i dag tæller hele 140 ansatte, og som opererer over det meste af verden, men med hjemmeadresse på Frederikshavn Havn. Det er ægte vækst og vilje. Når man samtidig kalder sig ´The World´s Best Alternative’ viser det blot, at Janteloven er død her i byen. Virksomheden har høje ambitioner kombineret med sund, nordjysk fornuft, som kommer til udtryk i deres motto ’Kan du stave det, så kan vi lave det.” En model, som de har haft stor succes med, og virksomheden har på bedste vist formået at omstille sig fra de danske skibsværfters storhedstid til nye globale marked med krav om innovative løsninger af høj kvalitet og grøn vækst.

Morten Vestergaard, ejer og direktør i Vestergaard Marine Service A/S siger:

– Det betyder noget for vores stolthed at vinde, og forhåbentligt betyder prisen også noget for vores medarbejdere, som har en stor del af æren. Vi har haft en udvikling, som jeg ikke selv kunne forudsige i 2001, men vi har altid haft en god tradition for at sætte os nye vækstmål, når vi har opnået ét. Det er en af årsagerne til vores succes. I et vigende marked har vi stadigvæk kunne vækste i de senere år. Det er ikke rocket science – det er god service, der gør det. Vi kan allerede nu sige, at 2013 bliver vores bedste år nogensinde både på top- og bundlinje med en omsætning, der runder 200 millioner kroner.

Iværksætterprisen gik til maskinfabrik i Skagen

Vinderen af Iværksætterprisen, der gives til en op til fem år gammel virksomhed, blev Grenen Maskinfabrik ApS i Skagen, der specialiserer sig i at lave komplicerede emner i stål til offshore, det maritime, minedrift og landbrug.

I indstillingen stod der blandt andet: Virksomheden har haft stor succes med at komme ind på det norske marked, hvor virksomhederne stiller høje krav til deres leverandører hvad angår dokumentation, kvalitet, leveringstid og fleksibilitet. Årets iværksætter er en fagligt dygtig virksomhed med høje ambitioner og en klar strategisk plan. I stedet for at satse på få store ordrer, så går de efter bredden med specialiserede ordrer til flere forskellige brancher. Virksomheden har en klog strategi og høj kompetence, som der er et stort vækstpotentiale i.

Christian Lindgren, som ejer Grenen Maskinfabrik ApS sammen med den norske partner Oddvar Lerbrekk, siger:

– Det er skønt, at der er fokus på en, fordi man har gjort det godt. Vores strategi er at være specialiserede og nicheorienterede – vi vil kunne noget, som de andre ikke kan. Vi har derfor lige udvidet vores maskinpark med to nye maskiner og kigger efter nogen, som andre ikke har. Vi skiller os ud, fordi vi har en kort leveringstid og kan håndtere komplicerede opgaver. Vi holder, hvad vi lover, og det er en stor del af kvaliteten hos os.

Christian Lindgren kunne ikke selv være til stede, så Flemming Christensen, tidl. direktør i Vestas og Skagen Offshorepark, modtog prisen på vegne af Grenen Maskinfabrik.

Årets indlægsholder var Jan Fritz Hansen, der er vicedirektør i Danmarks Rederiforening. Han fortalte om Danmark som søfartsnation og betydningen af det maritime miljø i Frederikshavn Kommune. Bag arrangementet står Erhvervshus Nord, Skagen Handelsstandsforening, Sæby Handelsstandsforening, FREDERIK handels- og virksomhedsforening, Turisthus Nord, Arena Nord, Spar Nord og Frederikshavn Kommune. Vinderne fik hver overrakt en skulptur udført af billedhugger Christian Svendsen.

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grenen Maskinfabrik vinderen af Iværksætterprisen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger