Flere tusinde børn spiser samme menu i morgen

Børnehaven Pilekrattet og vuggestuen Regnbuen deltager i madeventen. I køkkenet er det Jane De Roo og Kristina Hyttel, der sørger for at børnene für serveret fisk med ürstidens grønt og mild karrysovs.

Flere tusinde børn spiser samme menu i morgen

9. september 2014 - kl. 8:35 - af

I Dagtilbudsloven stür, at alle børn i daginstitutioner skal have et sundt frokostmültid. Alligevel har fü kommuner indført madordninger. En landsdÌkkende maddag skal gøre opmÌrksom pü, at frokostordninger er med til at skabe lighed i børns sundhed.

Den 10. september stür der fiskepakker med ürstidens grønt og mild karrysovs pü menuen, nür over 10.000 børn i flere hundrede daginstitutioner landet over spiser den samme ret til frokost. Det gør de for at minde forÌldre og politikere om, at de har ansvar for, at alle børn für et sundt og nÌrende frokostmültid hver dag.

Børn har ret til en sund frokost

I dag har ganske fü kommuner indført obligatoriske madordninger i børneinstitutioner. Langt de fleste kommuner har i stedet pülagt forÌldrebestyrelserne et madvalg hvert 2. ür. Her bestemmer forÌldrene, om de ønsker en frokostordning i institutionen, eller børnene skal medbringe hjemmesmurte madpakker. Og det skaber en usikkerhed om, hvorvidt alle børn für det sunde mültid, som de har ret til.

”Vi ved, at gode måltidsvaner og grundlægges i barndommen, og at børnene får dækket op til 70 % af deres daglige energiindtag i daginstitutionen. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi har fokus på den mad, vi serverer for børnene. Det er det, vi vil sætte fokus på med denne maddag”, siger formand Ghita Parry, Kost & Ernæringsforbundet og sektorformand Gina Liisborg, FOA.

To fagforeninger i samarbejde

Medlemmerne af Kost & ErnÌringsforbundet og FOA stür i fÌllesskab bag maddagen. Sammen hüber de, at eventen vil give anledning til, at forÌldre og politikere bliver opmÌrksomme pü vigtigheden af at indføre madordninger i landets daginstitutioner.

Børn har brug for sund kost for at udvikle sig, koncentrere sig og lÌre nyt. Derfor har en sund frokost, ifølge arrangørerne, stor vÌrdi for büde børnene og for samfundet:

Fakta

Flere hundrede daginstitutioner i hele landet med over 10.000 børn vil deltage i madeventen og afholde en fÌlles maddag d. 10. september 2014. Pü dagen serveres den samme sunde ret for børnene- fiskepakker med ürstidens grønt og mild karrysovs.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere tusinde børn spiser samme menu i morgen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger