Sand historie på TV2 Nord i aften

Sand historie på TV2 Nord i aften

10. februar 2014 - kl. 13:40 - af

TV2 Nord bragte forleden dag en artikel om at gråt, klistret og mudret sand plager Sønderstrand. I dag går borgere til kommunen. Se indslag på TV2 Nord i aften.

Det er Frederikshavn Kommune der har beordret sandet pumpet fra havbunden op på Sønderstrand, og vinden har så spredt sandet rundt i området, så et stort område ved Østre Strandvej og  Østerbyvej er blevet gråt af klæbrigt gråt sand.

Formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune Lars Møller, siger i følge TV2 Nord, at det grå sand kan blive fjernet, hvis det er forurenet, og det kunne noget tyde på, da sandet, i følge en beboer i området, “lugter af skidt og olie og er ikke særlig appetitligt”

 

 

 

27 kommentarer til “Sand historie på TV2 Nord i aften” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

27 kommentarer til “Sand historie på TV2 Nord i aften”

 • Så nu gider vi ikke høre flere konspirationsteorier.
  Facts er facts…
  Spis en fastelavnsbolle og kom videre med livet….

 • Sidste ord i denne omgang. Jeg har et lokalt job. Jeg sejler ind og ud af havnen flere gange om dagen. Toplaget fra uddybningen er klappet som en sandpude/fundament til den nye ydermole.
  Til Moller. Jeg vil give dig ret det er næsten som om de er lidt kede af at sandet ikke er forurenet.

 • John Nebbelunde

  Til Dietrich Hans og andre,
  Jeg kender ikke personligt de to omtalte herrer, tænker blot at når kommunale ansatte lyver offentligt, må det vel være for at lægge låg over noget der synes uheldigt ?

 • Til John Nebbelunde.

  tak for Dit sidste indlæg,- jeg vil gerne høre om de personer, som har tillid til Søren Vestergaard,- han burde har været fj… for længe siden fra den stilling,- lige som nogle andre i den forvaltning !
  Det må vi arbejde videre på !

 • John Nebbelunde

  Afslutningsvis foretrækker jeg at ha’ tillid til de analyser, Analysetech i Nørresunby har foretaget.
  Men jeg har absolut ikke tillid til de to herrer i kommunens forvaltning Søren Vestergård centerchef for Teknik og Miljø og driftkonsulent ved center for Park og vej, Søren Hoff Brøndum, at kystdirektoratet skulle ha’ sagt god for sandet (ifølge Skagen Onsdag 12 feb.) det er en uSANDhed !

  med venlig hilsen 🙂

 • Det lyder næsten som om det er personer herinde det hellere have set at sandet havde været forurenet, så de kunne have fået ret i deres påstand, men det kan vel ikke passe? Eller kan det?

 • John Nebbelunde

  Til Martin B.

  Det er godt du er lønmodtager, endnu bedre hvis du også har et godt job lokalt fx. her i Skagen.

  Når det så er skrevet, bør du tænke på, at voksne strandgæster gerne lægger sig på et badetæppe, – mens børn leger og roder gerne i Sønderstrands sand, derfor er det vigtigt at strandsandet er rimeligt rent! mener du ikke det? Eller har du ikke selv børn?

  HVOR har du forøvrigt set “noget” blive “klappet” af omtalte sand/slam?
  😉

 • Til Martin B.

  vent og se, det sidste ord er endnu ikke sagt i denne sag,- hvis andre prøver, som er taget de rette steder viser andre resultater !

 • Til Hans Dietrich.
  Selfølgelig er prøverne taget korrekt. Men hvis man vil tvivle så,

 • Jeg er en 41 årig Lønmodtager . Jeg så sandet da det blev suget op ,og da det blev pumpet ud igen både Østen og Vesten for havnen hvor de første læs blev pumpet iland. Jeg så også at de allerførste læs blev “klappet”.

 • Der er ikke nogensomhelst der skal undskylde for nogetsomhelst. Det viser bare at folk er bevidst om hvad der sker i deres lokalsamfund.

  Det er da kun positivt at sandet ikke var forurenet.

  …. og Martin B hvilken kategori går du ind under, pensionist eller husmoder? 😉

 • Føj Martin B.

  Du skal i k k e nedgøre pensionister og husmødre,- det kan være, at de er klogere end Dig og har mere livserfaring,- måske har de også mere indsigt i materiet, end Du har.

  Du burde vist nok bese svineriet efter den nu sidste storm, på trods af en smule oprydning / fejning.

  Hvem siger for øvrigt, at de analyserede prøver er taget det rette sted ?

 • Så mangler vi bare nogle undskyldninger fra alle dem der har gjort sig kloge både her og der. Og så skal vi ikke Tale mere om det for så begynder folk at tro at det er nok forurenet alligevel. Fordi der er en masse pensionister og husmødre der bliver ved med at tale om det.

 • til John Nebbelunde.

  John, det har Du misforstået. Hvis man skal parkere opsugning til havs, skal man have en klaptilladelse,- det kræver at materialet ikke er så forurenet, at det skader miljøet.

  Hvis nu man pumper det på stranden, kalder det kystbeskyttelse med sandfodring kan man jo bare blive enige i mellem kommunen og kommunens datterselskab Skagen Havn blive enige i mellem sig. det går fint.

  Formand for Skagens Havn ved at hans tidl. arbejdsgiver jo ofte selv lukker noget ud i havet og på stranden i gennem et separat rør igennem ydermolen. Spørg ham bare !

 • John Nebbelunde

  Et af de første år jeg boede her i Skagen, havde vi en vinter med megen sne, så at man deponerede sne i bunker forskellige steder, naivt spurgte jeg til hvorfor man ikke bare dumpede det i et havnebassin, – det må vi ikke lød svaret, der er både salt og kemikalier i denne sne og den ville forurene havet!

  Så blev jeg det klogere, – der må jo ha’ været en INSTANS der havde forbudt dette?
  Måske noget med Skagens “blå flag”på Sønderstrand?

  I TV-Nord hørte jeg formanden for teknisk udvalg sige til de utilfredse borgere, “citat”
  Biologisk slam vil altid lugte råddent!
  Så er det jeg tænker, hvis biologisk slam lugter grimt, er det vel fordi der er en bakterieproces i gang? Altså er der bakterier i alt det grimme sand der er brugt til sandfodring…
  Og så kan Sønderstrand vinke farvel til et blåt flag i 2014? for der skal jo tages mange prøver.

  Jeg synes du Lars Møller, burde komme med en rimelig sandfærdig forklaring til læserne på siden her..
  Hvorfor kunne havneslammet IKKE dumpes langt herfra? der findes pramme der er bygget til dette formål?
  Var det billigere at smide det op på stranden?
  mvh.
  John 😉

 • Skagens beboere og andre med tilknytning til byen må stå sammen, og overbevise de ansvarlige om, at de har begået en kæmpe brøler.
  Kommunen og Havnen har fejlet,og de må påtage sig et ansvar, intet mindre.
  Sandet skal fjernes igen, således alle kan få glæde af området og stranden igen.
  Kystdirektoratet har også fejlet, såfremt det er dem, der har givet tilladelserne til dette svineri!
  Nu må Fredningsmyndighederne snart vise sig på banen. De må da være interesseret i at passe på den fredede natur?

 • Er det ikke havnens bestyrelse, som har ansvaret for dette svineri, inkl. kommunen,- direktøren udfører vel kun sit arbejde påpasseligt ?

  Til Alex og Lotte:
  ja I har ret, fiskemelsfabrikken udleder til tider fiskeolie, solubles og limvand ud af en stor udløbsledning under den yderste stenmole. Det er meget ubehageligt,-
  de stinker og de sviner.
  Det A/S har penge nok til at rense deres sager og beholde dem indendørs i selskabet.

  Var det en Morten, som mente, at det lugter af penge ? Hvilken Morten ???…

  Dette har dog ikke med denne sandfodring og sandflugt at gøre.

 • John Nebbelunde

  Til Hans, jeg tror du har ganske ret i dine betragtninger Hans, idet du lyder som kender du til tidligere forhold ved havnen og kysten, jeg som tilflytter selvfølgelig ikke gør. Men i de 7 år jeg har gået på dette stræk du omtaler, har jeg selvfølgelig set hvordan vind og vejr har gebærdet sig og ændret kysten fra dag til dag.
  Pludselig flyder stranden med store rør, som tilsyneladende blev boltet sammen og lagt langt ud i havet, senere væltede det ind med vand og sand (sandfodring)
  Ideen med at pumpe materialet fra havneuddybningen ud på stranden kunne for så vidt være god nok, selv om jeg ikke mente dette var tiltrængt. Havnens Direktør slap af med overskuddet fra uddybningen, men her mener jeg kommunen burde have analyseret på dette slam og måske ha’ valgt at klappe det ude på havet et andet sted?

  Nu kommer solen snart højere på himlen og så møder jeg vel igen en karavane af dagplejekoner og deres dejlige små rollinger i barnevogne, hvor de gerne benyttede nordsiden af fyrbakken (her er ofte læ) til at ta’ børnene ud af vognene og spise deres madder på tæpper – og de får lov til at klappe den mindste vovse. 😉

  Men denne herlighed er slut, indtil området er totalt renset, enten af kommunen eller efter mange regnskyl (det sidste tror jeg ikke rigtigt på) for det er noget sejt lort rent ud sagt.

  Har kystdirektoratet noget med dette at gøre? man får jo ikke meget at vide fra kommunens side…

 • Det dufter af penge !

 • Med hensyn til sandforureningen på sønderstrand.jeg mener at det første man skal gøre er at bede havnedirektøren ombevis for at kommunen har den tilladelse som omhandler sandfodringen,altså kystsikringen som Willy omtalte,i tv for hvis vi får denne at så er det jo ikke havnens,eller kommunen der har et problem men kyst direktoratet,,den sandfodring som Willy omtaler drejer den sig om arealet frihavnen og ned forbi sønderstrand… Det stykke strand har mig bekendt selv fodret sig med sand fra fodringen fra western for villa så var denne her kedelige sag aldrig opståeta

 • Som deltids-skagboere har vi ved flere lejligheder igennem de sidste par år haft kontakt med den klæbrige masse under gåture ved Sønderstrand.

  Det dukker op ved kraftig pålandsvind. Det ligner almindeligt sand, men det klæber til skoene og lugter rigtig grimt af fiskeolie…….. (?)
  Selv med kogende vand er det umuligt at få fjernet lugten fra fodtøjet. Ja, skoene er faktisk kassable !
  Der undrer os ikke, at det kommer frem, når man graver så voldsomt på stranden. Hvor stammer det fra ? Er det fra havnens fabrikker ?
  I hvert fald: Det skal væk !

 • Jeg mener det er vigtigt i tilfældet Østre Strandvej, at begrebet “nødvendig kystsikring” uddybes og defineres, da der i dette tilfælde ikke har vist sig at være et behov for sandfodring. Siden anlægget af østhavnen, har strømforholdene sørget for en naturlig sandfodring af kysten på strækningen mellem Betty Nansens hus og Søren Humbers kaj.

  Der er intet i de naturlige forhold som berettiger, endsige kræver, en sandfodring af Sønderstrand, hvorfor det passerede alene må betragtes som den “billigst mulige deponering af uddybningsmaterialer fra havens udvidelse”. Men det værste er:
  Det grå sand/slam på Sønderstrand er fra havneområdet, hvor Skagens kloak afløb var placeret i vandet i gennem årtier,

 • John Nebbelunde

  Jo, det undrer sandelig at kommunen vil undersøge sig selv, – hvad siger miljøstyrelsen mon, eller holdes de udenfor?
  Svineri er det i hvert fald, jeg passerer det dagligt på hundeturen og har set hvordan det har bredt sig dag for dag.
  Men måske vil Frederikshavn ha’ badeturisterne for sig selv på palmestranden?
  det skulle ikke undre, Sønderstrand er efterhånden øvelsesplads for uøvede Rendegraveførere?

 • Nu er sandet sendt til undersøgelse. Måske de skulle have undersøgt det, inden det blev pumpet op på stranden!

 • Kan det ikke undre at det er kommunen der skal undersøge sagen !!!

  Ville det ikke være bedre at det var en uvildig der skulle gøre det ??????

  en lidt skeptisk spørger – Birger T.

 • Se med! Det er nu der skal kæmpes, hvis vi skal have en ren badestrand til sommer. Det er et fællesanliggende.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sand historie på TV2 Nord i aften' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2021 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER